Gece Sürüşünde Dikkat Edilmesi Gerekenler – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Gece Sürüşünde Dikkat Edilmesi Gerekenler – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Gece Sürüşünde Dikkat Edilmesi Gerekenler – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama


İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Gece Sürüşünde Dikkat Edilmesi Gerekenler – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama 

 

Gündüz seyahatlerinin yanı sıra geceleri uyulması gereken kurallar ve dikkat oranı artmaktadır. Karanlık sürücüler için dezavantajdır. Ancak biraz daha dikkat ve unutulmaması gereken noktalar ile keyifli bir yolculuk haline de gelebilmektedir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile kiraladığınız araçla gece yolculuğuna çıkarken dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. 

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Hizmetleri Gece Yolculuğu 

 

 Farlar

 

Gece yolculuğunda tercih edilen bazı yollar fazla karanlık olabilmektedir. Bazı yollar ise sokak lambaları olmasına rağmen yeterince aydınlık olmayabilmektedir. Bu durumlarda arabanızın uzun farlarını kullanmanız gerekecektir. Bu sayede diğer güçlü ışıklardan da daha az etkileneceksiniz. Ayrıca farlarınızdan en iyi performansı almak için mutlaka düzenli olarak temizlemelisiniz. Gece sis olması durumunda da sis ışıklarınızı kullanarak rahatlıkla görüş sağlayabilirsiniz.

 

 Sabit Hız

 

Aydınlatması az olan konumlarda hızınızın fazla olması olası tehlikelere hazırlıksız olmanıza neden olacaktır. Kavşaklarda, dört yol ağızlarında, virajlarda yolda fark edemediğiniz bir sorun olabilir. Diğer bir yandan işlek yerlerde karşınıza bir insan ya da hayvan çıkabilir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile araç kiraladığınızda her ihtimale karşı hazırlıklı ve kontrollü olmalısınız

 

 Parlak Işıklar

 

Gece sürüşlerinde parlak ışıklardan etkilenmemenin en iyi yolu sadece yola odaklanmaktadır. Dıştaki diğer parlak ışıkları görmezden gelebilirsiniz. Dış ışıkların yanı sıra otomobilinizin içindeki göstergelerin ışıkları da görüşünüzü kısıtlayabilmektedir. Bu yüzden yolculuğa çıkmadan önce bu göstergelerin ışıklarını olabildiği kadar kısmalısınız. Karşıdan gelebilecek arabaları engellememek için de sis lambalarınızı her zaman alçak tutmalısınız. Kendi güvenliğiniz için başkalarını tehlikeye atmamalısınız. Örneğin İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden araç kiraladığınız taktirde  bu unsurlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

 

 Aynalar

 

Aynalar yolculukta en önemli bölümlerden biridir. Yolu takip etmeniz için gereklidir. Bu yüzden aynaları her zaman kullanabildiğinize emin olmalısınız. Yağmurlu havalarda ya da buhar oluşması durumunda görüşünüz engellenebilir. Bunun için fiber bez ya da gazete kağıdı kullanabilirsiniz. Aynalarda asla leke bırakan temizlik malzemeleri kullanmamalısınız.

 

 Koltuk Ve Emniyet Kemeri

 

Koltuğunuz gündüz olduğu gibi size en rahat şekilde ayarlanmalıdır. Emniyet kemeriniz de her zaman olduğu gibi mutlaka takılı olmalıdır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti aldığınız taktirde koltuğunuzu kendinize göre ayarlamalı ve emniyet kemerinizi takmayı unutmamalısınız. 

 

 Dikkat

 

Tüm yol boyunca mutlaka dikkatli olmalısınız. Gözünüzü yoldan ayırmamalısınız. Ön camda oluşabilecek kirlere karşı her zaman hazırlıklı olmalısınız. Dikkatinizi dağıtan obje ya da durumları arabayı durdurarak ortadan kaldırmalısınız. Ayrıca eğer gözlük kullanıyorsanız temizliğine dikkat etmelisiniz. Bu konuda İzmir Adnan Menderes havalimanı araç kiralama özenli davranmaktadır.

 

 Takip Mesafesi

 

Sürüş boyunca diğer arabalar ile aranızdaki mesafeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Herhangi bir ani fren sonucunda kazayı önleyecek alan bırakmanız gerekmektedir. Gündüz saatlerine göre takip mesafesi daha da artırılmalıdır. Gece ani durumları fark etme süreniz artabilmektedir. Bu yüzden mesafe konusuna özen gösterilmelidir. İzmir Adnan Menderes havalimanı araç kiralama hizmetinden yararlandığınız taktirde bu unsurlara dikkat etmeniz gerekmektedir. 

 

Uyku

 

Gece yolculuğuna çıkacaksanız mutlaka uykunuzu almış bir şekilde yola çıkmalısınız. Yolda uyuyarak kazaya neden olan kişilerin sayısı oldukça fazladır. Hem kendinizin hem de trafikteki diğer insanların hayatı için bu konuya özen göstermelisiniz.

 

Ayrıca yol esnasında uykunuz olmasa dahi uykunuz gelebilmektedir. Bu tür durumların engellenmesi için de bazı çözümler vardır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ile gece yolculuğuna çıktığınızda uykunuzu iyi aldığınıza emin olmanız gerekmektedir. 

 

Kalp rahatsızlıklarınız yok ise kahve ya da enerji içeceği iyi bir seçenek olabilmektedir. Sizi uyanık tutacak miktarda aşırıya kaçmadan tüketmek uykunuzun gelmesini engelleyebilir. Kahvenin tam tersi dikkatinizi bozan ya da uyku getiren alkollü içecekleri az da olsa asla tüketmemelisiniz. 

 

Aynadan gözünüze yansıyan ışıklar dikkatinizi dağıtabilir. Ancak ayık tutma gibi bir özelliği de vardır. Bu sayede daha dikkatli olursunuz.

 

Yalnız seyahat etmek yerine yanınızda sizinle konuşacak insan olması iyi bir fikirdir. Böylece uykunuz gelmeyecektir. Yanınızdaki kişi de durumu kontrol edebilecektir.

 

Hareketli müzikler sizi ayakta tutabilir.

 

Eğer çok uykunuz geldiyse ve direnemiyorsanız kenara çekip biraz kestirmekte fayda olacaktır.