Kiralık Aracı Teslim Alırken Nelere Dikkat Edilir? Kiralık Aracı Teslim Alırken Nelere Dikkat Edilir? - 5sCarRental

Blog

Kiralık Aracı Teslim Alırken Nelere Dikkat Edilir?


Kiralık Aracı Teslim Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Kiralık Aracı Teslim Alırken Nelere Dikkat Edilir?

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak kiralık aracı teslim alırken nelere dikkat edilir? sorusu hakkında bir blog hazırladık. Peki kiralık aracı teslim alırken nelere dikkat edilir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Tatil günlerinde ve iş programlarımızın bir parçası olarak araba kiralamamız gerekebilir. Araç kiralamak, ulaşım araçlarıyla uğraşmak ya da taksilerden para kazanmak yerine hem uygun hem de daha ucuz olduğu için büyük bir avantaj. Yoğun talep gören bir sektör olduğu için internette ve merkez bölgelerde onlarca farklı araç kiralama firması bulabilirsiniz. Peki kiralık aracı teslim alırken nelere dikkat edilir? Size en uygun aracı kiralamak için burada dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Özellikle aracı teslim alırken dikkatli olunması gereken hususlar bulunmaktadır. Birlikte onları gözden geçirelim.

 

 1- Lütfen sigortanızı ve sözleşmenizi dikkatlice okuyunuz

 

Kiralık aracı teslim alırken nelere dikkat edilir? diye merak edenler için açıklamak gerekirse, asla sigortasız veya sigortasız bir araç kiralamayın. Özellikle hiç sigortalanmamış veya yenilenmemiş araçlar bir kaza durumunda ağır bir bedel ödeyebilir. Araç kiralama sözleşmeleri, genellikle gözden kaçan ancak dikkatlice okunması gereken resmi belgelerdir. Sözleşme, şirketin sizden beklentilerini ve aracın teslimine ilişkin hükümleri içerir. Sözleşmeyi imzalamadan okumanız, mağdur olduktan sonra okumamanız sizin yararınızadır. Lütfen aracı ne zaman teslim etmeniz gerektiğini ve gecikmeler için hangi cezaları ödemeniz gerektiğini dikkatlice okuyunuz.

 

 2- Kiraladığınız aracın detaylarını kontrol edin 

 

Acente ile işlemleri tamamladıktan sonra firma temsilcisi aracı size teslim edecektir. İlk önce, aracın etrafında yürüyün ve önemli bir bükülme veya çökme olup olmadığını kontrol edin. Ardından kapı mekanizmasında herhangi bir sorun olup olmadığını görmek için tüm kapıları, bagajı ve kaputu açın. Kiralık değil, araba alıyormuş gibi ciddi bir kontrol yapın. Koruyucunuzun sizi beklediğinden endişelenmeyin, rahatça kontrol edin.

 

Araca girin ve koltukları, ön aksesuarları ve aynaları hızlıca inceleyin. Aracı çalıştırın ve ekranda arıza lambasının yandığını kontrol edin. Aracı çalıştırdıktan sonra yakıt seviyesini kontrol edin ve not edin ve teslimatta aynı seviyede bırakın. Ekstra yakıt alırsanız, hiçbir şirket satın aldığınız ekstra yakıt için size ödeme yapmaz. Bu kontroller sırasında dikkatinizi çeken en küçük hasar bile, aracı size getiren bakıcının adını söyleyin ve not almasını isteyin. Bu nedenle, aracı teslim ederken, sizin tarafınızdan belirtilen herhangi bir hasardan sorumlu olmayacaksınız.

 

 3- Araç teslim alındığında yakıt seviyesini kontrol edin 

 

Kiralık araç size dolu bir benzin deposu ile verilmişse, aracı iade etmeden hemen önce dolu bir yakıt deposu ile götürmeniz gerekir. Ülkemizde kiralanan araçların çoğu depodayken müşteriye teslim edilmektedir. Aracı alırken, yakıt göstergesinin hangi borunun açık olduğunu not edin ve araç teslim edildiğinde aynı boruya yakıt ikmali yapmak için geri gönderin.

 

 Acenteye bırakırsanız satın aldığınızdan daha fazla yakıt ile yakıt ikmali yapabilirsiniz ve bu durum sizin için daha pahalı hale gelebilir. Depoyu satın aldığınız seviyenin altına getirirseniz, yakıt ikmali işlemi için ücretlendirileceğinizi lütfen unutmayın. Fazla yakıtla geri dönerseniz size para iadesi yapılmaz. Aracınızı teslim alırken dakika başına yakıt seviyesini girmiş olmalısınız.

 

 4- Sigortanızı kontrolünü ihmal etmeyin

 

 Araba kiralarken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri, sigorta acentesinin kişisel araç poliçenizi kapsayıp kapsamadığıdır. Kredi kartı ile ödeme yapılırken sigorta gerekebilir. Ancak kişisel sigortanız bunu karşılamıyorsa acente tarafından sağlanan sigortadan yararlanabilirsiniz. Sigortasız araç kullanırken meydana gelen hasarlardan tamamen siz sorumlusunuz.

 

 Farklı sigorta koşullarının geçerli olduğunu lütfen unutmayın. Sürücü kaza anında alkol ve uyuşturucuya maruz bırakılmamalı, yasal hız sınırlarını aşmamalı, araç karayolu dışında kullanılmamalıdır. Bu durumlarda sigorta şirketi ödemeyi yapmaz ve araç kiralama şirketi tüm masrafların karşılanmasını talep eder.

 

 İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

İzmir Adnan Menderes havalimanı araç kiralama hizmetlerinde özellikle yaz aylarında en yoğun günlerine ulaşıyor. Bu dönemlerde İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama bulmak zor olsa da İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama onlarca araç kiralama acentesi bulunuyor. Adnan Menderes Havalimanı'nda kiralık araç bulmak için çok iyi bir partner olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ile tek tuşla istediğiniz zaman aralığını seçip seçtiğiniz marka model üzerinden aracı takas edebilirsiniz.  

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ile İstanbul'da araç kiralayarak aracı başka bir yerde bırakma veya varışta iptal etme seçeneği ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama çok kolay. Uygun fiyatlı aylık araç kiralama seçenekleriyle göz atabileceğiniz İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama dilediğiniz araca kolayca ulaşabilirsiniz.