Kayseri Havalimanı Araç Kiralama Lastiklerin Önemi Kayseri Havalimanı Araç Kiralama Lastiklerin Önemi - 5sCarRental

Blog

Kayseri Havalimanı Araç Kiralama Lastiklerin Önemi


Kayseri Havalimanı Araç Kiralama Lastiklerin Önemi

Kar Lastiklerinin Önemini Okuyunca Daha Çok Seveceksiniz

Yaz lastiklerinden kış lastiklerine geçiş, sadece yolda kaymayı önlemez; aynı zamanda birçok avantajı da beraberinde getirir. Kar lastikleri soğuk için üretilmiştir. Doğada bulunan çoğu şey sıcaklık düştüğünde sertleşir ve katılaşır. Plastik gibi sertleştirilmiş dört tekerlek üzerinde giderseniz ne olacağını hayal edebilirsiniz.

 Kar lastiği kullanmadan kış aylarında Kayseri havalimanı araba kiralama aracılığı ile sahip olduğunuz aracınızla dışarı çıktığınızda kavrama olmaz ve yol boyunca kayarsınız. Bu nedenle kış lastikleri, yaz lastiklerinden daha fazla kauçuğa sahiptir. Böylelikle daha soğuk havalarda esnek kalır ve yolları kavrarlar.

Neden Kar Lastiği?

 Kar lastikleri kum gibi olan ve kaygan yüzeylerde çekişe yardımcı olan bir madde içerir. Kış lastiklerindeki lastik sırtı tasarımı, karla karışık yağmuru lastiklerinizden uzaklaştırarak çekişe de yardımcı olur. Böylece fren yapmak kolaylaşır. Bu tasarım, soğuk ve karlı yollar için üretilmiştir. Kayseri havalimanı araç kiralama hizmetlerinden faydalanırken mevsimlerden kışsa bu bilgilere ihtiyacınız olacaktır.

 Araç kiraladığınızda yakıt koymak zorunda olduğunuzu unutmayın. Lastik değiştirmek size para da kazandırır. Kar lastiklerinin üretilme şekli nedeniyle, yaz lastikleriyle değiştirmeyi ihmal etmek, onların daha hızlı yıpranmasına sebep olur.

 Kış lastikleri özellikle soğuk ortalamalar için tasarlanmıştır, bu nedenle kauçuk ve lastik sırtı daha sıcak yaz yollarında çok daha hızlı aşınır. Sonuç olarak, kış lastiklerinizi, yaz veya dört mevsim lastikleriyle değiştirmiş olduğunuzdan daha erken değiştirmeye zorlanırsınız.

 Her Yıl Lastik Değiştirmek Zorunda Kalmayın

 Kar lastiklerini vakti geldiğinde çıkarmamak, her yıl değiştirmenize neden olabilir. İki lastik setine sahip olmak, fiyatı hesaba kattığınızda bir yük gibi görünebilir. Yılda iki kez lastik değiştirme bir külfet gibi gelebilir. Ancak Kayseri havalimanı araç kiralama şirketiyseniz uzun vadede paradan tasarruf edeceksiniz. Doğru bakım ile lastikler altı mevsime kadar dayanabilir. İşin matematiğini yaptığınızda, kar lastiklerinizi değiştirdiğinizde her yıl yeni lastik satın alma maliyetine kıyasla yüzlerce lira tasarruf edebilirsiniz.

 Yolculuğunuzun Güvenli Arkadaşı

 Kar lastikleri daha yüksek sıcaklıklarda daha yumuşak olduğu için daha hızlı parçalanırlar ve yağlanmaya neden olurlar. Bu, hızlı bir şekilde fren yapmayı zorlaştırır. Trafiğin yoğun olduğu alanlarda, o sert bir frenle durmak zorunda kaldığınızda lastiğin önemini anlarsınız. Kayseri havalimanı araç kiralama şirketi olun veya tekil bir kullanıcı; fark etmez. Herkesin mevsimine göre doğru lastiği kullanması gereklidir.

 Tüm yıl boyunca kış lastikleri ile araba kullanıyorsanız ve aynı lastikleri diğer kış da kullanmak istiyorsanız performansında bir düşüş göreceksiniz. Kış lastiklerinin çoğunda lastikte daha da fazla kavrama sağlayan küçük kesikler bulunur. Eğer bu kesiklerin bombeli kısmı aşınmışsa, fren yapmak daha zor olur. İlkbaharda kar lastiklerinizi değiştirmek bir güçlük gibi görünebilir, ancak zaman ve masraf buna değer. Kar lastiklerinizi her mevsim değiştirmek, düzenli araç bakımınızın bir parçası olmalıdır. Kayseri havalimanı araç kiralama şirketlerinden araç kiralarken, arabaların kar lastiği olup olmadığını kontrol edin.

 Benzinli Araçlar İçin Tartışma

 Kar lastiklerinin bu denli önemli olması ile araç yakıt türleri arasında nasıl bir bağlantı olabilir?

 Dizel motorlar, otomobillerdeki benzinli motorlara göre galon başına büyük bir yakıt avantajına sahiptir. Uzmanlar sert yapının ve kıvılcım ateşlemesinin eksikliğinin dizel motorların bakımını benzinli motorlara göre daha ucuz hale getirdiğini söylüyor. Dizel motorların bakımı, rutin bakım maliyetleri ve frekansı, benzinli araçlara göre daha fazladır. Bunun için Kayseri havalimanı araba kiralama tercih edenler daha çok dizel araçları seçerler.

 Dizel Motorlar Daha Uzun Ömürlüdür

 Dizel motorlu araçların benzinli araçlara göre 500 bin km veya daha uzun süre çalışması beklenir.

 Dizel araçların daha iyi çektiği inancı kısmen doğrudur. Dizel motorlar genellikle daha yüksek tork sunarken benzinli motorlar genellikle beygir gücünde bir sınıra tabidir. Kayseri havalimanı araba kiralama şirketleri araç seçiminde bu noktaya dikkat ederler. Dizel araçların satış değerleri daha yüksektir. Araç kiralama şirketleri araç satın alırken her zaman yeniden satış değerini göz önünde bulundurmalı, ancak bu avantajın faydasını değerlendirirken dikkatli olmalıdırlar.

 Benzin Dizele Karşı

 Yapılan araştırmalar, dizel araç sahiplerinin benzinli araç sahiplerine göre maliyet avantajına sahip.

 Birçok insanın dizel otomobil satın almayı seçmesinin ana nedeni, otomobillerin sunabileceği gelişmiş yakıt verimliliğidir. Bir dizel otomobilin benzinle çalışan bir motorla aynı arabadan galon başına yaklaşık yüzde 30 daha fazla km yol alacağını bilinen bir gerçek. Bununla birlikte, dizel yakıtın benzinden daha pahalı olduğunu belirtmek gerekir. Yalnızca özel benzin kullanmaya alışkınsanız, bu maliyet farkı sizin için daha az belirgin olacaktır; ancak deposunu en ucuz seçenekle doldurmak isteyenler için, birinci sınıf yakıt maliyetinden biraz daha fazla ödeme yapmak ilk başta pahalı gelebilir.

 Kayseri havalimanı araba kiralama şirketleri daha çok dizel araçları tercih eder çünkü; pahalı bir dizel uzun vadede benzinliden daha fazla tasarruf edilmesini sağlar.

 Benzin İstasyonlarında Durum

 Tüm benzin istasyonlarının dizel yakıt sunulur. Bu da insanların araç alırken kararsız kalmasının önündeki engelleri kaldırıyor. Dizel motorların en fazla öne çıktığı alan gidilecek yolun niteliğidir. Sürüşünüzün büyük kısmı trafik ışıkları, trafik ve dur işaretleri için sık sık durma ve çalıştırma gerektiriyorsa, kilometre farkınız çok daha az belirgin olacaktır. Ancak, karayollarında çok fazla zaman harcayan biriyseniz, yakıt maliyetlerinde çok fazla para biriktirirsiniz.

Dizel ve Benzinli Motorlar

 Hem dizel hem de benzinli motorlar yanmadan çalışır. Motordaki silindirler havayı o kadar çok sıkıştırır ki ısınır. Benzinli motorlarda, yakıt enjektörleri daha sonra silindire yakıt enjekte eder ve bir buji yakıtı tutuşturur. Basınçlı hava ve tutuşan yakıttan gelen basınç, silindiri geri itmek için küçük bir patlamaya neden olur. Bu işlem saniyede birkaç kez gerçekleşir. Dizel motorlarda, yakıtı ateşleyecek bujiler yoktur.

 Dizel motorlar havayı o kadar sıkıştırır ki, silindire yakıt enjekte edildiğinde ısıdan tutuşur. Birçok insan bu tür yanma işleminin daha güvenilir olduğuna inanmaktadır çünkü mekanikten ziyade motorunuzun kimyasına daha fazla güveniyorsunuzdur. Özellikle sık sık değiştirilmesi gereken bujiler sayesinde birçok dizel sürücüsü ekstra bir bakım ile uğraşmak zorunda olmadıklarını ifade eder.

 Yakıtlar Arasındaki Farklılık

 Benzin yakıtı ve dizel yakıtın farklı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden benzin istasyonlarında her zaman dizel yakıt için ayrı bir alan vardır. İki tip yakıt arasındaki fark konsantrasyondur. Dizel, motorunuzu çalışır durumda tutmak için daha fazla potansiyel enerjiye sahiptir, bu da yanma için daha az yakıt gerektiği anlamına gelir. Bunun bir avantaj olup olmadığı yakıt fiyatlarına bağlıdır. Dizel normal benzinden daha pahalı olduğundan, bazen daha iyi yakıt ekonomisine sahip olmanın avantajlarını dengeler.

 Dizel motorlarının kullanılmasının ana nedenlerinden biri, dizel motorların yüksek miktarda torka sahip olma kabiliyetidir. Bu, hız ile daha fazla beygir gücü ile aynı şey değildir. Tork, tekerleklerin dönmesini sağlayan aktarma organlarına daha fazla güç ekleyerek ağır ağırlığı çekmek için kullanılan şeydir. Birçok araç sahibi için, tork ve beygir gücü arasındaki fark önemli değildir.

 Benzinli mi Dizel mi?

 Dizel motorlar daha yüksek torka ve daha güçlü içten yanmalı olduklarından, dizel motorların benzinli motorlardan daha güçlü yapılması gerekir. Dizel otomobil sahipleri arasında, motorların daha uzun ömürlü olduğu benzinli motorlara karşı sürekli bir tartışmadır. Kayseri havalimanı araba kiralama şirketleri de bu tartışmaların arasında müşterileri için en doğru aracı ulaştırmayı hedefliyor.

 Kayseri havalimanı araç kiralama şirketleri en tasarruflu aracı müşterilerine ulaştırarak hem kendisinin hem de tüketicilerin tasarruf etmesini sağlıyor. Mevsimlerden kış, kullandığınız araç da dizelse kısa vadede bütçenizden tasarruf etmeniz kaçınılmazdır. Sadece paradan tasarruf için değil, daha güvenli bir sürüş deneyimi için kar lastiklerinizi zamanında taktırıp çıkarttırmayı unutmayın.