Kiralık Aracı Teslim Alırken Nelere Dikkat Edilir? Kiralık Aracı Teslim Alırken Nelere Dikkat Edilir? - 5sCarRental

Blog

Kiralık Aracı Teslim Alırken Nelere Dikkat Edilir?


Kiralık Aracı Teslim Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Kiralık Aracı Teslim Alırken Nelere Dikkat Edilir?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak bugünkü yazımızda size araç kiralarken dikkat edilmesi gerekli olan 7 şeyden bahsedeceğiz. Peki kiralık aracı teslim alırken nelere dikkat edilir?  Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Özellikle tatil zamanlarında ve iş programlarımızda, rent a car ihtiyacı duyabiliyoruz. Ulaşım araçlarında yorulmak ya da taksilere para yağdırmak yerine, özellikle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama ile hem konforlu hem de daha ucuz olduğundan dolayı çok büyük bir avantaj. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemlerine yoğun talep olan bir sektör olduğu için internette ve merkezi bölgeler de onlarca farklı rent a car şirketi bulmanız mümkün. Bu noktada kendinize en ideal aracı kiralamak için dikkat etmeniz gerekli olan bazı noktalar bulunur.

 

 1)İhtiyaçlarınızın Ne Olduğuna Karar Verin

 

Araç kiralarken muhakkak araçta kaç kişi olacağınıza, aracı uzun yolda mı yoksa şehir içinde mi kullanacağınıza, yakıt bütçenize ya da iş programlarınıza dikkat ediniz. Bu sayede işinizi görmeyecek bir aracı kiralamamış ya da size fazla gelecek bir aracı kiralayarak yok yere fazladan para kaybetmemiş olursunuz. Örneğin İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama ile kiralayacağınız otomobili seçmeden önce, kiralık aracı teslim alırken nelere dikkat edilir? yazımızı okuyabilirsiniz. Yakıt tercihi hakkında bilgi için ise; "Dizel mi, Benzinli mi?" yazımızı okuyarak yakıt tipi tercihinizi kolaylaştırabilirsiniz.

 

Kiralık aracı teslim alırken nelere dikkat edilir? sorusu hakkında detaylara devam edelim. Örnek vermek gerekirse; işleriniz gereği şehir içinde kullanacağınız küçük motorlu ve az yakıt tüketen araçları ya da dağlık bir bölgeye tatile gidiyorsanız SUV araçları tercih edebilirsiniz. Örnek verecek olursak, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama ile seyahatlerinizde gerekli olabilecek bebek koltuğu, HGS ve navigasyon gibi ek özelliklerin ücretli olabileceğini de unutmayın.

 

 2)Size Yakın Yerleşim Yerlerinden Araç Kiralama İşlemi Yapın

 

İş ya da tatil programları nedeniyle seyahat eden ziyaretçilerin, muhakkak şehire giriş yapmış oldukları ve tekrar dönüş için kullanabilecekleri lokasyondan kiralama yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bu ayrıntıya dikkat etmeyen pek çok ziyaretçi, şehir merkezinden kiralama yapmakta ve dönüş için otogara ya da havalimanına ulaşım araçlarını kullanarak gitmek mecburiyetinde kalmaktadır. Örnek olarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetinden yararlanmak isteyen ziyaretçiler, havalimanına iniş yaptıktan sonra araç kiralama şirketinden kiralık araçlarını teslim alabilir ve dönüş yaparken de aracı yine İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmasına teslim edebilirler.

 

 3)Fiyat Avantajlarını Araştırın ve Bu Avantajlardan Faydalanmaya Çalışın

 

Kiralık aracı teslim alırken nelere dikkat edilir? sorusuna bir açıklama daha yapacak olursak,araç kiralama piyasasına yoğun talep olduğu için markalar daha fazla müşteriye hitap edebilmek adına devamlı kampanya düzenlemekteler. Tatil zamanlarında dahi bu kampanyalara rastlamak mümkün. Asla tek bir işletmenin kampanyasını dikkate alarak rent a caryın.

 

Yüksek fiyat iyi hizmet, düşük fiyatta kötü hizmet anlamına gelmez. Bir rent a car işletmesinin niteliğini deneyimi, kurumsallığı, hizmet sürecinde müşteriye yaklaşımı ve araç filosunun niteliği belirler. Karar vermeden önce, tüm ihtiyaçlarınız için kiralık araç çözümleri sunan araç kiralama firmalarının uygun fiyatlar gibi dikkati çeken avantajlarına bir göz atın.

 

 4)Erken Rezervasyon Fırsatlarını Kaçırmayın

 

Birçok sektörde firmalar, erken rezervasyon yapan müşterilerine fiyat avantajı sunarlar. Araç kiralarken de geçerli olan bu fırsatı iyi değerlendirmelisiniz. Özellikle tatil yapacağınız tarihlerin ya da iş toplantılarınızın tarihinin belli olduğu durumlarda, o tarih için erken rent a car rezervasyonu yaparak piyasa fiyatlarının çok altında araç kiralayabilirsiniz. Ankara, İzmir, Antalya ya da İstanbul gibi büyük şehirlerde çok fazla kiralık araç bulunduğu için, bu şehirlerde erken rezervasyon kampanyaları daha sık uygulanmaktadır

 

 5)Eski Araçlardan Uzak Durun

 

Kiralık araçlar, maalesef hor kullanılan ve bu nedenle de çabuk eskiyen araçlardır. Uzun yol ya da şehir içi ihtiyaçlarınız için araç kiralarken 3 yaşından daha büyük araçlardan uzak durun. Bu sayede yolda kalma, teknik sorun yaşama ya da en kötüsü kaza yapma ihtimaliniz düşer. Sıfıra yakın ya da 1-2 yaşındaki araçlar hem daha güvenilir hem de konforlu olacaktır.