Kış Aylarında Araç Kliması Nasıl Kullanılmalı? Kış Aylarında Araç Kliması Nasıl Kullanılmalı? - 5sCarRental

Blog

Kış Aylarında Araç Kliması Nasıl Kullanılmalı?


Kış Aylarında Araç Kliması Nasıl Kullanılmalı?

Kış Aylarında Araç Kliması Nasıl Kullanılmalı?

 

Klimalar bir aracın en ihtiyaç duyulan aksesuarlarından biridir. Yaz aylarında sıcaktan bunalan sürücü ve yolcular için püfür püfür bir serinlik sunan klimalar, kış aylarında da araç içini adeta eviniz gibi sıcacık tutar. Peki araç kliması hangi durumlarda nasıl kullanılmalı, önümüz kış ise "kış aylarında araç kliması nasıl kullanılmalı?" sorusuna açıklık getirmek gerekir.

 

 Araç Klimasının Önemi

 

Klimalar gücünü araç motorundan alan, gaz boruları ve klima radyatöründen oluşan bir parçadır. Araç içindekilerin konforunu düşünen klima özellikle uzun yolculuk planlamalarının vazgeçilmezidir. Hava şartlarına göre aracın iç ısısını dengeleyen klimalar adeta hayati önem taşımaktadır. Özellikle kış döneminde olmazsa olmazlarımızdan biri haline gelen klimalar bozulması halinde sürücü ve yolcuları zor durumda bırakabilir. Bu sebeple bakımları periyodik olarak düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Özellikle mevsim geçişlerinde klima petekleri temizlenmelidir. Bu konuda Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak sizleri bilgilendirmek istedik. Kış aylarında araç kliması nasıl kullanılmalı? sorularına net cevap almak için bu yöntem önemli.

 

 Kış Aylarında Araç Kliması Nasıl Kullanılmalı?

 

Araç kliması kış mevsiminde hiç kullanılmasa dahi contaların kurumaması adına en az haftada bir iki kez kısa süreli de olsa çalıştırılmalıdır. Aktif kullanılan bir araç sahibiyseniz yola çıkmadan önce aracınızı bir süre çalışır durumda bırakmanız gerekir. Motorun hızlı ısınmasını sağlamak için radyatör açıklığını kapatabilirsiniz. Bu da radyatörden çıkan sıcak havanın dışarıya temasını engeller. Bu durumda araç havalandırmasını açıp sıcak havanın içeri girmesini sağlayabilir ve araç içini ısıtmaya başlayabilirsiniz. Motor ısınmaya başladıktan sonra da klimanızı çalıştırabilirsiniz. Klimayı sıcak ayarının son seviyesinde uzun süre çalıştırmak yerine zaman zaman kısa süreli kapatarak yolunuza devam etmek tercihiniz olmalı. Kış aylarında araç kliması nasıl kullanılmalı? konusu hakkında yola çıkmadan önce araştırma yapılması da önemlidir. Klimanızda sorun var ise araç kiralayabilir ve Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti ile yolunuza devam edebilirsiniz.

 

 Kışın Cam Buğulanmasını Önlemek İçin Klima

 

Kış mevsiminde özellikle sabah saatlerinde araçların camı buğulanabiliyor. Motoru ısıtıp klimayı çalıştırdıktan sonra içeri giren havayı camlara üfleterek camların çözülmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede araç içerisinde oluşan buhar da azaltılacaktır. Bu küçük detay için dahi kış aylarında araç kliması nasıl kullanılmalı? sorusu konusunda bilgisine sahip olmanız gerekmektedir.

 

 Klima Çalışmaz İse Araç Kiralayabilirsiniz!

 

Kış aylarında araç kliması nasıl kullanılmalı? konusunda kayda değer bir bilginiz yok. Uzun bir yola çıktınız ancak klima bir süre sonra arıza verdi ve yola devam etmek sizin için bir kabusa döndü. Bu durumda araç kiralama firmaları ile iletişime geçip güvenle yolunuza devam edebilirsiniz. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti de bu kapsamda en yakın dostunuz, yol arkadaşınız olacaktır. Bu sayede güvenli ve sigortalı bir yolculuk deneyimi ile yolunuza devam edebilirsiniz.

 

 Araç Kiralamak Bu Kadar Kolay Olmamıştı

 

www.5scarrental.com.tr web sitesi üzerinden Türkiye'nin her neresinde olursanız olun araç kiralama hizmeti alabilirsiniz. Ücretsiz rezervasyon yapıp aracı teslim aldığınız noktada ödeme imkanı ile güvenli bir alışveriş yapmış olursunuz. Klimanız arızalandı ya da başka bir sorun olması halinde kiralamak istediğiniz aracı Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama üzerinden seçebilir ve bulunduğunuz konuma getirilmesini talep edebilirsiniz.

 

 Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

 

Bireysel ya da kurumsal anlamda araç kiralamak isteyen herkes www.5scarrental.com.tr üzerinden istediği aracı talep edebilir. Bu yöntemle kiralama yapmanın faydaları nelerdir, bir bakalım.

 

Herhangi bir evrak ve prosedür işleriyle zaman kaybetmeden araç kiralama hizmetinden faydalanabilirsiniz. İstediğiniz aracı istediğiniz süre zarfında kiralama imkanınız var. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti ile 7/24 yol yardımı da alabilir, yolculuk sırasında oluşabilecek arızalar için anlık destek alabilirsiniz.

 

Amacınıza uygun şekilde araçları kiralayacağınız bu sistem ile tek başına ya da toplu seyahatlerinize yönelik her türlü planlamanızı hayata geçirebilirsiniz. Kış aylarında araç kliması nasıl kullanılmalı? gibi aklınızdaki sorulara da araç kiralama firmasından destek alarak cevap bulabilirsiniz. Arızalanan aracınızın tamiratı süresince en uygun maliyetlerle yolunuza devam etmeniz için yeni aracınız tek bir tık ile hemen yanı başınıza geliyor. Bütün bu avantajları yakalamak için Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama hizmetinin kapıları sizlere her daim açık. Dilediğiniz vakitte dilediğiniz araç sizlerle.