Lastik Bakımı Nasıl Yapılır? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Lastik Bakımı Nasıl Yapılır? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Lastik Bakımı Nasıl Yapılır? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama


Lastik Bakımı Nasıl Yapılır? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Lastik Bakımı Nasıl Yapılır? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti alan ve kendi aracı olan sürücüler, lastik bakımı yapılır sorusunu merak etmektedir. Bu bloğumuzda bu konuda lastik bakımı nasıl yapılır konusunda sizleri bilgilendirmek istedik

 

Aracın en önemli parçalarından biri lastiklerdir. Yol ile araç arasındaki tek temas noktasıdır. Bu nedenle aracın performansı lastik performanslarına göre değişim göstermektedir. Trafiğe ve uzun yolculuklara çıkılmadan önce lastik kontrolleri eksiksiz olarak yapılmalıdır. Aynı zamanda lastikler hayati önem taşımaktadırlar. Performans ve yakıt tüketiminde önemli ölçüde etkisi vardır. Peki lastik bakımı nasıl yapılır? İşte detaylar.

 

Lastik kontrol ve bakımında yapılması gerekenlerden bazıları; rot-balans ayarı, lastiklerin yer değiştirilmesi, fren bakımıdır. Bunların yanı sıra başka önemli noktalar da bulunmaktadır. Tüm bu ayarlaraİzmir Adnan Menderes havalimanı araç kiralama tarafından dikkat edilmektedir.

 

Eğer lastik kalıcı bir hasara uğramadıysa dahi 5 senede bir kontrolden geçmelidirler. Bu konuda kilometre ya da diş derinliğinin önemi yoktur. Kontroller ve değişimler eksiksiz olarak yapılmalıdır. Lastiklerin üretim tarihinin 10 yılın üzerinde olduğu durumlarda ise değişim mutlaka önerilmektedir. Lastik kontrolleri İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firmamız 5s CarRental tarafından düzenli olarak yaptırılmaktadır.

 

 Lastik Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Lastik seçiminin birçok püf noktası bulunmaktadır. Bunlardan biri lastik ebatlarıdır. Aracın boyutuna uygun olarak lastik ebatlarına karar verilmelidir. Seçilen lastik kaliteli olmalıdır. Lastikte kullanılmış olan malzemelere dikkat edilmelidir. Uzun ömürlü lastikler tercih edilmelidir. Lastik seçimleriİzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firmamız tarafından özenle yapılmaktadır.

 

Lastik seçimlerinde önemli olan bir diğer nokta da yakıt durumudur. Lastikler, yakıtı tasarruflu kullanan türde seçilmelidir. Ayrıca mevsim de lastik seçiminde çok önemlidir. Mevsime göre farklı lastikler kullanılmalıdır. 

 

 Lastik Hava Basıncı

 

Araçta bulunan lastiklerin tümünün boyutu aynı olmalıdır. Ayrıca basınç ölçüsü her araca göre farklılık göstermektedir. Eğer araçların belirttiği ölçüde lastik ebatı olmazsa güvenlik ve performans açısından sorun oluşmaktadır. Bu gibi durumlarda araçlar daha fazla yakıt harcamaktadır. Lastiklere yapılacak olan hava basıncı lastikler soğuk iken yapılmalıdır. Eğer bu işlem sıcakken uygulanırsa değerler normalden fazla çıkacaktır. Kiralayacağınız araçların hava basınçları kontrolleri İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama tarafından yapılmaktadır.

 

Araçların lastiklerinin olması gereken boyutlar araçların kılavuzundan bulunabilmektedir. İlgili firmaya danışılarak da öğrenilebilir. Lastiğin hava basıncı normalden daha fazla ise sürüşte konfor azalmaktadır. Bunun yanı sıra süspansiyonda sertleşme yaşanmaktadır. Eğer normalden az ise aracın yakıt tüketimi artmaktadır. Bu nedenle lastiklerdeki basınç sık sık kontrol edilmelidir. Araç lastiklerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama tarafından güvence vardır.

 

 Rot- Balans Ayarları

 

Rot balans ayarı ile araç sürüş konforu da artmaktadır. Bunun yanı sıra araç lastiklerinin yıpranması en aza indirgenmiş olmaktadır. Rot balans ayarları, araç düz yolda direksiyon bırakıldığında yan yollara kayıyorsa yapılmalıdır. Ayrıca virajlardan geçerken araçtan ve lastiklerden ses geliyorsa da bu ayarlar kontrol ettirilmelidir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firmamız araçların rot-balans ayarının düzgün olduğuna dikkat etmektedir. 

 

Rot balans ayarlarının önerilen zamanları genellikle lastiklerin değişmesi durumlarıdır. 6 ayda bir de mutlaka kontroller yaptırılmalıdır.

 

 Lastiklerin Yerlerinin Değiştirilmesi

 

Lastiklerin daha uzun ömürlü olabilmesi için mutlaka yerlerinin değiştirilmesi gerekmektedir. Bunun nedeni her lastiğin aşınma yerlerinin farklı olabilmesidir. Ayrıca ön ve arka lastiklerin aşınma miktarları da farklılık göstermektedir. Değiştirme işleminin periyodu 10.000 kilometre olarak tavsiye edilmektedir. Sonuç olarak lastiklerin ömrü uzayacaktır. Lastik yerlerine İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama tarafından dikkat edilmektedir.

 

 Lastiklerin Dış Derinliği

 

Yeni takılan bir lastiğin diş derinliği yaklaşık olarak 7 milimetredir. Bu derinliğe dikkat edilmelidir. Belirli sınır altına düşen derinlik miktarlarında lastikler değiştirilmelidir. Bu nedenle lastiklerin diş derinliği kontrolü de belirli periyotlarda yapılmalıdır. Araç lastiklerinin diş derinliği düştüğünde çekiş gücü ve yola tutunması zorlaşmaktadır.