Komple Boyalı Araba Alınır Mı? Komple Boyalı Araba Alınır Mı? - 5sCarRental

Blog

Komple Boyalı Araba Alınır Mı?


Komple Boyalı Araba Alınır Mı?

Komple Boyalı Araba Alınır Mı?

 

Ucuz araç kiralama hizmeti de veren firmamız 5s CarRental olarak merak edilen komple boyalı araba alınır mı? sorusu hakkında bir blog hazırladık. Peki komple boyalı araba alınır mı? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araba alırken dikkat edilmesi gereken birçok ayrıntı vardır. Fakat bu konularda teknik bilgi sahibi olmayan insanlar çok dikkatli davransalar bile bazı kusurları veya hataları göremeyebilirler. Bu sebeple araba alırken bazı konularda uzmanlaşmış kişilere danışmak faydalı olacaktır. Ara alırken en çok merak edilen sorular ise komple boyalı araba alınır mı?, arabanın boyalı olduğu nasıl anlaşılır?, motor arızası nasıl anlaşılır?, araba alırken nelere dikkat etmeliyiz? gibi sorulardır.

 

 Sık karşılaşılan Araba Kusurları Nelerdir?

 

Arabalarda en çok karşılaşılan ve en önemli olan kusurlar motor arızaları ve kaportada meydana gelen hasarlardır. Motor arızlarını tespit etmek araba alırken çok önemlidir. Eğer araçtaki çeşitli motor arızalarını fark edemezseniz, sonrasında çok büyük maddi kayıplar yaşayabilirsiniz. Bunun dışında araba alırken en çok karşılaşılan kusurlar kaporta hasarlarıdır. Kaportadaki hasarlar, daha büyük arızaların sinyali olabileceği gibi arabanın değerinin düşmesine de sebep olabilir. Bu yüzden arabadaki kaporta kusurlarının hangi sebeple meydana geldiği iyice araştırılmalıdır. Piyasada en çok karşılaşılan tanımlardan biri komple boyalı arabadır. Bu sebeple araba almak isteyenlerin merak ettiği bir soru da komple boyalı araba alınır mı? sorusu olmaktadır.

 

 Kaporta Hasarı Olan Boyalı Arabalar Alınır Mı?

 

Bir arabada boya olması o arabanın çok büyük kazalar geçirdiği anlamına gelmez. Bazen çok küçük kazalarda bile çiziklerden dolayı boyaya ihtiyaç duyulur. Arabanın bazı parçaları tamamen boyanmış veya lokal olarak boyanmış olabilir. Eğer boyanın sadece ufak kazalardan dolayı uygulandığını biliyorsanız, boyalı araba almanın bir sakıncası yoktur. Zaten piyasa değerinin daha ucuzuna alacağınız için satarken de zarar etmezsiniz. Fakat bazı özel durumlarda arabanın değeri çok daha fazla düşecektir ve satılması zor olacaktır. Bu durum arabanın komple boyalı olmasıdır.

 

 Komple Boyalı Araba Alınır Mı?

 

Komple boyalı araba alınır mı? sorusunun cevabı evet veya hayır olarak cevaplanacak bir soru değildir. Eğer bir arabada tüm dış kaportaya boya uygulanmışsa, o araba komple boyalıdır ve değeri emsallerine göre çok düşük olacaktır. Bu aslında bir dezavantaj olduğu gibi bir avantaj olarak da değerlendirilebilir. Eğer bütçeniz düşük ise bu sayede istediğiniz arabayı daha ucuza alabilirsiniz. Fakat bir arabanın komple boyalı olması durumunda iki seçenek vardır. İlk seçenek, arabanın çok büyük bir hasar almış olmasıdır. Örneğin takla atmış ya da devrilmiş olabilir. Böyle durumlarda arabanın tekrar eski haline döndürülmesi çok zordur. Mekanik olarak birçok tamir yapılması gerekir. Fakat yine de çok ağır hasar görmüş bir araba sonrasında çok maliyetli olabilecek arızalar vermeye yatkındır. Bu durumda arabanın alınması fiyatına bağlıdır. Eğer fiyatı emsallerine göre çok fazla düşükse, riskleri bilerek komple boyalı araba alınabilir. Bir diğer durum ise, arabada çok fazla hasar olmamasına rağmen arabanın dış görünüşünün güzel olması için yapılan komple boyama işlemidir. Böyle durumlarda arabanın değeri emsallerine göre yine de düşük olacaktır. Fakat eğer arabanın ağır bir hasara uğramadığına eminseniz o arabayı rahatlıkla alabilirsiniz. Yine de alacağınız arabayı bir oto ekspere götürerek bütün aksamlarını çok detaylı bir şekilde inceletmeniz akıllıca olacaktır. Böylece komple boyalı araba alınır mı? sorusuna da cevap bulabilirsiniz.

 

Ucuz Araç Kiralama Hizmeti

 

Yukarda bahsedildiği gibi araba almak zahmetli ve zor bir süreçtir. Araba almak yerine ucuz araç kiralama hizmetlerini de deneyebilirsiniz. Böylece araç satın alırken yaşadığınız stres ve mali kayıpları azaltabilirsiniz. Son yıllarda ucuz araç kiralama hizmeti çok yaygınlaşmıştır. Kiralık araçlarda bakım ve vergi ödemeleriniz olmayacağı için birçok avantaj elde edersiniz. Ayrıca istediğiniz sürelerde araç kiralayabileceğiniz için gerekli olmayan durumlarda da vergi ödemelerinde kurtulursunuz. İnternette araştırma yaparak ucuz araç kiralama hizmeti veren firmaları bulabilirsiniz. Eğer vergi ödeme, bakım masrafları, muayene, kışlık ve yazlık lastik değişimi gibi zaman alan ve maliyetli olan işlemleri yapmak istemiyorsanız ucuz araç kiralama hizmeti almak size göre çok uygun olacaktır. Özellikle uzun vadeli sözleşmeler yaparak ucuz araç kiralama hizmetinden rahatlıkla faydalanabilirsiniz.