Kayseri Havalimanı Araç Kiralama - Gezilecek Yerler Kayseri Havalimanı Araç Kiralama - Gezilecek Yerler - 5sCarRental

Blog

Kayseri Havalimanı Araç Kiralama - Gezilecek Yerler


Kayseri Havalimanı Araç Kiralama - Gezilecek Yerler

Kayseri'nin Gezilecek Yerlerini Kiralık Araçla Gezebilirsiniz

Kayseri, Orta Anadolu Bölgesi’nin en gelişmiş şehirlerinden biridir. Binlerce yıllık geçmişi olan şehir, ticaret yollarının kesiştiği bir noktada yer alıyor. Helenistik çağda hüküm süren Kapadokya Devletine başkentlik yapan bu şehrin o zamanki ismi Mazaka’dır.

Osmanlı Ahi Evran teşkilatının kurulduğu şehir olan Kayseri, gezilip görülecek ilginç yerlere sahip. Anadolu Selçuklu Devleti’nin önemli şehirlerinden olması hasebiyle, bu devlete ait tarihi eserler sıkça karşımıza çıkıyor.

 Kayseri’ye uğradığınız zaman gezilecek yerleri görmeden giderseniz bu şehri keşfetmeden gitmiş olursunuz. Havalimanından iner inmez zaman kaybetmeden bu şehri gezmek istiyorsanız Kayseri havalimanı araba kiralama hizmetini tercih edebilirsiniz. İstediğiniz araba modelini tercih edebilirsiniz. Günlük kiralamanın yanı sıra aylık ve yıllık kiralayabilirsiniz.

Kayseri’nin Görülecek Mekanlarından Biri Cumhuriyet Meydanı

 Şehrin kalbi olan ve kültürel mirası bir araya toplayan meydan, tur için başlangıç noktasıdır. Bizans’a ait eserlerin yanı sıra Osmanlı’ya ait eserleri burada görebilirsiniz. Ayrıca Selçuklu zamanında önemli bir şehir olması nedeniyle bu devlete ait eserleri de görebilirsiniz. Kayseri kalesi, Kayseri saat kulesi, Bürüngüz Camii ve Kurşunlu Camii, merkezdeki görülmeye değer tarihi eserlerdir. Kayseri havalimanı araba kiralama seçenekleriyle gün içerisinde gezilecek her yeri rahatlıkla gezebilirsiniz.

 Cami Külliye ve Hamamdan Oluşan Hunat Hatun Külliyesi

 Alaaddin Keykubat, Kral Fard’ı Alanya’da kuşatınca, kral iki şartla barış yapmayı teklif eder.

 1220 yılındaki bu kuşatma, Alaaddin Keykubat’ın şartları kabul etmesiyle ortadan kalkar. Şartlar:

 1- Kral Fard geri kalan ömrünü Kırşehir Emiri olarak geçirecek.

 2- Alaaddin Keykubat kralın kızı Prenses Destina ile evlenecek.

 Bu iki şartın kabul edilmesi ile birlikte Hunat Hatun yani Prenses Destina Müslüman olur ve Alaaddin Keykubat’ın eşi olur. Kayseri havalimanı araba kiralama, zaman kaybı yaşamadan tarihi eseri gezme imkanı sunmaktadır.

 Zeynel Abidin Kümbeti

 İmam Sultan lakaplı Zeynel Abidin Kümbeti, Kayseri’de gezilecek yerlerden biridir. Burası II. Abdülhamid Han tarafından restore edilmiş ve bu günkü haline getirilmiştir. Bu günlerde turizm merkezi haline getirilen kümbet, Kayseri’nin önemli tarihi merkezlerinden biridir.

 Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Şifahanesi

 Anadolu’nun ilk tıp merkezlerinden biri olan bu tarihi eser, Kayseri’nin en önemli tarihi eserlerinden biridir. Kayseri’yi saatler içerisinde gezmek için Kayseri havalimanı araba kiralama firmasından kiraladığınız araçla, burayı ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. II. Kılıçarslan’ın kızı Gevher Nesibe Hatun’un vasiyeti olan bu tarihi eser, yüzyıllar boyu İslam Coğrafyasına hizmet etmiştir.

 Kayseri’nin Ticaret Merkezi Kazancılar Çarşısı ve Kapalı Çarşı

 Selçuklu’nun Osmanlı’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ticari merkezi Kayseri, Türkiye’nin ikinci büyük kapalı çarşısına sahiptir. İstanbul Kapalı Çarşı’dan sonra Kayseri Kapalı Çarşı ikinci sırada yer alıyor. Kuyumcu, baharatçı ve urgancı gibi yüzlerce esnafı bir arada bu çarşıda bulabilirsiniz. Kayseri havalimanı araba kiralama imkanlarıyla şehri gezerken bu çarşıyı unutmayın.

 Kayseri’nin simgesi olan Pastırmayı, Pastırmacılar çarşısında bulabilirsiniz. Ayrıca Kazancılar, Gön Han, Vezir Han, Ulu Cami ve Ulu Cami Çeşmesi, Pamuk Han ve Bedesten, gezilecek yerler içerisinde yer almaktadır.

 Kayseri’nin Simgelerinden Biri Milli Mücadele Müzesi

 Abdülhamid Han zamanında (1904) yaptırılan bina, Lise tarzında inşa edilen ve tarihi değeri olan bir binadır. Burası Ankara’nın işgal tehlikesi taşıdığı zamanlarda meclis binası olarak kullanıldı. Şehri gezerken bu tarihi binayı Kayseri havalimanı araba kiralama aracınızla ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

 Milli Mücadele’nin hareket merkezlerinden Kayseri, Ankara’dan sonra, kısa bir süre başkent olarak anıldı.

 Kayseri’de Meryem Ana Kilisesi ve Atatürk Evi gibi tarihi mekanlar da bulunuyor. Bu tarihi mekanlar da turistlerin ilgisini çekmektedir.

 Talas’ı Unutmamak Gerek

 Kayseri’nin ‘tarihi mahalle’ konumundaki Talas, turistlerin ilgisini çeken mekanlardan biridir. Eski evlerin yanı sıra taş binaların boy gösterdiği bu mahallede tarihi kiliselere rastlamak mümkün. Mahalle tarihi görünümüyle etkileyici bir atmosfere sahiptir. Kayseri havalimanı araba kiralama imkanlarıyla buraya dakikalar içerisinde ulaşabilirsiniz. Mazak, Kapadokya ve Roma kültürünün izlerini bu tarihi bölgede görmek mümkün. 1500 yıllık mekanlar hala dimdik ayakta.

 Bu bölge ikiye ayrılmış. Yukarı Talas Bölgesi’nde Ermeniler ve Rumlar yaşamış. Aşağı Talas’ta ise Müslümanlar yaşamış. Daha sonra Ermeniler ve Rumlar techir edilmiş. Bu bölgede camiye dönüştürülen Andronike Kilisesi, Harman Camii ve Ali Saip Paşa Cami görülmesi gereken tarihi eserlerdir. Kayseri’nin Tarihi Ermeni Mahallesi, günümüzde yeniden turizme kazandırıldı. Turistler Kayseri havalimanı araba kiralama imkanlarını değerlendirerek bu mahalleyi gezmektedir. Erciyes Dağı’nın kayak merkezleri de dünyaca ünlü. Bu merkezler de ilgi gören mekanlardan biridir.

 Mimar Sinan’ın Evi

 Kayseri denildiği zaman ilk akla gelen şahsiyetlerden biri Mimar Sinan’dır. Mimar Sinan’ın evi Kayseri’de bulunmaktadır. Bu şehri ziyaret ettiğiniz zaman Osmanlı’nın meşhur mimarının evini de unutmayın. Tarihi özelliğe sahip bu evde Osmanlı dönemine ait işleme özelliklerini göze çarpmaktadır.

 İlginç Bir Mekan Yer Altı Şehri

 Yirmiye yakın yer altı şehrine ev sahipliği yapan Ağırnas, yüz yıllar boyu sığınak görevi görmüştür. Kayseri havalimanı araba kiralama, bu turistik gezide sizin için kolaylık sağlayacaktır. Yer altı şehirlerinde kiliseler ve odalar birbirleriyle bağlantılıdır. Binlerce yıllık geçmişe sahip bu sığınaklar, düşman saldırılarından korunmak için özel inşa edilmiş. Aşağı Pınar bölgesindeki bu tarihi mekanın uzunluğu tam olarak bilinmiyor.

 Yaylalı’da Karpuz Başı Şelalesi

 Merkeze 165 km uzaklıktaki bu şelale, Kayseri’nin doğal güzelliklerinden biridir. Niğde ile Kayseri arasındaki bu bölgede toplam yedi şelale bulunmaktadır. Yerden fışkıran ve mükemmel bir görüntü meydana getiren bu şelaleleri Kayseri havalimanı araba kiralama ile ziyaret edebilirsiniz. Şelaleler, 30-70 metre arasında uzunluğa sahiptir. Yahyalı Kirazı, Zamantı Irmağı ala balıkları, bu bölgeye özeldir. Yaz aylarında Kayserililer buraya akın etmektedir. Şehre gelen turistler de bu bölgeyi gezmektedir.

 Üç Yüz Kuş Türüne Ev Sahipliği Yapan Sultan Sazlığı

 Osmanlı sultanlarının avlak bölgesi olan bu sazlık, daha sonra Sultan Sazlığı adıyla anılmış. Bu isimle günümüze gelen sazlık, bir zaman kurumuş. Ancak Erciyesin kar suları ve yağmurlar bu sazlığı yeniden yeşerttmiş. Buradaki kuş türleri ve Erciyes Dağı, enfes bir görüntü oluşturuyor. Tabloları aratmayan ve mükemmel yaratılış özelliğine sahip bu sazlığı ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

 Soğanlı Bez Bebekler ve Soğanlı Vadisi

 Soğanlı denildiği zaman akla yöre halkının ürettiği tarihi bez bebekler akla gelir. Ayrıca Soğanlı’nın simgesi olan Vadide görülmeye değer. Dördüncü yüzyılda Hristiyanların saklanma mekanı olan Soğanlı, Romalı askerlerden kaçan İsevilerin saklanma mekanı olmuş. Daha sonra Hristiyanlık yayılınca Buraya yüzlerce kilise yapılmış. Yaklaşık 200 kilisenin olduğu söyleniyor. Günümüzde bu kiliselerden kalma tarihi kalıntılar hala varlığını sürdürüyor.

 Mix Kayseri Yaşam Merkezi

 Kayseri’de gezilecek yerlerden biri de Mix Kayseri Yaşam Merkezi, Restoran, Cafe, Fitness Salonu, ve benzeri birçok seçeneği bünyesinde barındırıyor. Kayseri’nin en kalabalık mekanlarından biri olan bu merkez, Kayseri’nin buluşma noktası haline gelmiş.

 Kayseri'nin gezilecek mekanlarını kısa sürede gezebilmek için araç kiralama seçeneği en iyi seçenektir. Kısa sürede bütün mekanları, kiraladığınız araçla sorunsuz bir şekilde gezebilirsiniz. Kiralama işlemlerinde sözleşme usulü tercih edilmektedir. İstediğiniz araç modelini, istediğiniz süre zarfında kiralayabilirsiniz.