LPG'li Araçların Periyodik Bakımı Nasıl Yapılır? LPG'li Araçların Periyodik Bakımı Nasıl Yapılır? - 5sCarRental

Blog

LPG'li Araçların Periyodik Bakımı Nasıl Yapılır?


LPG'li Araçların Periyodik Bakımı Nasıl Yapılır?

LPG'li Araçların Periyodik Bakımı Nasıl Yapılır? 

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak LGP’li araçların periyodik bakımı nasıl yapılır? sorusu hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. Peki LPG’li araçların periyodik bakımı nasıl yapılır? Detaylar içi yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

LPG’li araçlar son yıllarda çok fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Büyük şehirlerin yanı sıra daha küçük şehirlerde yaşayanların LPG’li araçları daha faza tercih ettiği gözlenmektedir. LPG'li araçların periyodik bakımı nasıl yapılır? konusuna ilişkin LPG’li araçların kaç kilometrede bir bakıma girmeleri gerektiği, bu periyodik bakımlarda özellikle dikkat edilmesi gereken noktaların neler olduğu hususları, bu tip araçları tercih eden sürücüler için en çok merak edilen konulardandır. 

 

Ayrıca, sadece LPG’li araç kullanıcıları değil, bunun yanı sıra bu tip araçları almak isteyen sürücüler de bu tip konuları bilmek isterler. Bu yazıda LPG'li araçların periyodik bakımı nasıl yapılır? hususuna ilişki merak edilen tüm konulara değinildi. LPG'li araçların periyodik bakımı nasıl yapılır? konusuna değinmeden evvel, bu tip LPG’li araçların periyodik bakımlarının kaç kilometrede bir yapılması gerektiği konusuna değinmekte fayda var. 

 

 LPG’li Araçların Bakımları Kaç Kilometrede Bir Yapılmalıdır? 

 

Normal şartlar altında LPG’li bir aracın her 10 bin kilometrede bir bakımının yapılması gerekmektedir. Ancak tabi kilometre bakımı haricinde bu tip araçlar için yapılması gereken farklı bakımlar da söz konusudur. 

 

Örneğin, LPG’li araçların gaz ayarlarının her bin kilometrede bir yapılması gerekir. Bu bakım atlanmaması gereken oldukça önemli bir bakımdır. 

 

LPG’li araçların rutin bakımlarından biri de hava filtresi temizliğidir. Hava filtresi temizliğine yönelik bakımın her 3 bin kilometrede bir yapılması gerekmektedir. 

 

Bu tip bakımların dışında LPG’li bir aracın her 10 bin kilometrede bir bakıma götürülmesi gerekmektedir. 

 

  LPG'li Araçların Periyodik Bakımı Nasıl Yapılır? 

 

LPG’li aracın 10 bin bakımına gitmesi halinde bu bakımlarda yapılacak periyodik kontroller aşağıda detaylı şekilde aktarılmaktadır. 10 bin kilometre bakımında LPG’li bir araçta kontrol edilmesi gereken ekipmanların başında elektrik tesisatı gelmektedir. 

 

Bileneceği üzere araç ekipmanı içerisinde bir elektrik kaçağı olması durumu LPG için oldukça büyük bir tehlike arz etmektedir. Bu nedenle LPG'li araçların periyodik bakımı nasıl yapılır? denildiği zaman ilk akla gelen bu kontrol olmalıdır. Ayrıca aracın elektrik sisteminde ve parçalarında bir oksitleme meydana gelip gelmediğinin de kontrol edilmesi önemlidir. 

 

Rutin bakım kontrollerinde yapılması gereken bakımlardan bir diğer buharlaştırıcı kontrolüdür. Buharlaştırıcı içinde biriken yabancı maddelerin temizlenmesi, yağ-gaz ayarının yapılması ve gaz filtresinin kontrolünün yetkili servis tarafından yapılması gerekir. Öte yandan aracın hava filtresinin kontrolü, buji kontrolü, LPG valfindeki filtrenin temizliği de periyodik kontroller sırasında yapılması gereken kontrollerdendir. 

 

Bununla birlikte, eğer aracınızda yaşadığınız farklı bir sıkıntı var ise bunların da periyodik bakımlarda kontrol yapan yetkili kişilere iletilmesi önemli olacaktır. Gelelim, LPG'li araçların periyodik bakımı nasıl yapılır? konusundan sonra bu tip bakımların zorunlu olup olmadığına. 

 

 Periyodik Bakım Zorunlu mudur? 

 

 Periyodik bakımların yaptırılması zorunludur. 

 

 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

http://www.5scarrental.com.tr adresinden İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama konusunda hizmet veren tüm araçlarımıza ulaşabilir ve ücretsiz online rezervasyon yapabilirsiniz. Yaptığınız karşılaştırma neticesinde en uygun fiyatlarla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama üzerinden araç kiralayabilirsiniz. Aynı zamanda, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama kapsamında kiraladığınız araç için koşulsuz iptal edebilme hakkınız da bulunmaktadır. Böylece kullanmayacağınız bir araç için para ödemek durumunda kalmamış olursunuz. 

 

Araç sınıfına/markasına, aracın yakıt ve sürüş tipine göre seçebileceğiniz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama araç listesi aşağıdadır. 

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama dahilinde sunulan geniş araç listesinden istediğiniz aracı seçmeniz mümkündür. Periyodik bakımları düzenli yapılan araçları herhangi bir şüphe olmaksızın güvenle kullanabilirsiniz.