Korna Arızası Ve Çözümleri Korna Arızası Ve Çözümleri - 5sCarRental

Blog

Korna Arızası Ve Çözümleri


Korna Arızası Ve Çözümleri

Korna Arızası Ve Çözümleri

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti veren 5s CarRental olarak bugünkü yazımız araçlarda korna arızası ve çözümleri konusundadır. Peki araçlarda korna arızası ve çözümleri nelerdir? Detaylar için bloğumuzu okuyabilirsiniz. 

 

Otomobiller günlük hayatımızda birçok kez tercih ettiğimiz ulaşım araçlarıdır. Korna araçlar için önemli bir güvenlik donanımıdır. Kornalar bazen arıza yapabilir ve değişik sesler çıkartabilir. Sesli ikaz butonu da diyebiliriz. Bazen araçlardakorna arızası ve çözümlerini bulmak gerekir. 

 

Korna Ses Çıkarmıyorsa

 

Trafik akışındayken bir hata olduğunda korna sayesinde uyarı yapabilirsiniz. Pek çok kazadan koruyan güvenlik ekipmanı olarak bilinir. Kornada bir arıza var ise kısa süre içinde tamir ettirmeniz gerekir. Peki araçlarda korna arızası ve çözümleri nelerdir:

 

- Korna Sigortası: Korna çalışması için sigorta olması gerekir. Bu sigorta zaman içinde eskir ve yanar. Korna bu sebepten dolayı ses çıkarmayabilir. Sigorta ücreti ise ucuz bir maliyete sahiptir. 

 

- Korna Rölesi: Araçtaki kaputun altında yer alan bir parçadır. Araçlarda korna arızası ve çözümlerini merak edenler için belirtmek gerekirse; röle arızalandığı zamanda kornadan ses çıkmaz. Sigorta kadar ucuz bir parça değildir. 

 

- Kornaya Gelen Kablolar Ve Konnektör: Kornaya gelen kablolar zamanla aşınır ve dış yüzeyi yıpranır. Korna ses çıkarmak için kablodan geçer ve bu kablo bozuk olduğu için de ses çıkmaz. Kornanın yerini bulup kabloları kontrol etmek gerekir. Kopmamış ya da sağlam olması gerekir.

 

- Korna: Korna bir nevi hoparlördür. Korna kendi kendine de arıza gösterebilir. Bu da sesin az çıkmasına sebep olur. Korna hoparlörünün arızalandığını gösterir.

 

- Korna Düğmesi: Korna düğmesini çok kullanıyorsanız ve sürekli çalıyorsa, anahtar kırılabilir. 

 

- Hava Yastığı: Birçok araçta hava yastığı bulunmaktadır. Direksiyonun içindeki hava yastığı genişler ise korna anahtarını kırabilir. Kornanın arızalanması için başka bir sebep olarak gösterilir. 

 

Bazı araçlarda korna arızası ve çözümleri ile ilgili maddeler:

 

Direksiyon Simidinden Kaynaklı Korna Arızası

 

En masraflı arıza nedenleri arasındadır. Direksiyon ve direksiyonun sabit kısmında kablo bulunur. Bu kablonun kopması ile de korna da arıza çıkabilir. Direksiyon göbekte bulunan sistemin değişmesi gerekir. 

 

Sigortadan Kaynaklı Korna Arızası

 

Torpidonun sol tarafında bulunan sigorta sökülür. Sigorta kesildi mi diye kontrol edilir. Sigorta kesilmiş ise hazırda bulunan bir sigorta ile değiştirilir. Eğer yedek sigorta yok ise oto elektrikçiden de temin edilir. Ucuz bir fiyatı vardır. 

 

Kir ve Pas Nedeni İle Oluşan Arızası

 

Korna çoğunlukla tamponun içerisinde bulunur. Tampon içerisinde kir ve pas oluşabilir. Kornaya giren soket ise pas tutmaya başlar. Soket çıkartılarak temizlenir. Korna çalışmaya başlar.

 

Korna Kendisi Bozulabilir

 

Korna eğer kendiliğinden bozuldu ise yeni korna takmak gerekir. Korna tek başına çok pahalı bir parça değildir. Soketleri söküp bakıldığında kendiliğinden bozulup bozulmadığı anlaşılabilir.

 

 

Genel olarak araçlardakorna arızası ve çözümleri için her zaman bir tamirciye ihtiyaç yoktur. Kendinizde kontrol ederek arızayı bulabilir ve çözüme kavuşturabilirsiniz.

 

Çözümü Ne Olur?

 

Kornanızda araçlarda kornaarızası ve çözümleri için şu adımları takip ediniz:

 

- İlk olarak kornaya basın. Ses duyup duymadığınızı test edin. Eğer bozuk bir ses geliyor ise kornanızı değiştirmeniz tavsiye edilir. Kornayı kontrol edip daha sonra temizleyin. 

 

- Kornaya bastığınız zaman ses gelmiyorsa, ilk olarak sigortayı kontrol ediniz. Kornanın sigortası atmış olabilir. Kontrol kalemi ile elektriğin gelip gelmediğini kontrol edin. Elektriğin geldiğini gördüyseniz sorun kornada olacaktır. Elektrik gelmiyorsa tesisatın kontrol edilmesi gerekir.

 

Gürültü Kirliliği

 

Trafikte gereksiz yere korna çalmamak gerekir. Bu bir gürültü kirliliğidir. Korna sesi insan sağlığı açısından olumsuz etki oluşturur. Trafikte sakin ve huzurlu ortam oluşturmak önemlidir. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

1955 yılında Ankara Esenboğa Havalimanı açılmıştır. Başkentimize adım atar atmaz araç kiralama ihtiyacınız doğrultusunda Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmamız 5s CarRental ile rahat edeceksiniz. Başta Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmamız olarak müşteri memnuniyetini önceliğimizdir.

 

Rahat etmeniz için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmamız sizleri en iyi şekilde ağırlayacaktır. Ankara’da kaliteli vakit geçirmek için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama tercihiniz doğru olacaktır. 

 

Ayrıca Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ücretleri hakkında www.5scarrental.com adresinden veya 0850 360 06 55 numaralı kurumsal çağrı merkezi hattımız ile irtibata geçerek bilgi sahibi olabilirsiniz.