Lastikte Nitrojen Gazı Ne İşe Yarar? Lastikte Nitrojen Gazı Ne İşe Yarar? - 5sCarRental

Blog

Lastikte Nitrojen Gazı Ne İşe Yarar?


Lastikte Nitrojen Gazı Ne İşe Yarar?

Lastikte Nitrojen Gazı Ne İşe Yarar?

 

Antalya Havalimanı araç kiralama firması olarak lastikte nitrojen gazı nedir ve ne işe yarar? soruları konusunda bir blog ele aldık. Peki lastikte nitrojen gazı nedir, ne işe yarar? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Nitrojen gazı, havadan daha sabit yapıda bir gazdır. Bu sebeple araç lastiklerinin şişirilmesinde nitrojen gazı tercih edilmektedir. Gelin araçlarda bulunan lastikte nitrojen gazı nedir ve ne işe yarar? konularını inceleyelim.

 

Antalya Havalimanı araç kiralama gibi hizmetler ile öne çıkan firmamız, her konuda size yardımcı olmayı amaçlıyor. Lastiklerle alakalı aradığınız tüm soruların cevabını bizimle öğrenebilirsiniz.

 

 Nitrojen Gazı Nedir?

 

Lastikte nitrojen gazı nedir sorusunun cevabını daha iyi anlamak için nitrojenin ne olduğunu öğrenelim.

 

 Nitrojen, nem, toz ve yağ gibi dış unsurlara karşı dayanıklı bir gazdır. Havadan daha kararlı bir yapıdadır ve sabittir. Bu gazı ‘azot’ ismiyle de tanıyor olabilirsiniz.

 

 Nitrojen gazının rengi ve kokusu bulunmamaktadır. Ayrıca yanıcı gazlar arasında yer almadığı için yakıcı maddelerin yanında kullanılabilir.

 

 Nitrojen gazı ne işe yarar? sorusunun cevabı da nitrojenin bu özellikleri ile yakından ilgilidir. Nitrojenin kolay ve verimli bir gaz olması, bu gazın birçok alanda tercih edilmesini sağlamıştır.

 

Lastikte Nitrojen Gazı Ne İşe Yarar?

 

Lastikte nitrojen gazı ne işe yarar? sorusunun cevabını artık daha iyi anlayabiliriz. Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetleri olarak bu konuda sorularınızı yanıtlıyoruz

 

Bu durumun sebebi nitrojen gazı ile doldurulan lastiklerin 4 kat daha yavaş inmesidir. Nitrojenin havadan daha sabit olduğunu söylemiştik. Hareketsiz olan bu gazın lastikten kaçması da haliyle çok daha uzun sürmektedir.

 

Antalya Havalimanı araç kiralama uygulaması sırasında nitrojen gazının tavsiye edilmesinin bir diğer sebebi de sürüş keyfidir. Müşterilerimiz için her şeyin en iyi şekilde ve kaliteli şekilde olmasını istiyoruz. Bu sebeple lastikte nitrojen gazı nedir? sorusunun cevabı daha iyi sürüş deneyimi sağlamasıdır.

 

Lastiklerde Neden Nitrojen Gazı Kullanılır?

 

Lastiklerde nitrojen gazı nedir? sorusu kapsamında bu konuyu da açıklayalım. Nitrojen gazı, lastiklerde hava kullanmaya kıyasla çok daha verimli bir yöntemdir. Nitrojen, lastik basınç seviyesini korumakta oldukça başarılıdır. Basınç seviyesinin uygun seviyede kalması, daha iyi bir yol tutuşu sağlar. Bu da daha güvenli ve konforlu bir yolculuk anlamına gelir.

 

Nitrojen gazı ne işe yarar? konusunu da burada açıklayabiliriz. Nitrojen, jant ve lastik içerisinde paslanma oluşumunu engeller. Böylelikle lastiklerinizi daha uzun süre kullanma fırsatına erişirsiniz.

 

Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetleri içinde müşterilerimize sunulan araçlar, her daim en iyi kalite lastiklerle donatılır. Müşteri odaklılığı benimseye firmamız 5s CarRental, lastik dolumunda da en verimli yöntemleri seçer.

 

 Nitrojen Gazının Etkileri Nedir?

 

Lastikte nitrojen gazı nedir konusunda verilebilecek en iyi cevap, lastik performansını arttıran bir yöntem olduğudur. Nitrojen gazı ile arabanın yol performansında ciddi şekilde artış gözlenebilir. Ayrıca süspansiyonlar da desteklenmiş olur.

 

 Lastik Dolumunda Nitrojen Gazı Kullanmanın Faydaları

 

 Lastikte nitrojen gazı ne işe yarar? konusunda şöyle bir liste hazırlayabiliriz:

 

Daha güvenlidir

 

Yolculuklar daha rahat geçer

 

Daha çevre dostu bir uygulamadır

 

Daha az masraflıdır, sürekli lastik dolum parası vermenize gerek kalmaz

 

Dış etkenlerden en az düzeyde etkilenir

 

Lastiği de dış etkenlere karşı korur

 

Yakıttan tasarruf edilmesinde büyük rol oynar

 

Lastikler Nitrojen Gazı İle Nasıl Doldurulur?

 

Antalya Havalimanı araç kiralama hizmetleri sırasında lastiklerin nitrojenle nasıl doldurulduğunu merak edebilirsiniz.

 

Bu işlemin yapılması için öncelikle lastikte önceden kalmış olan oksijen tamamen boşaltılır. Ardından lastiklere nitrojen gazı dolumu gerçekleştirilir. Bu işlemden sonra lastik içinde bir miktar oksijen kalması mümkündür. Lastikte oksijen kalmasını engellemek için lastik tekrardan boşaltılır ve nitrojenle doldurulur.