Karlı Ve Buzlu Yolda Araç Kullanmak Karlı Ve Buzlu Yolda Araç Kullanmak - 5sCarRental

Blog

Karlı Ve Buzlu Yolda Araç Kullanmak


Karlı Ve Buzlu Yolda Araç Kullanmak

Karlı Ve Buzlu Yolda Araç Kullanmak

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak karlı ve buzlu yolda araç kullanmak konusunda bir blog hazırladık. Peki karlı ve buzlu yolda araç kullanırken nelere dikkat edilir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Karlı ve buzlu yolda araç kullanmak denilince ilk akla gelen husus, doğru lastiklerin kullanılıp kullanılmadığıdır. Bu tip havalarda sürüş emniyetinin artırılması açısından muhakkak kış lastikleri takılı olmalıdır. Kış lastikleri, kar yağması beklenmeden önce, diğer bir deyişle hava sıcaklığı 7 dereceye düştüğünde kullanılmaya başlanmalıdır. 

 

 Kış lastikleri, karlı ve buzlu bir zeminde sürüş esnasında aracın kaymasını, savrulmasını önleyecek, ayrıca fren mesafesinin de kısalmasını sağlayacaktır. Lastiklerin havasının da her gün kullanım öncesinde kontrol edilmesi önerilmektedir. Havası inmiş olan lastikler kaymayı artırmaktadır. Lastiklerin dış derinliği 3 milimin altına indi ise lastikler mutlaka değiştirilmelidir. Karlı ve buzlu yolda araç kullanmak denildiğinde kontrol edilmesi gereken bir diğer parça da aküdür. 

 

 Akü 

 

 Kış mevsiminde soğuk motoru çevirmek gerekeceğinden harcanacak enerji miktarı da artacaktır. Bu da kış mevsiminde akülerin görev yükünün artması anlamına gelecektir. Bu nedenle kış mevsimi öncesi akünün bakımının yapılması, kutup başlarının temizletilmesi aracınızın çalışmama riskini azaltacaktır. 

 

 Cam ve Sileceklerin Kontrolü 

 

Karlı ve buzlu yolda araç kullanmak denilince akla sileceklerin doğru çalışıp çalışmadığıdır. Sürüş esnasında iyi bir görüş için camların temiz olması önemlidir. Bu nedenle mutlaka silecek kontrollerini yapmalı, düzgün çalışmayan silecekleri yenilemelisiniz. 

 

Ayrıca yeterli ölçüde cam silme suyunuzun bulunması da önemlidir. Cam silme suyu deposuna çok az deterjan ve/veya ispirto koyarak camların donmasını engelleyebilir ve daha iyi temizlenmesini sağlayabilirsiniz. 

 

 Yakıt 

 

 Karlı ve buzlu yolda araç kullanmak söz konusu olduğunda trafik sıkışması, daha yavaş ilerleme, uzun bekleme durumları ile karşılaşılması çok olasıdır. Bu nedenle yolda kalmamak için yakıt miktarının yeterli olduğu mutlaka öncesinde kontrol edilmelidir. 

 

 Kış aylarında ayrıca, ayda bir kez olmak üzere bir şişe buz önleyici katığın yakıt sistemine eklenmesi de buradaki nemin donmasının önüne geçecektir. Yakıt deponuzun yarıdan fazla olması ayrıca boruların da donmasının önüne geçebilecektir. 

 

 Motor 

 

 Aracınızın motoru iyi çalışmıyorsa kış aylarında hiç çalışmayabilir. Bu nedenle, karlı ve buzlu yolda araç kullanmak gerektiğinde böyle bir durum ile karşı karşıya kalmamak adına motor bakımını ihmal etmemelisiniz. 

 

 Lambalar 

 

 İyi bir görüş açısı elde edebilmek için görüş azaldığında muhakkak farların açılması gerekir. Bu nedenle araçtaki farların tümünün çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir. Eğer otomatik vites bir araç kullanıyorsanız, karlı ve buzlu yolda araç kullanmak söz konusu olduğunda öncelikle kar modunu devreye alabilirsiniz. Ancak eğer aracınızda kış modu bulunmuyor ise kalkış sırasında en düşük vitesi kullanmalısınız. Eğer çok fazla gaz pedalına basarsanız aracın patinaj yapmasına neden olabilirsiniz. Ayrıca, hareket sırasında kademeli olarak hızlanmanız aracı daha rahat kontrol etmenize olanak verecektir. 

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama 

 

 Bu site vasıtası ile Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama çerçevesince hizmet vermekte olan kiralama şirketlerine ulaşabilirsiniz. 

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama kapsamında ulaştığınız bu firmaları karşılaştırabilir ve sizin için en uygun fiyatlarla araç kiralayabilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız aracı kullanmayacaksanız koşulsuz iptal edebilme hakkına da sahip olursunuz. Bu sayede kullanmayacağınız araç için boş yere para ödememiş olursunuz. 

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama sayesinde araç sınıfına, aracın markasına ve yakıt tipine, otomobilin sürüş tipine göre de seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

 

 Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama dahilinde, çok geniş kapsamlı oluşturulan araç listesinden istediğiniz aracı seçebilirsiniz. Her türlü bakımı aksatılmadan yapılan araçları korkmadan kullanabilirsiniz.

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama kapsamında gereken belgeler de aşağıda belirtilmektedir.