Kışlık Lastik Nasıl Olmalı? Kışlık Lastik Nasıl Olmalı? - 5sCarRental

Blog

Kışlık Lastik Nasıl Olmalı?


Kışlık Lastik Nasıl Olmalı?

Kışlık Tekerler Nasıl Olmalı?

Kış geldi ve havalar soğudu. Ticari araçların kışlık lastik takma zorunluluğu başlarken bireysel kullanıcılar araçlarındaki güvenliği sağlayabilmek için kışlık lastiklerini ihmal etmemek zorundalar. Bunun için kışlık lastik kullanımı her ne kadar ticari araçlar için zorunlu tutuluyor olsa da aslında herkes için bu zorunluluk geçerlidir. Bu makalemizde Ankara araba kiralama firması olarak kışlık lastik seçimi nasıl olmalı? Bu konu hakkında size detaylı bilgiler verelim istedik.

Lastik bir aracın güvenliğini sağlayabilecek olan en önemli donanımlardan bir tanesi. Sürüş esnasında yolda tutunmanızı sağlarken aynı zamanda fren mesafesinin de olabildiğince kısalmasını sağlayacaktır. Bunun için doğru araca doğru lastik kullanmak gerekir.

Kış Lastiği Nasıl Seçilir?

Kışlık lastik mevsimsel olarak kullanılan bir lastiktir. Dolayısıyla sıcak havalarda bu lastikleri kullanmak sağlıklı olmayacaktır. Bunun için aracınızın üzerinde kışlık lastik bulunuyorsa hava sıcaklıkları 7 derecenin altına düştüğü anda mutlaka takılması gerekir. Bilinmeyen markalara ait lastiklerin güvenirliği tartışılır olduğundan dolayı tam bir güvenlik sağlanmak isteniyorsa mutlaka bilinen markaları tercih etmek gerekir.  

Kışlık lastiklerinizi seçerken rahatlık ve güvenli yolculuğu hedeflemeniz gerekiyor. Bunun için Ankara araba kiralama firması olarak aşağıda belirteceğimiz maddelere göre seçiminizi yapmanızı öneriyoruz.

Öncelikli olarak aracınıza uygun olan ebatta lastikler seçmeniz gerekiyor. Aksi takdirde aracınızın güvenliğini ikinci plana atmış olursunuz. İnternet üzerinden lastik siparişi verenlerin bu hususa ayrı dikkat etmesi gerekir. Doğru ebat seçimi ise aracınızın kullanma kılavuzunda yazacaktır.

Kışlık lastik ya da bir urun alırken en pahalısı en iyisidir mantığını taşımamalısınız. Bunun için çevrenizdekilere kullandıkları lastiklerden memnuniyetlerini sorabilirsiniz. Bir urun hakkındaki en iyi yorumu yine kullanıcısı yapacaktır.

Lastiğinizin fiyatı ile performansını mutlaka kıyaslayın. Çünkü ucuza alacağınız bir lastikten çok performans beklemekte yanlış olacaktır.

Lastiklerinde kendilerine göre son kullanma tarihleri vardır. Alacağınız lastiğin üzerindeki üretim yılına mutlaka bakmalısınız. Lastik her ne kadar sıfır olsa da rafta beklemişse bu durumda lastiğin kullanım ömründen gitmiş olur.

Kışlık ya da yazlık lastik alacaksanız mutlaka 4 tekeri aynı anda almanız gerekiyor. Arkalar iyi ama önler iyi değil mantığı ile 2 teker almak aracınızın performansının düşmesine neden olacaktır.  

Ankara araba kiralama firması olarak biz her koşulda araçlarımızın en uygun ve en kaliteli lastiklerle kiralanmasını sağlarız. Bunun için kullanım ömrünü tamamlamış olan tüm lastikler değiştirilir.