Kazaya Karışan Aracın Sigorta Primi Artar Mı? Kazaya Karışan Aracın Sigorta Primi Artar Mı? - 5sCarRental

Blog

Kazaya Karışan Aracın Sigorta Primi Artar Mı?


Kazaya Karışan Aracın Sigorta Primi Artar Mı?

Kazaya Karışan Aracın Sigorta Primi Artar Mı?

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak sıkça sorulan kazaya karışan aracın sigorta primi artar mı? sorusuna açıklık getirdik. Peki kazaya karışan aracın sigorta primi artar mı? Konu hakkında detaylı bilgi için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Kazaya karışan aracın sigorta primi artar mı? konusunu ele almadan evvel trafik sigortasının ne olduğuna değinmek faydalı olacaktır. 

 

 Trafik Sigortası Nedir? 

 

Trafik sigortasının ana amacı, kaza ve/veya hasar yaşanması gibi durumlarda meydana gelecek olan masrafın minimuma indirilebilmesini sağlamaktır. Trafik sigortası ilgili mevzuat ve kanun çerçevesince zorunlu hale getirilmiştir. 

 

Herhangi bir trafik kazası meydana gelmesi halinde, kazaya karışan taraflar için maddi anlamda kazanç ve koruma sağlayacaktır. 

 

İlgili kanun hükmü kapsamında düzenlenen ve zorunlu tutulan trafik sigortası, kaza sonucu meydana gelen hasarların sigorta kapsamında karşılanmasını hedeflemektedir. 

 

İlgili mevzuat kapsamında zorunlu tutulan trafik sigortasının yapılmaması ve/veya süresi geçmesi halinde bu şekilde aracın trafiğe çıkarılmaya devam edilmesi trafikteki tüm araçları ve sürücüleri tehlikeli bir durumda bırakmaktadır. Trafikteki bir aracın, trafik sigortasının bittiğinin ve/veya yapılmadığının tespiti durumunda aracın trafikten men edilmesi sağlanır ve bağlanarak bir otoparka götürülür. 

 

Bu şekilde bir aracın otoparktan çıkabilmesi için araç sahibinin görevlilere zorunlu trafik poliçesini ibraz etmesi beklenecektir. Trafik sigortasının ibrazına dek araç ilgili otoparkta kalmaya devam edecektir. Ayrıca aracın sigorta olmaksızın trafiğe çıkması nedeniyle kesilecek cezaya, aracın otoparkta kaldığı gün sayısı kadar ödenecek tutar da eklenecektir. Bahsedilen cezaların ödenmesi halinde araç otoparktan çıkabilecektir. 

 

Bahsedilen uygulama, trafik sigortası bulunmayan kiralık araçlar ve/veya ödünç alınan araçlar için de aynı şekilde uygulanacaktır. Bu şekilde bir duruma maruz kalmamak amacıyla, trafiğe çıkmadan evvel trafik sigortanızın süresinin geçmediğinden ve/veya yapıldığından emin olmanız gerekir. 

 

Kazaya karışan aracın sigorta primi artar mı? sorusu hususunda bilgi verilmesi öncesinde trafik sigortasının kapsamına da değinelim. 

 

 Trafik Sigortasının Kapsamı Nedir? 

 

Trafik sigortası, kazayı yapan aracın karşı tarafa verdiği zararın da karşılanmasını amaçlar. Trafik sigortasının teminatı, Hazine Müsteşarlığı tarafından düzenlenmektedir. Bu sayede standart hale getirilen bu teminatlar kolayca değiştirilemeyecektir. 

 

Zorunlu trafik sigortası kaza ödemeleri kapsamında bulunan teminat türleri şöyledir: 

 

Maddi Zararlar Teminatı: Kaza sonucu meydana gelen hasar ve/veya değer kaybını ifade etmektedir. Bu durumun tespiti sigorta eksperleri tarafından yapılmaktadır. 

 

Sağlık Giderleri Teminatı: Kazada yaralanan karşı tarafın tedavisinde yapılacak tüm harcamaların karşılanmasını sağlar. Sağlık giderleri teminatı, Sosyal Güvenlik Kurumu sorumluluğunda olacak şekilde düzenlenmeye, değerlendirilmeye başlanmıştır. 

 

Sürekli Sakatlık Teminatı: Kaza nedeniyle meydana gelecek sürekli sakatlık durumunun yaratacağı maddi ve manevi tüm zararların karşılanmasını amaçlar. 

 

 Destekten Yoksun Kalma Teminatı: 

 

Kazaya karışan aracın sigorta primi artar mı? hususunu açıklamadan evvel trafik sigortasının nasıl hesaplandığını incelemek faydalı olacaktır. 

 

Sigorta primini etkileyen faktörler şöyledir: Aracın plakasının il kodu, bu durumlardan biridir. Yoğun trafik ve risk taşıyan bölgelerde sigorta primi yükselecektir. 

 

Kazaya karışan aracın sigorta primi artar mı? hususu araç sahipleri tarafından oldukça merak edilen bir konudur. Aracın kazaya karışıp karışmadığı durumu sigorta primini etkiler. Hiç kaza yapmamış bir aracın sigorta primi, diğerlerine göre daha düşük olacaktır. Bunun yanı sıra hiç kaza yapmamış bir araç hasarsızlık indiriminden de faydalanacaktır. Kazaya karışan aracın sigorta primi artar mı? sorunun yanıtı anlaşılacağı üzere evettir.

 

Kazaya karışan aracın sigorta primi artar mı? konusunda tüm detaylar yukarıda açıklanmıştır. 

 

 Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

www.5scarrental.com.tr adresinden Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama çerçevesince hizmet veren bütün araçlarımıza ulaşabilirsiniz. 

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile ulaştığınız tüm araçlarımızı kıyaslayabilirsiniz. 

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama üzerinden kiraladığınız otomobili herhangi bir koşul belirtmeksizin iptal edebilirsiniz.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile araç modeline, yakıt ve şanzıman tipine, markasın göre dilediğiniz aracı seçebilirsiniz. 

 

Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama kapsamında oldukça geniş seçenekli araç listesinden dilediğiniz aracı seçmeniz ve bakımları düzenli yapılan bu aracı korkmadan kullanmanız mümkündür.