Aracın Bakımı Geçerse Ne Olur? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Aracın Bakımı Geçerse Ne Olur? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Aracın Bakımı Geçerse Ne Olur? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama


İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Aracın Bakımı Geçerse Ne Olur? – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralamahizmet veren firmalardan otomobil kiralamadan önce herhangi bir aksilik yaşamamak için araçların bakımlarının geçmediğinden emin olmalısınız. 

 

Araçlar insan hayatında çok büyük önem almışlardır. Ancak herkesin nasıl bir bakıma ihtiyacı oluyorsa araçların da bu konuda eksik kalır yanları olmamaktadır. Araçlar bakım zamanları kilometrelerine göre yapılmaktadır. Son bakımdan sonra 10 000 ile 15 000 kilo metre arasında yeni bakım zamanı gelmiş demektir. Bu bakım zamanlarını özel olarak takip ettirmek gerekmekte ve bu da kolay bir şekilde bakım yapılan yerdeki kişilerin size küçük bilgi kartları vermesiyle olmaktadır.

 

Örnek vermek gerekir ise bir kişi Ankara ilinden İzmir iline hava yolu ile uçuş yapmış olsun. Bu uçuşu sona erdikten hemen sonra iş toplantısına özel bir araç ile kendi gitmek istemesi durumunda İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemi yapması gerekmektedir. Bunu da herhangi İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama şirketini seçmiş olsun. 

 

Sürücü İzmir ilinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama şirketinden araç seçerken bakım kartı ile bakımının en son ne zaman yapıldığını kontrol edebilir. Buna göre araç kiralaması kişi için daha avantaj sağlamaktadır. Sürücü sorun yaşamadan daha güzel ve daha keyifli bir sürüş sağlar.

 

 Araç Bakımı Nasıl Yapılmaktadır?

 

Periyodik bakım olarak da geçmekte olan bu araç bakımları içerisinde sürücüler araçlarında birçok kontrolü yaptırmalıdır. Şase ve kaportanın kontrolü, elektronik aksam kontrolü, ön takım kontrolü, deformasyon, basınç ve lastik kontrolü ( diş derinliği gibi özellikleri), far ayarları. Bunun yanı sıra klima gaz basınç kontrolü, fren kontrolü ve bakımı, motor yağı değişimi, motor bakımı, yağ filtresi değişimi, polen filtresi değişimi, yakıt filtresi değişimi, hava filtresi değişimi gibi kontroller sağlanmaktadır. 

 

 Neden Araç Bakımı Bu Kadar Önemlidir?

 

Baştan beri belirtildiği gibi araçların da belirli zamanlarda kontrol edilmesi gerekmektedir. Nasıl insanlar hastanelere giderek kendilerinin kan değerlerini kontrol ettiriyorlar ise araçların da zaman zaman bakıma ihtiyacı olur. Bu periyodik bakımlar kesinlikle ihmal edilmemelidir. Zaten bu araç bakımları yasal bir zorunluluktur. Bu yasal zorunluluk yerine getirilerek kaza riski aza indirilmektedir. 

 

Araç bakımı aracın performansının sağlıklı olabilmesi, aracın daha uzun ömürlü kullanımı, araç içinde ve dışındaki canlıların güvenliği açısından çok önemlidir. 

 

 Araçlara Periyodik Bakım Yapılmaz İse Ne Olacaktır?

 

Öncelikle araçlara periyodik bakımları yapılmaması durumunda araç ömrünün kısalmasına neden olmaktadır. Sürekli bozulan ve araç içerisinde bulunan görevlerini yerine getiremeyen birçok aksam oluşmaya başlar. Sürücü araca almak için verdiği paranın değeceği kadar kullanım sağlayamaz.

 

Düzenli bir şekilde bakımı yapılmayan bir aracın ve araç parçalarının görevini yapamaması yüzünden oluşabilecek tehlikeli ve kazaya açık bir hale gelmesi sürücü sorumluluğundadır. 

 

Şuan ki para ile binlerce lira ile satın alınan araçların ilk gün olan performansından eser kalmaz ve aracı süren sürücü adına sürüş keyifsiz bir hale gelmiş olur. 

 

Aracı az yaktığı için alırsınız ancak araç bakımı yapılmadığı sürede çok daha fazla yakıt harcar. Bu sürücülerin en istemediği durumlardan biridir. 

 

Muayenesi olmayan araçlar trafik içerisinde yakalanması durumunda ceza yer ve aracın trafiğe çıkması yasaklanır. 

 

Daha önce ki verilen örnekten devam eder isek İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemi yapan sürücü aracın muayenesi olmadığını fark etmeyip trafiğe çıkar ise sonucunda muayenesiz araç kullanmasından dolayı ceza yazılabilir. Bu durumda ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama şirketinin bünyesinde olan araçlara dikkat etmesi beklenir. 

 

Sürücü kiralamış olduğu aracı İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama şirketine bildirmelidir ve araç kiralamadan önce buna çok dikkat etmelidir. 

 

 Muayenesiz Araç Kullanmanın Cezası?

 

Muayenesiz yani bakım zamanı gelmiş ancak bakıma götürülmemiş araçlara muayenesiz araç kullanma cezası yazılmaktadır. Bu muayenesiz araç kullanma cezası ücreti de 291 TL'dir. Her cezada olduğu gibi %25'lik ceza indirimi için cezanın sürücü tarafından 15 gün süresi içerisinde yatırılması gerekmektedir. 

 

Muayenenin yapılması ancak kusurlu raporu verilmesi durumunda aracın hala kullanılması durumunda ise aracı kullanan sürücüye 604 TL ceza uygulanır. 

 

İzmir'e uçuş yolculuğu yapan yolcu İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemi yaptıktan sonra aracın bakımı yapılmamış ise bu 291 TL ceza karşısına çıkacaktır.