Lastik Basınç İkaz Lambası Neden Yanar? Lastik Basınç İkaz Lambası Neden Yanar? - 5sCarRental

Blog

Lastik Basınç İkaz Lambası Neden Yanar?


Lastik Basınç İkaz Lambası Neden Yanar?

Lastik Basınç İkaz Lambası Neden Yanar?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak lastik basınç ikaz lambası neden yanar? sorusu konusunda bir yazı oluşturduk. Peki lastik basınç ikaz lambası neden yanar? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araçlarda bulunan uyarı sistemlerinden lastik basınç ikaz lambaları, otomobilinizin lastik basıncında düşüş yaşandığında yanmaktadır. Güvenli yolculuk için dikkate alınması gereken bir uyarıdır.

 

 Lastik Basınç Sistemi Nedir?

 

Bu sistem, aracınız ile daha emniyetli yolculuklar yapmanız için size yardımcı olur. Lastik basınç sistemi, aracınızla seyir halindeyken lastikte meydana gelebilecek sorunları size bildirir. Bu sorun, bir sebeple lastiklerden birinde veya daha fazlasında meydana gelen bir basınç düşüşü olabilir. Lastik basıncının düşmesi durumunda gösterge ekranında ters at nalı şeklinde bir işaret yanacaktır.

 

Lastik basınç ikaz lambası özelliği 2007 üretim ve sonrası araçlarda bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat etmeniz, hem yakıt tasarrufunu hem de daha güvenli bir yolculuk geçirmenizi sağlayacaktır.

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti verilirken araçlarda yer alan bu sistemin düzgün çalıştığından emin olunmaktadır. Araçlar kontrolden geçtikten sonra teslim edilmeye hazır hale gelmektedir.

 

 Lastik Basınç Sistemi Önemli Bir Sistem mi?

 

Lastik basınç sistemlerinin araçlarda kullanılmaya başlanması, bazı araştırmaların sonucunda olmuştur. Trafik kazaları üstünde yapılan birçok araştırmaya göre, lastikte meydana gelen sorunlar kazalara sebep olabilmektedir. Lastikte herhangi bir sebeple ortaya çıkabilecek basınç düşüşleri, ciddi kazalara yol açmaktadır.

 

Havası azalmış lastiklerin neden olduğu tehlike anlaşıldıktan sonra, basınç düşüşünü haber verecek sisteme gereksinim duyulmuştur. Böylelikle lastik basınç kontrol sistemi, ani basınç değişimlerinde (mesela lastiğin patlaması) sürücüyü uyarması için geliştirilmiştir.

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemleri sırasında bu sistemin bulunduğu bir araç kiralamaya dikkat etmelisiniz.

 

 Lastik Basınç İkaz Lambası Neden Yanar?

 

Lastik basınç ikaz lambası neden yanar? sorusunun cevabı aracın bulunduğu duruma göre değişiklik gösterebilir. Lastik basınç sensörü, lastik basıncı üretici firmanın belirlediği sınırdan daha aşağı düşerse lastik basınç uyarı (ikaz) sinyali verir. Üreticiler tarafından bu sınır genellikle %25 olarak belirlenir ve basınç %25 oranında düşerse ikaz verilir.

 

Lastik basınç ikaz lambası neden yanar? sorusuna verilebilecek bir diğer cevap da sıcaklık değişimidir. Örneğin oldukça soğuk olan havalarda ısı düşüşünden dolayı lastik sensörleri uyarı verebilir. Soğuk havalarda lastik basınç kaybedebildiğinden bu normaldir. İkaz soğuk havadan kaynaklıysa, araç çalıştırıldıktan ve biraz yol alındıktan sonra sorun kendiliğinden düzelebilmektedir.

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemleri sırasında basınç ikaz sistemi hakkında aklınızda bulunan tüm soruları danışabilirsiniz.

 

 Lastik Basınç İkaz Lambası Yandığından Ne Yapılmalıdır?

 

Lastik basınç ikaz lambası neden yanar, ne yapılmalıdır? gibi konular hakkında mutlaka bilgi sahibi olunmalıdır. Özellikle İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemlerinden önce kiralanacak aracın lastik basınç sistemi hakkında bilgi alınmalıdır.

 

Bu durumla karşılaştığınızda ilk olarak lastik basınçlarını kontrol etmelisiniz. Lastikleri bu amaçla gözden geçirmeniz sorunun ne boyutta olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir. Lastik basınç kontrolünü yaptırmak için en yakın benzin istasyonuna gidebilirsiniz. Lastikleriniz yola devam edemeyecek kadar hava kaybetmişse oto yardım istemeniz gerekebilir.

 

Lastik basınç lambası neden yanar? sorusunun cevabını kendi kendinize bularak çözmeniz zor ve riskli olabilir. Bu sebeple uzman kişilerden yardım almak en iyi seçenektir. İstanbul Havalimanı araç kiralama kapsamında lastik basınçları dikkatle kontrol edilmekte ve sıkıntı yaşanma ihtimali azaltılmaktadır.

 

 Lastik Basınç İkaz Lambası Nasıl Söndürülür?

 

Lastik basınç ikaz lambası neden yanar? ve söndürülür konuları hakkında aklınızda bazı sorular olabilir. Merak ettiğiniz konuları İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemleri sırasında danışabilirsiniz.

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama olarak her daim yanınızdayız. Lastik basınç ikaz lambası neden yanar? sorusu hakkında aklınıza takılan sorular ile ilgili her zaman bizlere ulaşabilirsiniz.

 

İkaz lambası pek çok araçta ‘SET’ düğmesine uzun basılarak söndürülebilecek şekilde ayarlanmıştır. Bununla beraber bazı marka ve modellerde ‘Ayar’ ve ‘Ses kontrol’ tuşları da aynı amaçla kullanılabilmektedir.