Trafik Işıklarının Önemi – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Trafik Işıklarının Önemi – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Trafik Işıklarının Önemi – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama


İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Trafik Işıklarının Önemi – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

Trafikte düzen çok önemlidir. Bunun için her bölgede onlarca işaret ve uyarı bulunmaktadır. İşaret ve uyarılar hem yayaları hem de sürücüleri ilgilendirmektedir. Yürüyerek ya da sürüş halinde hareket eden herkes bu kurallara uymak zorundadırlar. Aksi takdirde büyük can ve mal kayıpları yaşanabilmektedir. Kurallara uymayanlara karşı, bu durumların en aza indirilmesi için ceza yaptırımları uygulanmaktadır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama işlemleri yaptığınız taktirde de bu kurallara uyulması gerekmektedir. 

 

 Trafik Işıklarını İhmal Etmeyin

 

Trafik ışıkları bu uyarı ve işaretlerden biridir. Trafikte önemi çok büyüktür. İki taraflı araç geçişlerini, yaya ve araçların geçiş zamanlarını ayarlamaktadırlar. Trafik ışıklarına uyulmaması durumunda yaşanan birçok kaza, etraftaki kameralar vasıtasıyla kaydedilmektedir. Bu tür olayların yaşanmaması için asla ihmal edilmemelidir. İhmal durumunda bunun için de yüksek miktarda cezalar ödenmektedir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti ile kiraladığınız araçla ceza yediğiniz zaman da bu cezayı ödemek durumundasınız.

 

 Tehlikeli Durumlar

 

Trafik ışıklarında kırmızı ışığa dikkat edilmemesi durumunda çok ağır kayıplar yaşanabilmektedir. Özellikle kırmızı ışığın son saniyelerinde erken davranarak harekete geçen araçlar, karşı taraftan son anda gelen araçlar ile çarpışabilmektedirler. Bu yüzden kurallara saniyelere dahi dikkat edilerek uyulmalıdır. Hiçbir iş ya da gecikme hayatınız, başkalarının hayatı kadar değerli değildir. Trafikte sabırlı olmak ve düşünerek hareket etmek birçok insanın hayatı için çok önemlidir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti ile araba kiraladığınızda da kendi güvenliğiniz ve başkalarının güvenliği için kırmızı ışıkta durmaya özen göstermelisiniz.

 

 Kırmızı Işıkta Geçmenin Cezası

 

Güncel olarak kırmızı ışıkta geçmenin maddi cezası 291 Türk Lirasıdır. Ayrıca bu durum polisler tarafından fark edilirse sürücülerin ceza puanları da düşürülmektedir. 

 

Trafik cezaları konusunda yapılan son düzenlemelerde bazı değişiklikler olmuştur. Sürücünün 3 defa kırmızı ışıkta geçmesi durumunda yetkililer ehliyetine 30 gün boyunca el koyabilmektedirler. Bu tür durumların yaşanmaması için özellikle dikkat edilmelidir. Cezaların amacı caydırıcı olmasıdır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmeti ile kiraladığınız araçla ceza yememek için kırmızı ışık ihlali yapmamalısınız. 

 

 Ceza Puanı

 

Trafikte ceza puanı uygulaması ile kural ihlallerinin sıklaştığı durumlarda ehliyete el konulmaktadır. Bu puanlar bir yıl için geçerlidir. Her yıl ceza puanları sıfırlanmaktadır. Yıl içerisinde puan arttıkça uygulanan ehliyete el konma cezasının da süresi uzamaktadır. 

 

Trafik ışığında kırmızı da geçen kişilerin 3 defayı doldurması sonucunda 30 gün ehliyetlerine el konulmaktadır. 6. defada 45 gün ve 9. defada 90 gün boyunca ehliyete el konmaktadır. Ayrıca belirli bir sınıf aşıldığı takdirde sürücülere psiko teknik testi uygulanmaktadır. Bu tür durumlarla karşılaşmamak adına trafik ışıklarına çok dikkat edilmelidir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama​​​​​​​ hizmeti ile kiraladığınız araçla ceza yeseniz dahi ehliyetinize ceza puanı uygulanmaktadır. 

 

 Cezanın Ödenmesi

 

Ceza alan kişiler cezanın ödeneceği yer hakkında sorular sormaktadırlar. E devlet günümüzde idari işler için sıkça kullanılan bir platformdur. Birçok işi kolaylaştırmakta ve hızlandırmaktadır. Cezalar da e devlet üzerinden kolayca ödenebilmektedir. Mail adresiniz ile e devlet üzerinden onaylama yaptığınızda aldığınız cezalar e posta adresinize gelmektedir. Bu sayede kolayca takip edebilirsiniz.

 

Eğer ödemelerinizi kredi kartı ile yapmayı tercih ediyorsanız bazı anlaşmalı bankalar bulunmaktadır. Anlaşmalı bankalar şunlardır; Yapı Kredi Bankası, Akbank, Garanti Bankası, TEB, Vakıf Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, HSBC, Ziraat Bankası.

 

Nakit olarak ödeme seçeneğini de tercih edebilirsiniz. Bu tür ödemeler için PTT'ye ya da vergi dairesine gitmeniz gerekmektedir. Eğer buralara gitme şansınız yok ise internet adreslerinden de ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama​ yaptıysanız, araç kiralamadan önce kredi kartınızdan provizyon ücreti kesilmektedir. Trafik cezası yediğiniz taktirde kesilen ceza miktarı provizyon ücretinden tahsil edilmektedir. 

 

Cezalar bazı durumlarda kişilerin eline ulaşmayabilmektedir. Bu gibi durumlarda cezanızdan muaf olma gibi bir şansınız bulunmamaktadır. Yine de bunu ödemek ile yükümlüsünüz.