Conta Yakmak Nedir, Nasıl Anlaşılır? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Conta Yakmak Nedir, Nasıl Anlaşılır? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Conta Yakmak Nedir, Nasıl Anlaşılır? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama


İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Conta Yakmak Nedir, Nasıl Anlaşılır? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti ile kiraladığınız araç conta yaktıysa yetkilileri bilgilendirerek destek alabilirsiniz.

 

Conta; sızdırmazlık ve yalıtım sağlamak amacı ile üretilen ve birçok alanda kullanılan parçadır. 

 

 Silindir Kapak Contası

 

Motor gücü motor bloğu ve silindir kapağının birleştirildiği noktada üretilir. Bu noktada birleştirildiği yerlerde yanma odaları bulunmaktadır. Bu birleşim noktalarında silindir kapak contası görev almakta ve yağ, kompresyon ve su kaçaklarını önlemekle görevlidir. 

 

 Silindir Kapak Contası Önemi

 

Motor harareti bu konuda çok önemlidir. Motorun hararet durumda ilk etkilenen silindir kapak contası olacaktır ve bu etkilenme yanma ile sonuçlanmaktadır. Silindir kapak contasının yanması durumunda su, yağ ve kompresyon kaçakları olacaktır ve bu da aracın performansında düşmeye neden olmaktadır. Bunun yanı sıra yakıt tüketimi araç kullanımında artacaktır ve motor yağının kalitesi çok fazla düşer. Buna bağlı olarak da sürücülerin en korktuğu ve en pahalı olan araç kalbi motorun ömrünün azalmasına neden olacaktır. 

 

Bir sürücü örnek olarak yolculuk sonrası İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak istemiş olsun. Aracı İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama şirketinden aldıktan sonra aracın çok fazla yakıt yaktığını ve performansının düşük olduğunu fark eder ise sürücü İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama yapmış olduğu şirkete bunu bildirmelidir. Aracın ömrünü azaltmak istemeyen İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama şirketi bununla direkt olarak ilgilenecektir. 

 

 Conta Neden Yanar?

 

Conta yanmasının birçok nedeni olmaktadır. Ancak sürücülerin ve araç sahiplerinin bu konuda kendilerini bilgilendirmesi aracın ömrünü çok fazla arttıracak ve buna bağlı bir sonuç olarak sürücü çok daha güzel performansı ile aracı kullanır iken çok daha keyifli sürüş sağlayacaktır. 

 

Antifriz kullanılmayan motora sonradan antifriz yüklemesi yapılması durumunda ve genellikle bunun nedeni ya kalitesiz bir ürün kullanılmasıdır ya da işinde iyi olmayan yeni başlayan ustaların araca müdahale etmesidir. 

 

Araç belirli devirlerde kullanılmalıdır. Aracı sürekli yüksek devirde kullanarak contasının yanmasına neden olmak ile kalmayıp araca ciddi zararlar vermesine neden olunmaktadır. Araçlara özel devirler bulunmaktadır. Bu devri aşmamak, aşılıyor ise de çok kısa süre de bu durumu düzenlemek çok önemlidir. 

 

Motor suyu kontrolü çok önemlidir. Motor susuz kalması durumunda soğuyamaz ve aşırı ısınan motor aracın contasının yanmasına neden olmaktadır. Sonuçta bizlerin bile günde belirli miktar su içmeye ihtiyacı vardır.

 

Motor sıcak olan bir alandır. Yanmaların gerçekleşmemesi için ise soğutma sistemleri ile motor soğutma işlemi yapılmaktadır. Ancak motor soğutma sistemlerinin atık maddeler ile tıkanması durumunda devir daim işlemi sağlıklı yapılamaz. Buna bağlı olarak da araç contasında yanma gerçekleşebilir.

 

 Contanın Yanma Durumu Nasıl Anlaşılır?

 

Yine birçok neden bulunmaktadır. Örnekle anlatmak gerekir ise yolcu uçuş yolculuğundan sonra Ankara ilinden İzmir iline gelmiş olsun. Bu yolcu iniş sonrası İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemi yaptırmak istemesi durumunda İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama arasından birini seçmiş olsun ve araç kiralasın.

 

Araç ile hareket eder iken yazın ortasında egzozdan beyaz veya mavi duman atıyor ise, sürücü motor yağı kontrol çubuğuna baktığında ise yağın olması gereken yoğunluk dışında olması ve sanki içerisinde su bulunmakta izlenimi veriyor ise contası yanmış olmalıdır.

 

Başka bir örnek verilecek olursa sürücü yine İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemi yapmış olması sonrasında araçta performans azalması ve genleşme kabındaki suyun sarımtırak bir renkte olduğunu ve köpüklenmeler gözlemlemiş ise motor yağı ile soğutma suyu karışıyor olabilir demektir. Bu da araç contasının yanmış olmasına işarettir. Aracı İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemi yapılan yere bilgi verilerek iade edilmelidir.