Kış Lastiği Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? Kış Lastiği Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? - 5sCarRental

Blog

Kış Lastiği Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Kış Lastiği Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kış Lastiği Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak kış lastiği alırken nelere dikkat edilmelidir? konusunda bir blog hazırladık. Peki kış lastiği alırken nelere dikkat edilmelidir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.

 

Kış Lastiği Nedir? 

 

Kış geldi, havalar iyiden iyiye soğudu. Bazı yerlerde kar kendini göstermeye başladı. Geceleri yollar buz tutmaya başladı. Böyle olunca araç kullanmak bazı sürücüler için oldukça tehlikeli hale gelebiliyor. Böyle olunca sürüşü güvenli hale getirebilmek adına kış lastiği kullanmak elzem hale geliyor. 

 

Hava sıcaklığı düşmeye başladığında lastikler sertleşmeye başlar ve kış şartlarında sürüş için güvenli olmaktan çıkar. Bu durumun önüne geçmek için aracınızın lastiklerini kış lastikleri ile değiştirmeniz gerekecektir.

 

Kış lastiğinin içindeki kauçuk, diğer lastiklere nazaran kış koşullarında sürüş güvenliğini artırmak için tasarlanmıştır. Aynı zamanda sizi zincir takmaktan da kurtaracaktır. Kaza nedenlerinden birinin kış mevsiminde uygun lastikleri kullanmamak olduğu gözetilirse kış mevsimine uygun şekilde aracınızı hazırlamanız gerek sizin gerekse diğer sürücü ve yayaların güvenliği açısından önemlidir. 

 

 Kış Lastiğini Nasıl Kullanmalısınız? 

 

Kış lastiğine geçiş için belirlenen süreleri gözeterek lastiklerinizin tümünü kış lastiği ile değiştirmelisiniz. Belirlenen tarihe dek kullanmaya devam etmelisiniz. 

 

Kış lastiği, hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde kullanılmaya başlanmalıdır. 

 

Karayolu Trafik Kanunu ve ilgili Karayolu Trafik Yönetmeliği gereğince kış lastiğine ilaveten karlı ve buzlu yollar için kar zincirinin de araçta bulundurulması gerektiğini unutmamalısınız. 

 

Lastiklerin diş derinliği, fren mesafesinin uzaması açısından önemlidir. Diş derinliği az olursa fren mesafesi artacaktır. 

 

Kar yağdığında aracı çalıştırdıktan sonra yavaş yavaş araca hız vermelisiniz. Aksi halde lastiklerin patinaj yapması söz konusu olabilecektir. 

 

Lastik havalarının inmemesi de lastik tabanlarının yola tam oturması için önemlidir. 

 

Kış mevsiminde kış lastiği kullanmamanızın yakıt sarfiyatını artıracağını unutmamalısınız. 

 

 Kış Lastiği Neden Kullanılır? 

 

Islak ve karlı yollarda fren mesafesini kısaltarak güvenliği artırır. 

 

Hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde sertleşmez ve yola tutunma özelliklerini devam ettirir. 

 

Yüksek yol kavrama performansı sayesinde kaza riskini azaltır.

 

Kış Lastiği Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir? 

 

Sahip olduğunuz aracı üreten firma tarafından önerilen ölçüde kış lastiği seçilmelidir. Bahsedilen bilgiler aracınızın kullanıcı el kitabında yer alacağı gibi, aracınızın yetkili servisi aracılığı ile de bu bilgilere ulaşabilirsiniz. 

 

Ayrıca kullanılacak kış lastiği bulunduğunuz bölgeye göre de değişiklik gösterebilecektir. 

 

Satın alacığınız lastiğin üzerinde mutlaka kış lastiği işareti olmalıdır. 

 

Satın alacağınız kış lastiğinin diş derinliği mutlaka 4 mm’nin üzerinde olmalıdır. 

 

Kış lastiklerinin üretim yılı da önemlidir. Üretim yılı üzerinden 5 yıldan fazla zaman geçti ise tercih edilmemelidir. 

 

Kış lastiği her dört tekerleğe de takılmalıdır. 

 

Kış lastiklerinin kuru yolda, ıslak yolda ve karda fren özelliklerine ve karda çekiş özelliğine dikkat edilmelidir. 

 

Kış lastiği alınırken aynı zamanda uzun ömürlü olmasına ve yakıt tasarrufu sağlayıp sağlamadığına da dikkat edilmelidir. 

 

Kış lastikleri Kasım ayı içerisinde takılmalıdır. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama 

 

www.5scarrental.com.tr adresinden Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama kapsamında hizmet veren araçlarımıza ulaşabilirsiniz. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama kapsamında ulaştığınız bu firmaları karşılaştırabilir ve sizin için en uygun fiyatlarla araç kiralayabilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız aracı kullanmayacaksanız koşulsuz iptal edebilme hakkına da sahip olursunuz. Bu sayede kullanmayacağınız araç için boş yere para ödememiş olursunuz. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama sayesinde araç sınıfına, araç markasına, aracın yakıt tipine, aracın vites tipine göre de seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

 

Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama kapsamında son derece geniş kapsamlı araç listesi içerisinden dilediğiniz aracı seçmeniz ve bakımları düzenli yapılan araçları gönül rahatlığı ile kullanmanız mümkündür. 

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama kapsamında gereken belgeler de aşağıda belirtilmektedir.