Kasko Dolu Hasarını Karşılar Mı? Kasko Dolu Hasarını Karşılar Mı? - 5sCarRental

Blog

Kasko Dolu Hasarını Karşılar Mı?


Kasko Dolu Hasarını Karşılar Mı?

Kasko Dolu Hasarını Karşılar Mı?

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak bugünkü yazımızda kasko dolu hasarını karşılar mı? sorusu konusunu ele aldık. Peki kasko dolu hasarını karşılar mı? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Halen sürücülerin doğal afetlerde (araba hasarı, dolu hasarı gibi) düşündükleri ilk güvenlik garantisidir. Her yıl belirli bir miktar araç sigortası ödenebilir, araç sahiplerinin yaşadığı olumsuz etkiler kaza, sel, dolu gibi afetlerde ödeme desteği sağlanarak telafi edilebilir. Peki kasko dolu hasarını karşılar mı?

 

Son yıllarda özellikle İstanbul'da yaşanan şiddetli dolu fırtınasının ardından bazı araçlar hasar gördü, gövde ve cam hasarları için aracın kendi hasar firması ile görüşmeye başladı. Bu durumdan sonra ilk akla gelen soru aracın hasarsız durumunun kötüleşip bozulmayacağıdır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak sıkça sorulan kasko dolu hasarını karşılar mı? sorusu hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. Bu, sigortanın dolu hasarını karşılayıp karşılamadığına dair 2017 yılında verilmiş bir önkoşuldur. 

 

Kasko Dolu Hasarı Karşılar Mı?

 

Kasko dolu hasarını karşılar mı? sorusunun cevabını vermek gerekirse; sigorta şirketine bağlı olarak aracın kendisinin hasar kapsamı farklı olabilir ancak bazı sigorta şirketlerinin 2017 yılında verdiği karara göre;

 

Hasarlı dosyayı 4 iş günü içerisinde açma zorunluluğu kaldırılır. Sel ve dolu felaketlerinde sigorta şirketleri hasarlı evrak açma süresini iki yıla çıkardı. Doludan muzdarip olanlar iki yıl içinde başvuru yapabilecek. Üçüncüsü, bazı sigorta şirketleri, dolu olan ve kasko aracılığıyla tamir edilen sigortalılara yeni bir hizmet sunmaktadır. 

 

Bazı sigorta şirketlerinin doluya uğrayanlar için kaskoyu imha etmemeye karar verdiği, diğer sigorta şirketlerinin de bu kararı takip edeceği anlaşılıyor. Ancak kaskodan, ticareti yapılan araçlar için ortaya çıkan hasar, evsizler kaydında sel hasarı olarak değerlendirilecektir. 

 

 Kasko dolu hasarını nasıl karşılar?

 

Kasko dolu hasarını karşılar mı? sorusunu daha detaylı bir şekilde açıklamak gerekirse; zorunlu trafik sigortası, doğal afetlerden kaynaklanan kayıpları karşılamaz. Trafik sigortasına ek olarak, motorun kendi hasar sigortası tam sigorta kapsamına sahipse, hasar sigorta şirketi tarafından karşılanır. Sigorta poliçeniz dolu hasarıyla ilgili maddeler içeriyorsa, zararlarınızı sigorta şirketi karşılayacaktır.

 

Yani Kasko dolu hasarını karşılar mı? sorusunun cevabı ‘evet’ olacaktır. Dolu hasarı sigorta kapsamındadır. Sigorta şirketi dolu hasarı sonrası araç hasar sigortasının zarar görmeyeceğini beyan eder. Araç sigortanız varsa, dolu hasarı, doğal afet veya dolu durumunda sigortayı bozmaz. Ancak aracınız doğal bir afetle onarılmışsa buna Tramer bilgi kaydında dolu hasarı onarımı denir. 

 

Boyasız Göçük Düzeltme

 

Dolu yağmuru sonrası araç gövdesindeki ezikler küçüktür ve boya kullanılmadan düzeltilebilir. Bu hasarı düzeltmek için boyaya zarar vermeden onarımlarda özel el aletleri kullanılabilir. Bu teknoloji sayesinde aracı tamir etmek için geleneksel yöntemler (gövde ve boya) kullanılmadığından aracın orijinalliği büyük ölçüde muhafaza edilebildiği için bu araçlar ikinci el satışlarda zarar görmeyecek. Özellikle son yıllarda dolu yağmurunun neden olduğu araç göçüklerini düzeltmek için en doğru ve teknik yöntemdir. 

 

Dolu Hasarı Aracın Değerini Düşürür mü? 

 

Kasko dolu hasarı karşılar mı? sorusunun cevabını verdikten sonra, dolu hasarı aracın değerini düşürür mü? Sorusunu da açıklamak gerekmektedir. Araba gövde kısımlarındaki doğal afetlerden kaynaklanan dolu ve yağmur gibi ezikler çok küçüktür Hacim küçüktür ve boya olmadan düzeltilebilir. Peki boyasız çukur düzelttikten sonra aracın değeri düşecek mi? Araca verilen bu hasarı düzeltmek için boyaya zarar vermeden özel el aletleri kullanılmaktadır. Bu uygulama sayesinde otomobilin tamir işlemi geleneksel yöntemlerle (gövde ve boya) yapılmadığından arabanın özgünlüğü minimumda tutulmaktadır. Dolayısıyla kullanılmış araba satarken bu tür araçların değeri düşmeyecektir.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti 

 

www.5scarrental.com.tr adresinden Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama kapsamında hizmet veren araçlarımıza ulaşabilirsiniz. 

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama kapsamında ulaştığınız bu firmaları karşılaştırabilir ve sizin için en uygun fiyatlarla araç kiralayabilirsiniz. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız aracı kullanmayacaksanız koşulsuz iptal edebilme hakkına da sahip olursunuz. Bu sayede kullanmayacağınız araç için boş yere para ödememiş olursunuz. 

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama sayesinde araç sınıfına, araç markasına, aracın yakıt tipine, aracın vites tipine göre de seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

 

Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama kapsamında son derece geniş kapsamlı araç listesi içerisinden dilediğiniz aracı seçmeniz ve bakımları düzenli yapılan araçları gönül rahatlığı ile kullanmanız mümkündür.