Karoser Nedir Ve Çeşitleri Nelerdir? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Karoser Nedir Ve Çeşitleri Nelerdir? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Karoser Nedir Ve Çeşitleri Nelerdir? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


Karoser Nedir Ve Çeşitleri Nelerdir? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Karoser Nedir Ve Çeşitleri Nelerdir? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen karoser nedir ve çeşitleri nelerdir? sorusu hakkında bir içerik ele aldık. Peki karoser nedir çeşitleri nelerdir? Detaylar bloğumuzda.

 

"Karoser nedir ve çeşitleri nelerdir" sorusunun ilk cevabı, vücudun aracın yapısını tanımlamasıdır. İstanbul havalimanı araç kiralama Araba gövdeleri farklı boyutlara ve araç kategorilerine göre sınıflandırılsa da şekline göre şeklini tanımlamaktadır.  En yaygın karoserler; karoser çeşitleri açık, kapalı, karışık ve özel şekilli karoserlerdir. İstanbul Havalimanı araç kiralamada yaygın kullanılan karoser gövdeleri bulabilirsiniz. 

 

 Karoser Nedir?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak karoserin genellikle araba gövdesi olarak adlandırılan yapı, yolcu veya kargo taşıyan parçanın adı olduğunu söyleyelim. Üretildikleri malzemeye göre alüminyum veya sacdan yapılabilirler.  Aracın ihtiyacına göre düz veya lifli yapılar haline getirilebilir. Araçlar gövdelerine göre sınıflandırılırken, karoser çeşitleri genellikle yolcu kapasitesi veya kargo kapasitesi gibi koşullara göre sınıflandırılırlar.

 

Açık gövde yapısı; üstü açılabilir-cabriolet, şeklini almış bir otomobildir. Yarı açık tavanlı arabalar genellikle spor modellere göre tasarlanır, tek farkı çatılarının olmamasıdır. Elbette tavanın açılıp kapandığı bazı araçlarda durum böyle değildir. Bu açıdan araçtan farkı, aracın dikilmesi ve sağlam durmasıdır. Bu anlamda aracın zemininin güçlendirilmiş bir taban ile dengelenmesi gerekmektedir. İstanbul Havalimanı araç kiralama firmalarında bu gövdeli araçları kiralayabilirsiniz. 

 

Roadster modelleri de açık kasa kategorisine giriyor. Kapalı gövde modeli lüks bir otomobildir. Lüks otomobilin tavanı sağlam ve örtülüdür ve A, B ve C sütunlarıyla tanımlanır. Lüks arabalar iki veya dört kapıya bölünmüştür ve birçok farklı varyasyon vardır.

 

 Karoser Çeşitleri

 

 1. SEDAN

 

Araba gövdeli bir aracın en önemli özelliği en az 4 kişinin taşınması ve bagaj kısmının geriye doğru çıkıntı yapmasıdır. Türkiye'de bu tip otomobiller genellikle tercih edilen formda sürekli liderliği korumaktadır. Ail otomobil karoseri. Bir arabanın iç hacmi çok büyük olmakla birlikte pazar segmentlerine ve modellerine göre değişiklik göstermektedir. İç hacim genellikle yaklaşık 1000 litredir. 

 

Bu özellikleri ile bazı iç mekanlar, bazı istasyon vagonlarından bile daha büyüktür. Türk ve Avrupa dört kapılı gövde şekillerinde son trendlere sahip araçlar, kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördü. Artık otomobil tutkunu olan herkes en ünlü otomobil markalarının sedan modellerini biliyor. İstanbul Havalimanı araç kiralama firmalarının en fazla tercih ettiği araç tipi sedan araçlardır 

 

 2. HATCHBACK

 

Hatchback gövde yapısına sahip bir otomobil genellikle küçüktür, ancak pazar segmenti tipine ve otomobil markasına göre, şu anda üretilen boyut, standart boyuttan ziyade segmentin standartlarını karşılamalıdır. Arka kısım genellikle yere dik duran bir yapıya sahiptir. Bu yüzden bagajları çok küçük.

 

Hatchback gövdeli bir aracın arka koltukları genellikle yatay ve girintilidir. Bu nedenle arka koltuğun oturma pozisyonu diğer vücut tiplerine göre daha rahat olabilir. Genel olarak, hatchback araçlar Avrupa'daki en büyük satışa sahiptir. Tüm otomobil gruplarının birçok modeli artık bu tip karoseri kullanıyor. İstanbul Havalimanı araç kiralama firmalarında da sedan araçlardan sonra en fazla tercih edilen araç tipidir. 

 

 3. CABRİOLET

 

Cabrio araçlar genellikle açık bir çatı üzerinde üretilir ve normal bir gövde veya tavan olmadan üretilir. Ancak aracın tavanı kullanıcı ihtiyacına göre açılıp kapanabilir. Genelde 2 kişilik yolcu kapasiteli bir araçta taşınan yolcu sayısı modele göre değişiklik gösterebilir. Son yıllarda cabriolet üretimi daha fazla insan taşıyabilir.

 

 4.COUPE

 

Coupe tarzı araçlar, daha az yolcu veya daha büyük yolcu içeren modelleri de seçebilir. Roadster'ın vücut modelinin bir parçası olduklarını söyleyebiliriz. Aslında ilk kupanın ön kısmının üstü açıktı ve arka koltuklar kapalıydı.

 

 5.MPV

 

MPV'nin kısaltması, çok amaçlı araç olarak Türkçe'ye çevrilebilen "çok amaçlı araç" tır. Araç satın almak isteyen kişilerin beğendiği bir vücut yapısı olup, genellikle ev kullanımına uygun bir model tipidir.