İzmir Araba Kiralama İzmir Araba Kiralama - 5sCarRental

Blog

İzmir Araba Kiralama


İzmir Araba Kiralama

İzmir'in eğlence merkezi ve İzmirlilerin buluşma merkezi olan Alsancak' a

 İzmir araba kiralama yöntemlerini kullanarak erişiminiz mümkün olmaktadır. Alsancak, yıllar boyu İzmir'in simgesi olmayı hak etmiştir.

 Cumbalı evlerinin Restorasyonu sayesinde Alsancak bir numaralı konaklama merkezidir. Eğer İzmir'de gezerken bir arkadaşınız ile buluşmak istiyorsanız İzmirlilerin yıllardır yaptıkları gibi meşhur Pastanelerinde buluşma noktanız olarak ayarlayabilirsiniz.

 İzmir Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi, İzmir'in kendine has İstiklal Caddesi olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bütün ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bir sürü mağaza, cafe ve restaurantlar meşhurdur.

 Cafeleri, restorantları, sokak sanatçılarının bulunduğu Kıbrıs Şehitleri Caddesinin ara sokaklarında ise İzmir'in saklı güzellikleri ve renkli sokaklarına şahit olabilirsiniz.

 Kordonboyu'nda İzmir'in meşhur yemeklerinin sergilendiği kafeler ve restoranlar da mevcuttur. Kordon'da gençler, gruplar halinde toplanır ve kordon boyunca uzanan yeşil alanda oturup gitar çalar, şarkı söyler, çiğdem çitler ve aklınıza gelebilecek bir sürü aktiviteleri sergilerler.

 Burada ticari faaliyetlerin yoğun olarak yaşandığı çarşılar, dükkanlar, lokantalar bulunmaktadır. Günümüzde İstanbul Eminönü'ne benzeyen yapısı ile dikkat çeken Anafartalar Caddesi oldukça keyifli anlar yaşatıyor insanlara.

 İzmir'in ünlü sokağındaki küçük Kara Osman hanı 1700'lü yıllarda yapılmış günümüze kadar restorasyonlarla ayakta kalabilen muhteşem yapı sizlerle buluşmaktadır

 Geçmişte İzmir'e gemi ile gelen tüccarların kullanmış oldukları bu Han günümüzde bir butik, otel, restoran ve kafelerin bünyesinde bulunduğu tarihi bir yapıt olmuştur.

 İzmir'deki hanların en büyüğü olan ve mimari özelliklere sahip olan kızlar ağası Hanı meşhurdur?

 Hacı Beşir Ağa nın 1744 yılında yaptırdığı Han o zamanlar Deniz limanlarının ağzında olmasına rağmen şimdi denizde 200 metre içeride kalmış bulunmaktadır. Kervanların yükleri burada boşaltılır. Ihraç edilmek, dükkanlarda satılan mal veya depolamak üzere ayrılır. Bu Handa alışverişler yapılmaktadır.

 Deve, katır, eşek, at gibi Kervan hayvanları yüklerini bu Han'ın avlusuna boşaltır geceyi burada geçirirlermiş.

 İki katlı olup üst tarafında restorasyonla ayakta kalabilen kızlar ağası Hanının Üst katında 73 tane oda bulunmaktadır çatısında oda sayısı kadar baca mevcuttur eskiden bu odalarda Kervanlar, geceleri burada konaklar, ertesi sabah yollarına devam ederlermiş.

 Bugün ise bu odalarda daha çok turistlere hitap eden antikacıları, gümüşçüleri, plakçılar gibi daha çok yerel ürünler satan mağazalar bulunmaktadır.

 İnsanlar şimdi gerek denizyolu gerek havayolu gerek karayolu gerekse Demiryolları ile İzmir'e geldiklerinde buralarda konaklayacakları yere gitmek için bazen araç kiralama firmalarına başvurabilmektedirler. Bu konuda arayış içinde olan insanlarımızın araç kiralama şartları olan ekonomik Grup araçlar için 21 yaşını tamamlamış Olmak ya da orta Grup araçlar için 23 yaşını tamamlamış Olmak ya da üst grup araçlar için 25 yaş ve üzerinde olmak şartlarını yerine getirdikten sonra başka işlemlere geçilebilir. Süre olarak ekonomik grup araçlar için en az 2 yıllık orta Grup araçlar için en az 3 yıllık üstü ve lüks araçlarda 5 yıl şartı aranmaktadır. Türk vatandaşı olmayan müşterilerimizin ise pasaport ve Türkiye'ye giriş tarihinin 6 ayından daha kısa olduğunu gösterir. Bir belgeyi de ilave olarak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

 Fakat 6 aydan daha uzun süredir. Türkiye'de ikamet eden yabancı vatandaşların ehliyetini müşterilerimizin Türk ehliyeti göstermeleri gerekmektedir. Araç kiralama ile ilgili Bütün şartlardan bir tanesi ya da birkaçını karşılayamadığı tespit edilen vatandaşlar araçları Teslim alamayacaklardır. Özellikle de Türkiye de bankalar ile çalışan müşteriler kiralama yapan vatandaşların kiralama esnasında kendi isimlerini oluşturmuş oldukları bir kredi kartına sahip olmaları istenmektedir. Lütfen başkalarının adına kredi kartlarını bizde göstermeyin ya da bize kullandırmayın. Aksi takdirde yasal işlemler başlatılır.

 İzmir araba kiralama ile ilgili ekonomik orta ve üst grupları için 750 TL para depozito olarak alınmaktadır. Lüks gruptaki araçlar için ise 2 bin TL para depozito olarak alınmaktadır.

 Kiralama işlemleri mi işlemlerinizin Sona ermesinden sonraki 10 iş günü sonra provizyon işlemlerinin kaldırılması amacı ile ilgili bankaya yazılı olarak bilgiler geçilmektedir.

 İzmir araba kiralama olarak Kiralanmış arabanın alınmasından 24 saat öncesine kadar yapılmış olan bütün iptal taleplerinde ilk 3 gün boyunca kira bedeli yani tüm ekstralar ile birlikte tahsil edilerek kalan tutar iade edilmektedir. 24 saatten az bir süre kalması halinde ise rezervasyon Bedeli üzerinden bir iade sağlanmamaktadır. Özel kampanyalı fiyatlar üzerinden yapılan rezervasyonlarda ise arabanın erkenden iadesi durumunda ücret iadesi sağlanmamaktadır

 İzmir araba kiralama fiyatlara dahil olan hizmetler ve ürünler şu şekildedir. Sitede görmüş olduğunuz bütün fiyatları aşağıdaki hizmet ve ürünler de dahil olmaktadır. Muafiyetli kaza sigortalarında yararlandırma teminat ücreti fiyatlara muafiyeti kaza sigortası dahildir. Muafiyetli kaza sigortası çarpışma dahil halindeki hasarları ve sıkıntıları kapları sigorta şartlarının yerine getirilmesi halinde çarpışması sonucu oluşan hasarın Araç grubuna göre değişen tutarlarda kişi kısımları müşteriye ait olmak üzere hasarı Tazmin edilir. Bu sigorta çarpışma halinde olmayan park yeri lastik jant ve hasarları kapsamamaktadır.

 Bu hususta İzmir araba kiralama ile ilgili Dikkat edilmesi en önemli hususlardan bazıları şunlardır. Aşağıdaki hallerde sigortadan faydalanma teminatı iptal edilecek olup oluşacak bütün zararlar sigorta kapsamı dışında kalacaktır.

 * Arabanın kira kontratı üzerinde ismi yazılı olan kişilerden başkasına kullandırılmaması gerekir.

 * Aracın normal kullanım koşulları dışında kullanılması Mesela aracın çok yüksek motor devri ile çalıştırılması, araca yanlış yakıt doldurulması ve benzeri diğer durumlarda bu işlemler ile ilgili ekstradan ücret tahsil edilecek ve bu durumdan haberinizin olması sizin faydanıza olacaktır.

 * Kiralanmış arabanın trafik kuralları dışında kullanılması mesela yasal hızı sınırlarının açılması kırmızı ışıkta geçilmesi ve benzeri diğer hallerde

 * Arabanın arabayla taşınan bir yükün hasara veya kazaya sebep olması gibi durumlarda

 *Meydana gelebilecek herhangi bir kazada ilgili makamlardan 48 saat içerisinde gerekli raporları mesela trafik ve alkol raporu alınmaması gibi durumlarda. Sorumluluk Arabayı kiralayan kişiye aittir.

 Ayrıca İzmir araba kiralama ile ilgili olarak Onay alınmaksızın ve kira süresinin bitmesine rağmen aracın teslim edilememesi gibi durumlarda ya da aracın içerisinde taşınan yüklerden ötürü araçta veya karşı tarafta bir hasar oluşması durumunda ya da lastik Cam Boya fazla meydana gelen hasarlar durumunda muafiyetli kaza sigortası içerisine dahil değildir.

  Ayrıyeten İzmir araba kiralama ile ilgili olarak Meydana gelmiş herhangi bir kaza sorumlu durumunun anında müşteriye verilecek olan irtibat telefonlarını bildirilmemesi durumunda Aracın kaza yerini terk edilmesi mesela doktor raporu ile Satılmış engelleyici bir durum olması durumu hariç olmak üzere bu durumların kesinlikle Arabayı kiralayan firma telefon numaralarından ya da eposta adreslerini iletilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde sorumluluğun tamamı zaten Arabayı kiralayan kişiye ait olacaktır.

 O nedenle İzmir araba kiralama ile ilgilenen Vatandaşlarımızın Özellikle de başka şehirlerden gelip İzmir Havaalanı'nda araba kiralamaları mümkün olabilmektedir.

 Havaalanında bulunan araba kiralama firmaları ile oturulup konuşulur. Araba kiralama şartları imzalanır. Araba alınır Ve İzmir'in eşsiz güzellikleri ile donatılmış semtleri mekanları gezilebilir. Seyahat edilebilir ya da diğer dünyevi ihtiyaçlar giderilebilir.

 Bu vesile ile İzmir araba kiralama hususunda titizlikle davranılması gerekmektedir. Çünkü araba kiralama sözleşmesi ile beraber Eğer ki senet imzalatılması isteniyorsa müşterilerin o araba firmasından uzak durmaları gerekmektedir. Çünkü Normalde tüketici hakları kanununa göre Zaten bir müşterinin imzalamış olduğu sözleşme senet olarak da geçmektedir.

 Arabanın kiralanacağı zamanda saatte saniyede her ne zaman olursa olsun. Bunun araç kiralama sözleşmesinde belirtilmesi gerekir ve Bunun aksi takdirde davranmaması gerekir.

 İzmir Türkiye'nin İncisi olma yolunda ilerlerken İzmir araba kiralama firmaları arasında da müşteri odaklı müşteri hizmet veren müşteriyi memnun eden bir tatlı rekabet oluşmaktadır. Bütün bu avantajlar Değerli müşterilerimiz edilmesini sağlamaktır.