Kilometresi Yüksek Araba Alınır Mı? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog


Kilometresi Yüksek Araba Alınır Mı? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama 

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen 'kilometresi yüksek araba alınır mı? ' sorusunun cevabı hakkında bir içerik oluşturduk. Peki 'kilometresi yüksek araba alınır mı? ' Detaylar bloğumuzda.

 

İkinci el araç alırken bakılan ilk detaylardan biri aracın kilometresidir. Çünkü aracın kilometresi aracın ne kadar süre kullanılmış olduğunu göstermektedir. Yani satın alınacak olan otomobilin kilometresinin yüksek olması aracın yıpranmış olduğunu göstermektedir. Bu durumda 'kilometresi yüksek araba alınır mı?' sorusunun cevabı ikinci el araba alacak kişiler tarafından merak edilmektedir. İkinci el araçların kilometresinin fazla olması alıcılar tarafından aracın uzun süre kullanıldığını ve aracın yıpranmış olabileceğini düşündürüyor. İkinci el araç piyasasında araçların kilometreleri düştükçe bu sebeple değerlerinde de artış yaşanmaktadır. Bu sebeple 'kilometresi yüksek araba alınır mı?' sorusunun cevabına genelde alıcılar 'hayır' yanıtını vermektedir. Ancak 'kilometresi yüksek araba alınır mı?' sorusunun cevabına direkt 'hayır' demek doğru değildir. 

 

 İkinci El Araç Alırken Kilometrenin Önemi Nedir?

 

Araç satın alınırken kişiler tarafından en önemli faktörün kilometresi olduğu düşünülüyor. Çünkü kilometresi fazla olan araçların yıpranma payının da fazla olduğuna inanılıyor. Bu sebeple 'kilometresi yüksek araba alınır mı?' sorusunun cevabı genelde kullanıcılar tarafından 'hayır' olarak yanıtlanmaktadır. Ancak ikinci el aracın değerini belirleyen tek faktörünü kilometre olarak algılanması doğru değildir. İkinci el aracın değerini arttıran ve azaltan pek çok faktör bulunmaktadır. Yani 'kilometresi yüksek araba alınır mı?' sorusunun cevabına direk hayır demek doğru değildir. Aracın kilometresinin yanında diğer faktörler de değerlendirilmelidir.

 

Aracın kaza durumu

 

Aracın boya durumu

 

Aracın parça değişikliğinin yapılıp yapılmadığı

 

Aracın düzenli olarak bakımının yapılıp yapılmadığı

 

 Aracın üretim yılı

 

Yukarıda bahsedilen faktörler de göz önünde tutularak ikinci el otomobil seçimi yapılmalıdır. Aracın sadece kilometresine bakarak karar vermek oldukça yanlıştır. Çünkü düşük kilometreli olarak alınan ikinci el araçlarda olan teknik problemler sebebiyle kişiler bazen oldukça zararlı çıkmaktadır.

 

 İkinci El Araç Satın Alınırken İdeal Kilometre Ne Olmalıdır?

 

İkinci el araç alınırken aracı bir bütün olarak değerlendirmek önemlidir. Yukarıda 'kilometresi yüksek araba alınır mı?' sorusunun cevabı bu şekilde ifade edilmiştir. Ancak faktörler arasında aracın kilometresi önemli bir yere sahiptir. Satın almadan önce ikinci el araçların ekspertiz muayenesinden geçmeleri gerekmektedir. Ekspertiz muayenesinde en yüksek puan olarak geçen araçların yüksek kilometrede olmalarının bir önemi yoktur. İkinci el araba düzenli olarak muayenesi yapılan titizlikle kullanılan bir araç ise 300 bin kilometre olması dahi önemli değildir. Bunun dışında ikinci el araç alacak olan kişilerin aracın üretim yılı ve kilometresi arasında ilişki kurarak araç seçimi yapmaları gerekmektedir.

 

 Benzinli Araçlarda Ve Dizel Araçlarda Kilometre Kaç Olmalıdır?

 

Benzinli araçlar yılda 10.000 ile 15.000 arasında dizel araçlar ise yılda 30.000 ile 35.000 arasında kilometre yapmaktadır. İkinci el otomobil alırken aracın yaptığım mesafeden çok o mesafeyi nasıl yaptığı oldukça önemlidir. Yani 300.000 kilometre yapan bir araç 40.000 kilometre yapan bir araçtan daha iyi durumda olabilir. Uzun kilometreler yapacak olan alıcılar için dizel araçlar oldukça kullanışlıdır.

 

 İkinci El Aracın Kilometresinin Düşürüldüğü Nasıl Anlaşılır?

 

Kilometre aldatması ikinci el araç alıcılar tarafından oldukça merak edilmektedir. Cezayı yaptırımları olan bu işlemi araç muayenesi belgesinden öğrenmek mümkündür. Alıcıların aracın son muayene belgelerini isteyerek bu bilgiye ulaşmaları oldukça kolaydır. Ayrıca aracın servis raporlarına ulaşarak da kilometresini öğrenmek mümkündür.

 

 İzmir Adnan Menderes Havalimanından Araç Kiralama Nasıl Yapılmaktadır?

 

Online olarak rezervasyon işlemi yapılarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemi yapılabilmektedir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama rezervasyon işlemini ücretsiz olarak yapmak mümkündür. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işleminde fiyatlara KDV dahildir. Ayrıca tatilin her anında kişiler İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetinden yararlanabilirler. Kilometre aşım problemi olmadan İzmir Adnan Menderes havalimanı araç kiralama hizmetinden tatilciler yararlanabilmektedir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemi yapılırken tatilciler birçok ödeme şekli ile ödeme yapabilmektedirler.