Kasko Yaptırmak Mantıklı Mı?

Kasko Yaptırmak Mantıklı Mı? - 5sCarRental

Blog

Kasko Yaptırmak Mantıklı Mı?


Kasko Yaptırmak Mantıklı Mı?

Kasko Yaptırmak Mantıklı Mı?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralamafirması 5s CarRental olarak kasko yaptırmak mantıklı mı? sorusu hakkında bir blog hazırladık. Peki kasko yaptırmak zararlı mı? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Motorlu taşıt hasar sigortası, araç çalışırken meydana gelebilecek kazalarda can ve mal kaybını telafi etmek için alınan en önemli tedbirlerden biridir. Bu, doğal afetler ve hırsızlık gibi farklı hizmetler sunan kapsamlı bir sigorta türüdür. Kasko yaptırmak mantıklı mı? sorusunu değerlendirelim.

 

 Kasko Yaptırmak Mantıklı mı?

 

Zorunlu Trafik sigortası, adından da anlaşılacağı gibi, her araç sahibinin sahip olması gereken bir sigorta türüdür. Peki kasko yaptırmak mantıklı mı? Karayolu Trafik Kanunu'na göre, zorunlu yol sigortası kapsamına girmeyen bir araç trafiğe alınamaz. Bu durumda cezai yaptırımlar uygulanacaktır. Yani her karayolu aracının zorunlu yol sigortası vardır. Bu söylem, trafikteki her aracın kasko olduğu anlamına gelmez. Kasko ile zorunlu trafik sigortası ayrı ayrı değerlendirilir. Kasko, ​​​​zorunlu bir sigorta ürünü değil, bu yüzden geniş bir kapsam yelpazesi sayesinde yol güvenliği için sağlam bir güvenliktir.

 

 Kaskonun Avantajları

 

Kasko yaptırmak mantıklı mı? sorusunu değerlendirmek gerekirse; kasko sigortası yasal bir zorunluluk olmasa da insan hayatına önemli ekonomik faydalar sunar. Sigortanın en önemli faydalarından biri de hırsızlık, deprem, yangın, sel gibi olağanüstü durumlarda bile aracınızın maliyetinin aracınızı korumasıdır. Kasko, aracınızı her türlü riske karşı teminat altına alan bir sigorta sistemidir. Kasko sigortası ile kazaya karışan aracınızın maliyeti ne kadar yüksek olursa olsun, yaptığınız ödemelerle aracınızın piyasa değerine yakın bir maaş alabilirsiniz.

 

Küçük hasarlar için anlaşılan ücret sigorta şirketiniz tarafından ödenir. Hareket halindeki araçlar yüksek risk altında günlük olarak hareket eder. Bu nedenle, her aracın bir kazaya karışma şansı aynıdır. Ayrıca, kasko yaptırmak mantıklı mı? sorusuna cevap olarak kontrolünüz dışındaki hırsızlık ve doğal afetlerde aracınız hasar görebilir ve kullanılamaz hale gelebilir. Bu durumda kaskonuz varsa hasarı kasko karşılar. 

 

Sigortanız olmadan bir kazaya karışırsanız zorunlu kasko sigortanız karşı tarafın masraflarını karşılar ancak kişisel aracınız için herhangi bir talepte bulunmaz. Bu durumda arabanıza neredeyse bir meblağ daha harcayarak arabanızın ücretini ödeyebilirsiniz. Aracınızın masraflarını karşılayarak, sizin hatanız olsa bile sizi koruyarak ekonomik fayda sağlar.

 

 Kaskonun Dezavantajları

 

Kasko yaptırmak mantıklı mı? diye merak edenler için açıklamak gerekirse; kasko zorunlu değildir. Trafik sigortası, sigortalı hatalıysa karşı tarafın bir kazadan kaynaklanan maddi ve fiziksel hasarını karşılayacak üçüncü şahıs sorumluluk sigortasıdır. Başka bir deyişle, trafik sigortası diğer tarafın zayiatına dayanır. Trafik sigortası, poliçe sahibinin zarar görmesini önlemeye odaklanır. Nitekim poliçeye göre araçta bulunan diğer kişiler, kasko sınırının yetersiz kalması durumunda çevredekiler ve üçüncü şahıslar sigorta teminatı kapsamına dahil edilebilmektedir. Sigorta; Yanmış bir araç, hırsızlık, hırsızlık teşebbüsü veya kaza sonucu oluşabilecek hasarı içeren ayrıntılı bir sigorta planı içerir. Ayrıca poliçe kapsamı doğrultusunda sunulan ek hizmet ve garantilerle sunulan kolaylıklar, güvenli yolculuklar için ihtiyaç duyulanlara göre oluşturulur

 

Sigorta garantileri, sigortalıyı ve aracın güvenliğini korur. Trafik sigortası sadece bir kaza durumunda devreye girer. Hazine Müsteşarlığı, kasko sınırlarını belirler. Zorunlu trafik sigortası için devlet tarafından belirlenen sınırlar karşı tarafa verilen tüm zararları karşılamıyorsa, sigortalı hasarın kalan masraflarını cepten öder. Poliçe sahibi, ihtiyaçlarına bağlı olarak sigorta kapsamının kapsamını belirler. Başka bir deyişle, sigorta söz konusu olduğunda, sigortalının mutluluğu, diğer sürücünün sorumluluğu kadar önemlidir. Kasko yaptırmak mantıklı mı?​​​​​​​ sorusunun cevabını bu şekilde verebiliriz. 

 

 İstanbul Havalimanı Araç KiralamaHizmeti

 

Güzel mahalleleri, uzun iskeleleri ve mistik tarihi yapısı ile İstanbul'da gezilecek yerler bir günde tamamlanabilecek yerler değil. İstanbul'da mutlaka görülmesi gereken yerler vardır ve güzelliği binlerce yıldır şiirlere, şarkılara ve romanlara konu olmuştur. Tüm bu bölgeleri keşfetmek için İstanbul Havalimanı araç kiralama seçeneği ile İstanbul'un turistik bölgelerini keşfedebilir, tıpkı bir başka turistik şehir olan Antalya havalimanı araç kiralama seçeneği Antalya'da olduğu gibi dünyanın en iyi şeflerine sahip restoranları bulabilirsiniz ve Boğaz manzarası eşliğinde sevdiklerinizle güzel vakit geçirin.

 

Özellikle yaz aylarında İstanbul Havalimanı araç kiralama uluslararası uçuşlar yabancı turistlerin akınına uğruyor. İstanbul'a geldiğinizde kolaylıkla İstanbul Havalimanı araç kiralama yaparak ve İstanbul'u tüm güzellikleriyle keşfedebilirsiniz. İstanbul Havalimanı araç kiralama firmasının fiyat tekliflerine göz atarak en uygun kiralık araçları bulabilir, fiyatları karşılaştırarak bütçenize uygun aracı bulabilirsiniz. İstanbul Havalimanı araç kiralama çözüm ortağınız olan 5scarrental.com.tr adresinden online olarak İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti alabilirsiniz. İstanbul Havalimanı araç kiralama, günlük kiralama, aylık araç kiralama ve yıllık araç kiralama gibi çeşitli seçeneklerle dilediğiniz zaman dilediğiniz bir aracı kiralayabilirsiniz. Ayrıca çok konumlu iade ve kolay iptal işlemlerinden de yararlanabilirsiniz.