Araba Parçalarının Geri Dönüşümü – İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama Araba Parçalarının Geri Dönüşümü – İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama - 5sCarRental

Blog

Araba Parçalarının Geri Dönüşümü – İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama


İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama

Araba Parçalarının Geri Dönüşümü – İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama

 

Araba parçaları, geri dönüşüm sektöründe önemli bir yere sahiptir. Araba parçaları zaman içerisinde ömrünü tamamlamakta ve değiştirilmektedir. Bu sebeple özellikle daha sık değişen araba parçalarının geri dönüştürülebilmesi çevre ve ekonomi acısından önemlidir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama noktalarında bulunan araçların değiştirilen malzemeleri, geri dönüşüm için gerekli kurumlara teslim edilmektedir. 

 

 1) Lastik

 

Lastikler, araçlarda en çok yıpranan parçalardan biridir. Bu sebeple sık sık değiştirilmektedir. Mevsime göre farklı lastikler kullanıldığı da düşünülürse ortalama 4 yılda bir araç tarafından 8 lastik kullanılamaz hale getirilmektedir. Yalnızca ülkemizde milyonlarca araba olduğunu düşünürsek tüm bu lastiklerin hurdalığa gönderilmesi bulunduğu bölgeyi çöp haline getirmeye yetecektir.

 

Lastik, plastik kökenli bir malzeme olması sebebi ile doğaya bırakılması durumunda çevre ve ekoloji için oldukça zararlıdır. Bu sebeple eskimiş lastikleri doğaya terk etmek yerine geri dönüşüm kurumlarına teslim etmek gerekmektedir. Eski lastikler yeniden ham madde haline dönüştürülerek yeni bir ürün haline getirilmekte ve yeniden kullanılmakta ve doğa korunmaktadır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental, bünyelerinde bulunan araçların eskiyen lastiklerinin tamamını geri dönüşüm tesislerine teslim etmektedir. Ayrıca doğayı korumaya destek vermektedir.

 

 2) Plastik

 

Araba parçalarının büyük bir çoğunluğu plastik ve metal kökenlidir. Bu sebeple araçların değişen parçaları veya hurdaya çıkan araçların parçalarının geri dönüşümleri önem taşımaktadır. Plastik, araçlarda bu denli fazla kullanılan bir malzeme olmasına karşın doğada çözünebilen ve doğa dostu bir malzeme değildir. Bu sebeple plastiklerin geri dönüştürülebilmesi, çevre açısından kritik öneme sahiptir. Aynı lastiklerde olduğu gibi, plastik malzemeler de benzer süreçlerden geçmektedir. Bu sebeple araçların sık hurdaya çıkan plastik parçalarından olan tamponlar, gösterge panoları ve araçtaki birçok detay geri dönüşüm tesislerine teslim edilmelidir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamızınaraçlarının tamamının bakımında değişen parçalar geri dönüşüm firmalarına verilmektedir. 

 

 3) Metaller

 

Araçlarda şüphesiz en fazla kullanılan parça metaldir. Aracın kasasından motorun en küçük detayına kadar birçok malzeme metalden üretilmektedir. Kullanılamayacak durumda olan metal parçalar, yeniden üretilerek kalıplara dökülmektedir. Böylece yeni parçalar halinde piyasaya sürülebilmektedir. Metallerin geri dönüştürülmesi hammadde açısından maliyeti düşürmektedir. Böylece ülke ekonomisine de destek verilmiş olacaktır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmet veren 5s CarRental ile seçeceğiniz araçlarda geri dönüşüm metal kullanımı desteklenmektedir.

 

 4) Cam

 

Cam, araç parçaları arasında en kırılgan olanıdır. Dışarıdan alınan darbeler ile çatlayabilir, araç titreşimleri ile camdaki çatlaklar daha da büyük hale gelebilmektedir. Araç camları her ne kadar darbeye dayanıklı olsalar da bir kırılganlık noktaları vardır. Özellikle tek noktadan, kırılganlık değerlerinin üstünde bir çarpma etkisi ile karşılaşırlarsa kolayca çatlamaktadır. Camın doğal bir malzeme olmasına rağmen camın doğaya atılması güneş ışınları ile buluştuğunda tehlikeli olabilmektedir. Özellikle cam kırıkları orman yangınlarına sebep olarak ekolojik zararlar verebilmektedir. Bir diğer yandan cam kesici bir malzemedir. Doğadaki insan, hayvan ve diğer canlılar ile temasında canlıları yaralayabilir. Bu sebeple camlar, doğaya atılmamalı, geri dönüştürülebilmeleri için yetkili birimlere teslim edilmelidir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralamahizmeti sunan firmamızın araçlarının kırılan cam parçaları geri dönüşüm birimlerince geri dönüştürülerek şişe, beton blok gibi birçok farklı malzemeye ham madde sağlamaktadır. 

 

 5) Akü

 

Arabanın ilk enerjisini sağlayan aküler plastik, kurşun ve çeşitli asit çözeltilerinden oluşmaktadır. Plastiğin doğa için zararlarından yazının üst başlıklarında bahsedilmiştir. Kurşun ve asit çözeltileri, yaydığı kimyasal gazlar sebebi ile insan sağlığını olumsuz etkilemektedir. Aküler, lisanslı geri dönüşüm merkezlerinde geri dönüştürülerek insan sağlığını tehlike altına atmayı önlemektedir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olan 5s CarRental, insan sağlığını önemseyerek aküleri geri dönüşümünü desteklemektedir. 

 

 6) Motor Yağı

 

Motor yağı, ortalama üç ayda bir kirlendiğinde değiştirilmektedir. Kirlendiğinde araç verimini düşürmekte ve motor ömrünü kısaltmaktadır. Periyodik bakımlarda değiştirilen motor yağları, geri dönüşüm tesislerince yeniden yağa veya enerji sağlamak için hammaddeye dönüştürülmektedir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamızın araçlarının eskiyen yağları gerekli tesislere teslim edilmektedir. 

 

 7) Yağ Filtreleri

 

Yağ filtrelerinin tamamı kayıpsız bir şekilde geri dönüştürülebilmektedir. Bu sebeple ekolojik malzemelerdir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama noktalarındaki araçlar ekolojiye destek vermektedir.