Lastiklerin Üzerindeki Yazıların Anlamları – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Lastiklerin Üzerindeki Yazıların Anlamları – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Lastiklerin Üzerindeki Yazıların Anlamları – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama


Lastiklerin Üzerindeki Yazıların Anlamları – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

Lastiklerin Üzerindeki Yazıların Anlamları – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firma olarak sürücüleri lastiklerin üzerindeki yazıların anlamları konusunda bilgilendirmek istedik. Lastiklerin üzerindeki yazıların anlamları ve lastiklerle ilgili detaylar bloğumuzda.

 

Lastikler araç için çok önemlidir. Yol ile teması sağlayan tek nokta oldukları için lastik tercihi yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunmaktadır. Lastiklerin üzerinde birçok yazı ve işaret bulunmaktadır. Alıcılar bu sembollerin ve yazıların anlamlarını merak etmektedirler. Farklı marka ve modellere değişen semboller olduğu gibi standart semboller de vardır. Bu yazı ve sembollerin anlamları tercihler için de büyük önem taşımaktadır. Lastik seçiminde Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmamız özen göstermektedir.

 

 Lastik Boyutu

 

Lastik hakkında en temel bilgiler lastik yanağında yer almaktadır. Bunlar lastiğin markası, modeli ve ebatı gibi bilgilerdir. Bu belirtme şekilleri genel olarak harf ve sayılardan oluşmaktadır. Örnek olarak 205 55 R 16 91 V sayı ve harfleri ele alınabilir. Buradaki 205, lastiğin milimetre cinsinden sahip olduğu genişliği göstermektedir. 55, lastik genişliğinin lastik yanağının yüksekliğine oranını temsil etmektedir. Bu oran yüzdelik cinsinde belirtilmektedir.

 

R harfi radyal cinsinde olan lastikler için kullanılmaktadır. Genellikle de çoğu lastik radyal yapısındadır. Bu nedenle ortak da denilebilmektedir. 16, jant çapını göstermektedir. İnç cinsinden bir gösterimdir. 91 ise yük endeksidir. Son olarak T ise hız endeksidir. Araçlar için lastik boyutu seçimleri Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmamız tarafından yapılmaktadır.

 

 Yük Endeksi

 

Yük endeksinin anlamı, bir aracın taşıyabileceği maksimum yüktür. Örnek olarak 75 yük endeksine sahip bir araç kilogram cinsinden en fazla 387 kg yük taşıyabilmektedir. 75 bu oranlar arasında en düşük olanıdır. En fazla yük endeksi ise 126'dır. 126 yük endeksine sahip bir aracın kaldırabileceği yük en fazla 1700 kilogramdır. Araçlarda yük endekslerine uygun olarak lastik seçimi Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama tarafından yapılmaktadır.

 

 Hız Endeksi

 

Hız endeksi, herhangi bir lastiğin çıkabileceği en yüksek hızın sınırıdır. Hız endeksleri genel olarak saat bölü kilometre cinsinden tanımlanmaktadır. Lastiğin hız endeksi belirtilirken harfler kullanılmaktadır. Q tipinde bir lastik en fazla 160 km hıza ulaşabilmektedir. Bu en düşük hız sınırıdır. En yüksek hıza sahip lastik tipi ise Y'dir. Y tipinde bir lastik maksimum 300 kilometreye ulaşmaktadır. Hız endekslerinde Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama özen göstermektedir.

 

 Teknik İşaretler

 

Hız, yük endeksi ve ebatlar haricinde bazı teknik işaretlemeler de mevcuttur. Kış lastiklerinde bazı modellerde işaretler bulunmaktadır. Bu işaretler farklı tiplerde olabilmektedir. M+S işareti ya da üç tepeli dağ üzerinde kar işareti bulunabilmektedir. Bu işaretlemelerin olduğu lastikler kış performansını garantilemektedir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmamız mevsim şartlarına göre lastik seçimi yapmaktadır. 

 

Bir diğer işaret de yüksek performanslı lastiklerde bulunmaktadır. Bu lastiklerde üreticinin onayını yan taraflarda bulabilirsiniz. İşaretlemeler büyük firmaların lastiklerinde ortak olabilmektedir. Ancak firmadan firmaya ve modeller arasında değişen farklı işaretler de bulunabilmektedir. Tüm teknik işaretlere Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama tarafından dikkat edilmektedir

 

 Ortak İşaretler

 

M+S işareti çoğu markada ortak olarak kullanılmaktadır. Gevşek zeminlerde üstün kavrama özelliğine sahip lastiklerde bulunmaktadır. Bunun anlamı kış lastikleri için güvenceli bir lastik olduğudur. Kış lastikleri Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmamız 5s CarRental tarafından uygun olarak seçilmektedir.

 

3PMSF işareti ise zorlu kış şartları için tercih edilen lastik tiplerinde bulunmaktadır. Bu lastikler özel olarak tasarlanmıştır. Sembolün resimsel şekli ise üç tepeli dağ içerisinde bulunan kar tanesidir. 

 

Extra Load yazısı yüksek yük endeksine sahip olan araçların lastiklerinde bulunmaktadır. Genellikle ticari araçlarda ve wagon tiplerinde bulunmaktadır. BU lastiklerin yanakları güçlendirilmiştir. Tüm yazılara dikkat edilerek lastik seçiminde Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmamız tarafından doğru seçimler yapılmaktadır.

 

TL ya da Tubeless yazısı olan lastikler dahili bir iç yalıtım kaplamasına sahiptirler. Bu nedenle bu lastikler şambriyele ihtiyaç duymamaktadırlar. 

 

 TT ya da Tube Type yazılı lastiklerde şambriyel kullanımı gereklidir.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Samsun dahil 8 ilde araç kiralama hizmet veren firmamızın geniş araç filosundan son model araçlar güvenle kiralayabilirsiniz. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti de veren 5s CarRental’dan kiraladığınız araç ile sınırsız kilometre full kasko ve teslimatta ödeme avantajı bulunmaktadır.