Kiralık Araba İle Kaza Sorumluluğu - İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Kiralık Araba İle Kaza Sorumluluğu - İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Kiralık Araba İle Kaza Sorumluluğu - İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama


Kiralık Araba İle Kaza Sorumluluğu - İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Kiralık Araba İle Kaza Sorumluluğu 

 

Kiralık araçla trafik kazasına karışmış olmak can sıkıcı bir durumdur. Bu can sıkıcı durumun bir takım sonuçları da mevcuttur. Öncelikle bu can sıkıcı durumla karşılaşmamak adına trafik kurallarına riayet edilmesi gerekmektedir. Alkollü araç kullanımı, dikkatsizlik, yol şartları, araç kontrolü kaybetmek, aşırı hız, bakımı zamanında yapılmayan araçlar ve karşı tarafın hataları sonucu kazalar olabilmektedir. Aniden yola çıkan hayvanlar ve engeller, yoldaki yabancı maddeler, sürüş halinde cep telefonu kullanmak ülkemizde en sık görülen trafik kazası sebepleridir. 

 

Burada bir süreliğine İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama yapan 5s CarRental firmamız öncelikle can, sonrasında mal güvenliğini önemsemektedir. Araçların düzenli bakımları yapılmalı ve trafik sigortası ise mevcut bulunmalıdır. Kiralık araçla kaza yapmamak adına İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetinden de yararlanan müşterilerimizin belirli kurallara uyması gerekmektedir. Teorik olarak kazaların önüne geçilmeye çalışılsa da pratikte bu pek mümkün olamayabiliyor. 

 

 Araç Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli? 

 

Öncelikle kiralamış olduğunuz aracın trafik sigortası olup olmadığını sormanızda yarar vardır. Nitekim karşı taraftan kaynaklı bir sorun olması ya da size yönelik kusur bulunmaması hallerinde bu şekilde zarar tazmin edilebiliyor. Full kaskolu araçlarımızın bulunduğu İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetimizi tercih ederek de kendinizi ve cebinizi güvence altına alabilirsiniz. Deneyimli alanında uzman kadromuzla güvenilir zamanında bakımı yapılmış araçlarımızı güvenle hizmetinize sunuyoruz. Araç kiralama ile hem gideceğiniz şehirde konfor sunar hem de zamandan tasarruf sağlar ancak İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti sunan firmamızdaki araçların donanımlı, lüks ve bakımlı olması can güvenliğinizi de emniyet altına alır. 

 

 Kiralık Araçla Kaza Sonrası 

 

 - Öncelikle sakin olun. Soğukkanlı olarak yaklaşırsanız kaza sonrası yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilir tedbiri zamanında alabilirsiniz. Bulunduğunuz kaza noktasında gerekli önlemi almak kaydıyla zararın artmasını önleyebilirsiniz. 

 

 - Bir yaralama durumu söz konusu olmuşsa 112 acil servisi ve 155 polis’i aramak suretiyle yardım talebinde bulunmalısınız. Şayet ilk yardım tekniği biliyorsanız yaralılara uygulayabilirsiniz.

 Bilmiyorsanız yaralının sabit kalmasını sağlayarak destek olabilirsiniz. 

 

 - Arkadan gelen araçların kazayı görebilmesi açısından önlem alın dörtlüleri yakarak belirli mesafelere flaşör koyun. 

 

 - Maddi hasarlı kazalarda İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti sunan firmamızın full kaskolu araçları ve sigorta seçenekleriyle ile kendinizi güvence altına alırsınız. Tutanak tutmak suretiyle sigorta ve kasko devreye girecektir. Elbette ki kazanın olmasını arzu etmeyiz ancak olduğu takdirde de gerekli önlemleri devreye sokmamızda yarar vardır. Tutanağın tamamen doldurulması sonrası bir kopyasını almak suretiyle kaza yerinden ayrılabilirsiniz. 

Kiraladığınız araç ile yaptığınız kaza sonrası İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmet veren firmamız ile iletişime geçerek yetkililere haber verin. Alanında uzman deneyimli kadromuz tarafından yapılacak yönlendirmeleri takip etmek suretiyle kaza anını daha kolay atlatabilirsiniz. İhtiyaç halinde araç çekilmesi yeni araç temini gibi pek çok hizmeti sunan İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmet veren firmamız resmi kurumların ardından en çok fayda göreceğiniz yer olarak tanımlanabilir. Firmamız yalnızca kiralama aşamasında değil tüm süreçte sizlere destek olmak üzere hazır bulunacaktır. 

 

 - Zararın karşılanması noktası biraz daha ince detaylara sahip görünüyor. Alkollü araç kullanımı, uyuşturucu madde etkisi, ehliyetsiz sürücü gibi durumlarda suç 0 olarak şoföre aittir. Bu tür hatalar olmadığı takdirde İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti sunan firmamız sizlere detaylı bilgiler ışığında yardımcı olacaktır. 

 

 Kiralık Araçta Kasko Güvencesi 

 

Alkollü araç kullanma, uyuşturucu madde etkisinde direksiyona geçme, sürücü ehliyeti bulunmayan ehliyetsiz şoföre aracı devretme gibi 0 sürücü kaynaklı hatalar ve benzeri yasal düzenlemeler dışında her türlü kazada aracınızın zorunlu trafik sigortası; hatalı olmanız durumunda dahi karşı tarafın tüm masraflarını karşılar. Sizin de kiraladığınız aracın full kaskolu olması durumunda, kasko anlaşmasında belirtilen tüm kapsamlar dahilinde ek bir masrafınız olmayacaktır. 

 

 Kiralık Araçla Kaza Yapınca Ne Olur?

 

Kaza yapıldığında kaza durumuna göre işlem farklı şekillerde uygulanmaktadır. Ölümlü kazası, büyük hasarlı kazası, alkollü araç kullanmak ya da anlaşılan sigorta kapsamına göre farklılık görülmektedir. Alkollü olarak kazaya karışılması durumunda diğer kaskolarda da olduğu gibi firmamız kaskosu masrafları karşılamamaktadır. Kiralık araçla kazaya karışmanız sonrasında kaza durumuna göre ve sigorta ile anlaşmanıza göre masrafı kimin ödeyeceği belirlenecektir. Ufak hasarlarda 1000 – 3000 arası olmak suretiyle kaza karşılama ücretleri değişiklik göstermektedir.