İzmir Araç Kiralama İle Gezi Yerleri İzmir Araç Kiralama İle Gezi Yerleri - 5sCarRental

Blog

İzmir Araç Kiralama İle Gezi Yerleri


İzmir Araç Kiralama İle Gezi Yerleri

İzmir Araç Kiralama İle Gezi Yerleri

Ege'nin incisi olarak görülen İzmir'de gezilip, görülecek pek çok yer bulunur. Gerek birçok kültürden insanları ile modern bir şehir olması gerekse de turistik özellikleri taşıyan konumu itibari ile İzmir'e seyahat düşünülebilir. Tatil seyahati için tercih edilen İzmir'de yaşam standardı üst seviyede seyrettiğinden nüfusu yoğun bir şehirdir. Bu bakımdan da tatil seyahati yapanlar için İzmir araç kiralama oldukça önemli olmaktadır.

İzmir'i tatil şehri yapan hem tarihi eserleri hem de tatile elverişli coğrafi, konumu seyahat edecekler için dikkate değer bir ayrıntıdır. İzmir'de gezip görecek, tatil keyfini yaşayacaklar için gezi rehberi şeklinde yazı yazdık. Rehberde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlere değinilirken, aynı zamanda araba kiralamayı gerektiren durumlara da değinilmiştir. Birbirinden özel gezi noktaları ile İzmir'i gezip görmek isteyenler için 5S CarRental, İzmir araç kiralama olarak gereken hizmeti sunmaktadır.

İzmir'de Gezilecek Yerler

İzmir ilinde gezilecek yerlerin sayısı oldukça fazladır. Öyle ki gezilecek yerlerin rehberi oluşturulduğunda kabarık liste olarak başta yer alabilir. Ancak İzmir her ne kadar tatil şehri olsa da nüfusu yoğun bir şehirdir. Ulaşım sorunları yaşamak muhtemel olabilmektedir. Ayriyeten İzmir'de gezilecek yerler arasında ki mesafe de göz önüne alındığında İzmir araç kiralama doğru çözüm olacaktır.

Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış İzmir, farklı kültürlerin izlerini de taşır. Tarihin o dönemlerinde izlerini tarihi eserler olarak günümüze taşıyan kültürler, bugün Türkiye'nin göz bebeği şehri olan İzmir'i önemli turizm kenti haline getirmiştir. Gerek müzeleri gerekse de tarihi eserleriyle tanınan İzmir, plajı ve denizi ile de bilinmektedir. İzmir araç kiralama ile araçla ziyaret edebileceğiniz, ihtişamı ile özgün şehir olduğunu kanıtlayan yerleri aşağıda yer almaktadır.

İzmir Saat Kulesi:

İzmir'in sembolü olan Saat Kulesi, kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir, hatta başında gelir. Şehrin sembolü olan Saat Kulesi öte yandan merkezde bulunduğu için de ilk olarak görülmesi gereken yerdir, diyebiliriz.

İzmir Saat Kulesi, 1901 yılında ıı.Abdülhamid'in tahta çıkmasının 25. yıldönümü olması dolayısıyla inşa edilmiştir. Osmanlı Döneminin tarihe imza atan eserleri arasında yer alır. Bugüne değin gerçekleştirilmiş restorasyon çalışmaları neticesinde çok daha ihtişamlı olarak bulunan kulenin ziyaretçi sayısı da oldukça fazladır. İzmir merkeze uzak olanlar içinse, İzmir araç kiralama ile ziyaret etmeleri tavsiye edilir.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı:

Tarihi Kemeraltı Çarşısı bilinen en eski pazar yerlerinden birisidir. İzmir havalimanına olan yakınlığı esas alındığında aracı bulunanlar için Saat Kulesi'nin ardından ilk güzergah Kemeraltı Çarşısı olmalıdır. Şayet aracı bulunmayanlar içinse İzmir araç kiralama üzerinden araba ile ziyaret edilebilir.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı zamanında neredeyse bütün kültürün izlerini taşımış; hanları, hamamları, kiliseleri ve havraları inşa edilmiş. Ticaret merkezi olma yolunda ilk dönemden beridir ilerlemiş, bugüne değin gelişmiş yerleşimi ile de devam etmiştir. İzmir'e gelip de Kemeraltı Çarşısı'nı görmemek olmaz!

İzmir Arkeoloji Müzesi:

Türkiye'nin en büyük metropol şehirleri arasında yer alan İzmir, fuar merkezi olmasının yanı sıra bir nevi müze merkezidir de. Çeşitli müzeleri ve barındırdığı eserleri neticesinde çok özel gezi yerleri arasındadır. Bunlardan biri de İzmir Arkeoloji Müzesi'dir. Müzede yer alan eserler ziyaretçiler için kronolojik olarak düzenlenmiş olup, eserlere göre salonlar halinde düzenlenmiştir. Müzeyi ziyaret etmek isteyenler için araçla 4km'lik merkeze uzaklık mesafesinde yer alır. Araç kiralayacaklar için de İzmir araç kiralama üzerindense 5S CarRental aracılığı ile sağlanır.

İzmir Tarih ve Sanat Müzesi:

İzmir Arkeoloji Müzesinin eserleriyle dolup taşması ardından İzmir Tarih ve Sanat Müzesi kurulmuştur. Bu müzede tarihi eserler yer alırken, özellikle sanat içerikli eserler ön planda yer alır. Sanat eserleri için ayrılan salonlarda da eserler tanıtılır. Arkeoloji müzesi ardından muhakkak ki ziyaret edilmesi gereken yerdir.

Doğal Yaşam Parkı:

İzmir'İn tarihi eserlerinden bahsettik. Şimdiyse İzmir'İn doğal unsuru olarak tanınan Doğal Yaşam Parkı bulunuyor. 2600'ün üzerinde yaban hayvanı barındıran parkın ziyaretçisi de oldukça fazla oluyor. Her yaz akınla turist kabul eden Doğal Yaşam Parkı havalimanına da yakın mesafede yer alıyor. İzmir araç kiralama ile araç kiralanarak parkı ziyaret edebilirsiniz. 130'dan fazla hayvan türü bulunduran park oldukça korunaklı ve ihtişamlı dizayn edilmiştir.

Efes Antik Kenti:

Bilindiği üzre Efes Antik Kenti UNESCO Dünya Kültür Mirasına girmeyi başarmıştır. Toplanan komitenin onca aday tarafından Efes Antik Kentini Dünya Kültür Mirası olarak benimsemesi, kentin ne denli özgün ve ihtişamlı olduğunun göstergesidir. İzmir'de muhakkak gezilip görülmesi gereken yerler arasında yer alır. Benzersiz bir mega kent olan Efes, birçok dönemin mimari anlayışından çok daha farklı olarak bulunur. Başlı başına gezilmesi gereken yer olan Efes, içinde daha pek çok değerleri de barındırır. İster havalimanı üzerinde isterseniz de İzmir araç kiralama üzerinden araba kiralayarak Efes Antik Kent'e ulaşabilirsiniz.

Agora Antik Kenti:

Roma Döneminden kalmış bir antik kenttir Agora. M.S. 200'de kurulan kentin dönemden kalan eserleri oldukça ilgi çekici olarak bulunuyor. 3 kat halinde inşa edilen kentin tamamı da farklı dönemlerden bilgileri de barındırır. İlk dönem kazılarında rastlanan kabartmaların devamı olarak kabartmalar ortaya çıkmıştır. Birçok detayı ile kendine hayran bırakan Agora Antik Kenti toplu ulaşıma da elverişli konumdadır. Gerekle toplu ulaşımla gerekse de araba kiralayarak gezip, görüp tanıklık edeceğiniz bir antik kenttir.

Aziz Vukolos Kilisesi:

İzmir araç kiralama ile ulaşacağınız bir diğer noktaysa Aziz Vukolos Kilisesi'dir. Bu kilise Rum Ortodoks kilisesi olarak bulunur. İzmir'İn kültürüne dahil olan bu kilise Konak ilçesi sınırlarında yer alır. 1886 yılında inşa edilmiş olup, büyük İzmir yangını sonrasında kullanılamaz hale gelmiştir. Sonrasında 1927 yılında arkeoloji müzesi olarak kullanılmaya başlanmış yaklaşık 24 yıl öyle de kalmıştır. Yaklaşık 10 yıl öncesinde de restore çalışmalarına dahil olan bu kilise bugün oldukça ilgi çekici olarak bulunuyor. Ziyaret etmek isteyenler için gezi rehberinde yer alacak bir yerdir. Restore çalışmalarında ise dönemin özellikleri esas alınmış ve uygulanmıştır. Bugünse o dönemin izlerini taşıyan nitelikte sembolleri barındırarak bulunmaktadır.

İzmir Cumhuriyet Meydanı:

İzmir Cumhuriyet Meydanı kesinlikle İzmir'İn en önemli meydanlarından biri olarak yer almaktadır. Havalimanı çıkışında diğer her yerden önce İzmir araç kiralama sonrası ziyaret edilebilir. Atatürk'ün, ''Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri!'' emrini simgeleyen anıtına yer verilmiştir bu meydanda. İzmir halkı tarafından da oldukça fazla benimsenen bu anıt neticesinde meydan, en önemli meydan olarak bulunur. Bizzat anıta şahit olmak ve o meydanda bulunmak isteyenler için gezi yerleri arasında önemli bir konumda bulunur.

İzmir'in bir bakıma simgesi olan bir bakıma da tarihini yansıtan tarihi eserleri ve gezi yerleri tatile gelenlerin ilgisini çekmektedir. Havalimanından şehre gelenler için ilk aşamada İzmir araç kiralama ile 5S CarRental araç hizmetini sağlar. Turizmin merkezlerinden biri olan İzmir'de araç kiralamak isteyenler için firma kullanıcıyı memnun eden kriterleri bulundurur. Uygun fiyat kapsamında İzmir'de tatil keyfi yaşamak isteyenler için araçlarını bulundurur.