Karlı Havalarda Lastik Hava Basıncı Nasıl Olmalı? Karlı Havalarda Lastik Hava Basıncı Nasıl Olmalı? - 5sCarRental

Blog

Karlı Havalarda Lastik Hava Basıncı Nasıl Olmalı?


Karlı Havalarda Lastik Hava Basıncı Nasıl Olmalı?

Karlı Havalarda Lastik Hava Basıncı Nasıl Olmalı?

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak karlı havalarda lastik hava basıncı nasıl olmalı? diye merak edenler için bir içerik hazırladık. Peki karlı havalarda lastik hava basıncı nasıl olmalı? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

İklim değişikliklerine göre bir takım yapılması gereken, kullandığımız araçların, değiştirilmesi veya taktırılması gereken unsurları bulunmaktadır. 

 

Gerekli güvenliğin sağlanması için, tehdit oluşturmayacak önlemler alınmalıdır. Bu önlemlerden biri de karlı havalarda lastik hava basıncı nasıl olmalı? sorusu hakkındadır. Buradaki unsurda ilk yapılması gereken ise mevsime uygun lastik kullanımıdır. Lastikler, içinde bulunulan mevsime göre olmalıdır. Yani kış ayların lastiklerin karlı havalara uygun bir şekilde olması gerekli. 

 

Kaymayan ve güvenli, sağlam bir kış lastikleri olmalıdır. Bir diğer seçenek ise zincirler taktırılabilir. Kış lastikleri ile zincirleri, karlı havalarda lastik hava basıncı nasıl olmalı? sorusu ile uygun bir düzeyde olması gerekir. Güvenlik için kullanılan malzemelerin basınç ile orantılı olması daha uygun olacaktır.

 

 Her Aracın Karlı Havalarda Lastik Hava Basıncı Aynı Mı?

 

Her aracın karlı havalarda lastik hava basıncı nasıl olmalı? diye soruluyorsa eğer farklılık gösterildiği bilinmelidir. Her aracın basıncı aynı değildir. Arabaya göre basınç değişikliği olabilir. Örnek verilirse eğer Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketlerinin bu takibi yaptıkları gözlemlenmiştir.

 

Kazaya sebebiyet vermemesi adına, bilinen yanlış hava basıncının düşük olması gerektiği ama yüksek hava basıncı daha iyi ve güvenli olacaktır.

 

Hem hiçbir sıkıntını yaşanmaması adına, hem de Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama taleplerinin arttırıldığı dönemlerde müşterilerin mağduriyet yaşamaması adına her şeyin dikkat edildiği gözlenebilir. Hava basıncının araçlara göre değişiklik gösterdiği için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarının ne kadar çok yoğun hizmet verdikleri de gözlemlenebilir.

 

Aynı olmayan bu durumların her kiralanan araçların ya da kullanılan araçların kontrolleri mutlaka gözden geçirilmesi gerekmektedir. Lastik basıncın yüksek veya orantılı olan araçların tercih edilmesi gereken bir diğer önemli unsurdur.

 

 Karlı Havalarda Lastik Hava Basıncı Nasıl Olmalı?

 

Hava değişimlerinde karlı havalarda lastik hava basıncı nasıl olmalı? denildiğinde şu maddeler göz önünde bulundurulmalıdır. Yani araçlara göre şu şekilde ortalama bir rakam olabilir.

 

Örneğin aracınız için müsait hava basıncı 2.2 bar 32 psi ye denk gelmektedir. Kış aylarında 2.2 bar (32 psi) yerine 2.4 bar (35 psi) basmanız aracınız için daha iyi performans sağlayacaktır. Aracınızın bar değerini psi ‘ye çevirirken 1 bar, 14.50 psi yapmaktadır. Bar değeriyle 14.50 ‘yi çarparsanız dilediğiniz psi değerini yakalarsınız.

 

Elbette, belirtildiği gibi bu lastik ebatları ve lastiklerin ölçüleri vs. araçlara göre değişiklik gösterebilirler. Basıncın buna göre değiştiği bilinmeli. Önemli olan karlı havalarda lastik hava basıncı nasıl olmalı? sorusuna çözüm yolu bulmaktır.

 

Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralamalarında, Karlı Havalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Ankara’da kış aylarının zor geçtiği bilinmektedir. Kış aylarında Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama yerlerine yoğun bir ilgi de bulunmaktadır. Firmadan yapılan kiralamalar genellikle Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama kışın olmaktadır. Bu yüzden personellerin, kiralama yapanlar için birtakım uygulamaları bulunabilmektedir. 

 

Bu uygulamalardan önce yapılan bir diğer tedbirli işlem, karlı havalarda lastik hava basıncı nasıl olmalı? sorusunun yaşanmaması adına kontrollerden geçmeleri gereken araçların kontrol işlemleridir.

 

Her aracın Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama yerlerinde sürekli ama sürekli hava basıncı kontrolleri yapılmaktadır. Firmaların her araç için özel bakım saatleri ayırmaktadırlar.

 

Havaların en sert olduğu kış aylarında, karlı havaların yoğun bir şekilde yağdığı zamanlarda dikkat edilmesi gereken araç lastikleri ve basınçlarıdır. Unutulmaması gereken basıncın olduğundan yüksek basınca sahip olması her zaman daha iyidir.

 

Güvenlik adına gereken tedbirlerin alınması en büyük dikkat edilmesi gereken unsurlardan biridir. Basıncı etkileyen bir diğer neden de hız sınırı olmaktadır. Basıncın araca göre olması ve yakıtın fazlaca harcanmaması adına ortalama bir seviye daha iyi olur.

 

Belirli dönemlerde bu basıncın düşük veya yüksek olması ihtimali de olabilir. Aracın ön tarafındaki ve arka tarafındaki yük unsurları da etki ettiği gibi değişiklik göstermesi muhtemeldir.