LPG Ruhsata Nasıl İşletilir? LPG Ruhsata Nasıl İşletilir? - 5sCarRental

Blog

LPG Ruhsata Nasıl İşletilir?


LPG Ruhsata Nasıl İşletilir?

LPG Ruhsata Nasıl İşletilir?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama olarak sürücülerin merak ettiği LPG ruhsata nasıl işletilir? sorusu hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. Peki LPG ruhsata nasıl işletilir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

LPG ruhsata nasıl işletilir? merak edenler için açıklamak gerekirse; LPG kurduğunuz LPG distribütöründen fatura, ürün garanti kartı ve LPG projesi almanız gerekmektedir. Aracınız sizden herhangi bir ceza veya vergi borcu talep etmemeli, varsa ödemelisiniz. Geçmişte LPG sızdırmazlık raporu almak için Makine Mühendisleri Odası'na gitmeniz gerekiyordu ancak yeni güncellemelerle bu raporu alma zorunluluğu ortadan kalktı ve LPG kurduğunuz LPG firmasının verdiği rapor eski sızdırmazlık raporu ile aynı değerdedir. TÜVTÜRK, aracı incelerken bu belgeyi istememektedir.

 

Tüm bu işlemlerden sonra aracı inceleme zamanı gelmiştir. Araç muayenesi durumunda, TÜVTÜRK web sitesinde bir muayene ziyareti planlayabilirsiniz. Yukarıdaki işlemlerin tamamının yapıldığını ve herhangi bir sorun olmadığını varsayıyoruz.

 

Bu işlemlerden sonra bir sızdırmazlık protokolüne veya lisansına, faturasına, garanti kartına, LPG projesine, lisans tescil belgesine sahip olmanız gerekmektedir. Ruhsat sahibi tüm bu belgeleri aldıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'ne giderek Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Kayıtları Şube Müdürlüğü'ne giderek evrakları temin eder. Belgeleriniz kontrol edilip onaylandıktan, işlemleriniz tamamlandıktan sonra, muhtemelen aynı gün veya ertesi gün, LPG lisans işlemleri tamamlandıktan sonra yeni bir lisans alabileceksiniz. LPG ruhsata nasıl işletilir? yüzeysel bir şekilde bahsetmiş olduk.

 

LPG ruhsata nasıl işletilir? sorusunun cevabını verdikten sonra adım adım daha ayrıntılı şekilde konuyu ele alalım.

 

 LPG montaj istasyonu 

 

LPG kurduğunuz yerden öncelikle fatura, garanti kartı ve proje almanız gerekmektedir. Bulunduğunuz yerdeki vergi dairesine (vergi dairesi) giderken, aracınızı incelemek için bir "borçsuz belge" alacaksınız. Borçlu iseniz, para yatıracaksınız

 

 LPG gaz sızdırmazlık raporu 

 

MMO'ya (Makine Mühendisleri Odası) gideceksiniz. Burada bir mühür raporu almanız gerekiyor. LPG sızdırmazlık raporu veren yerlerdir. Herhangi bir Yol Sigortacısına veya Sürücüler Birliğine gidip dolduracaksınız. Aynı zamanda İl Emniyet Müdürlüğüne aracınızın LPG'ye dönüştürülmesi ve tescili için başvuru yazacaksınız (sigortacıya çıktısının hazır olduğunu söylerseniz. Ruhsat doldurma işlemi sırasında para verebilirsiniz.

 

 LPG araç muayenesi 

 

Şimdi aracı inceleme zamanı listeden istenilen yerler burada onaylanacaktır. Şimdi Polisten "Lisans için LPG kullanacağım, 2 izin, ruhsat istiyorum" diyen bir izin alacaksın.

 

 LPG gazı 

 

Polisten "iki yaprak kağıt" aldıktan sonra sigortacıya gideceksiniz. Sigortacı, lisans bilgilerini dolduracaktır. "LPG Tasarım, Fatura, Garanti Kartı, Sızıntı Raporu (veya lisans), ve Çift Yaprak Lisansına" sahip olacaksınız. İsterseniz plastik bir dosyaya da koyabilirsiniz. Dosyaları kabul etmeyin, disk değiştirildiğinde dosya alınır.

 

 LPG stepne nasıl onarılır?

 

Şimdi belgelerinizle Polise gidiyorsunuz (ruhsat sahibi de gelecektir) Emniyet Müdürlüğü Trafik Siciline gidiyoruz ve belgelerimizi uygun memura teslim ediyoruz. Sürecimiz tamamlandı. Aynı veya ertesi gün yeni bir lisans alabilirsiniz.

 

 Araç Muayene İstasyonunda İstenilen Belgeler

 

Ehliyetinizde LPG kullanmak istiyorsanız, bir araç muayene istasyonuna gitmek ve aracınızı kontrol altına almalısınız. Burada bazı belgeler talep edeceksiniz. İşte bu belgeler: LPG projesi, garanti belgesi, fatura Lisansıdır.

 

 Noterde İstenecek Belgeler Hangileridir?

 

LPG'nin imtiyaz için kullanılması konusunda ise son aşamada bir noterle karşılaşacağız. Noterden istenecek belgeler Kimlik, kayıt belgesiyle birlikte boş kayıt belgesi, 1 kimlik fotokopisi, araç tespit raporunun bir fotokopisi, LPG faturasının fotokopisi, tadilat sertifikası, araç sigortası fotokopisi, denetim raporudur.

 

 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketleri için birçok seçenek sunarken yurt dışı ve yurt dışı birçok müşteriye özel kampanyalarla özel fiyatlar sunan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama müşteri memnuniyeti her şeyden önemlidir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hiç vakit kaybetmeden ücretsiz ön rezervasyon yapabilirsiniz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmanın kredi kartı dışında ödeme seçenekleri de bulunuyor. Dilerseniz posta havalesi veya TL dışındaki para birimleriyle nakit ödeme yapabilirsiniz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama tüm araçlar temiz ve bakımlıdır, tamamen sigortalıdır ve titiz bir özenle periyodik olarak kontrol edilir. İkinci bir sürücü için ek ücret alınmaz. Çünkü lüks araç isteyen müşterilerin taleplerini karşılamak için birçok seçenek bulunmaktadır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama aynı zamanda dar bütçeli müşteriler için zengin alternatifler sunar.