Lastik Hava Basıncı Nasıl Olmalı? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Lastik Hava Basıncı Nasıl Olmalı? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Lastik Hava Basıncı Nasıl Olmalı? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Lastik Hava Basıncı Nasıl Olmalı? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama 

 

Sürüş güvenliği için araçlarımızın lastiklerindeki hava basıncı her zaman kontrol edilmelidir. Araç lastiklerinin hava basıncı anormal bir durum olmadığı sürece 15 günde bir kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Her türden araç için lastik hava basıncı belirli dönemlerde kontrolden geçmelidir. Hava basıncı normal değerlerin altında olan aracın yakıt tüketiminde, fren kullanımında ve virajlarda beklenen performansı göstermesi beklenmez. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketleri de araç tesliminden önce lastik kontrolü yaparlar.

 

Ölçümü kolay yapılabilen lastiklerin hava basıncına dikkat etmek aracınızın performansına katkı sağladığı gibi yakıt tüketimine de fayda sağlamış olur. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmalarında da araç bakımı, temizliği ve lastiklerin basınç kontrolü yapılır, kaza riski önlenir.

 

 Araç Lastiklerinin Hava Basıncı Ne Ölçüde Olmalıdır?

 

Hava basıncı düşmüş araç lastiklerinin patlama riski daha fazla olur. Bu durum sürücünün kaza riskini arttırdığı gibi maliyetleri ve sağlık riskini de ciddi oranda etkiler. Hava basıncı fazla olan lastikler ise aşırı ısınmadan dolayı kısa zamanda yıpranır ve yakıtınızın harcaması artar. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmalarının çalışanları lastiklerin önceden kontrolünü sağladıkları için güvenle yolculuğunuzu yapabilirsiniz.

 

Aracın lastiklerindeki hava basıncı araçtan araca farklılık göstermektedir. Bunun sebebi aracın ağırlığı, lastiğin boyutları ve ağırlık dengesine bağlı bir durumdur. En doğru çözüm fabrikanın sunduğu verilerdir. Fakat fabrikanın sunduğu verilere ulaşılamıyorsa, aracın boyutları üzerinden lastiklere ne kadar hava basıncı uygulanması gerektiği bulunabilir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmaları da insanlarda bu konuda yardımcı olabilirler.

 

 Araç Lastiklerinin Hava Basıncı Nereden Öğrenilebilir?

 

 Araçlardaki lastiklerin doğru hava basınç değeri şu şekilde öğrenilebilir:

 

 1) Araç içinde yer alan araç kullanma kılavuzları kullanılarak doğru hava basınç değeri uygulanır.

 2) Oto lastikçilerden öğrenilebilir.

 3) Aracın iç bölümünde yer alan kaporta kısmına yapıştırılmış bilgi yazısına bakılabilir. 

 4) Aracın kapı arasında yer alan sürücü bilgilendirme kısmında yer alır.

 5) İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işini yapan personellerden öğrenilebilir.

 

 Araçların Modeline Ve Türüne Göre Lastik Ölçüleri

 

 1) 195 65 R15 Lastik Hava Basıncı

 

Ön koltuklarda seyahat eden iki yolcu varsa, arka koltuklar boşsa ve aracınızın ağırlık durumu eşit ise aracınızın lastiklerinin basıncı şu şekilde ayarlanır. Ön lastikler 34 psi, arka lastikler ise 32 psi olmalıdır. Eğer ki arka ve ön koltuklarda ikişer yolcu varsa lastikler hava basıncını önler ve psi tüm lastikler için 34 olmalıdır. Ön koltukta iki kişi, arka koltukta da üç kişi seyahat durumunda tam yük şeklinde gidiliyorsa ön lastikler 34 psi arka lastikler 36 psi olmalıdır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama ofisleri de bu tip durumlar için araçlara hava basıncı uygular.

 

 2) 205 55 R16 Lastik Hava Basıncı

 

Aracınızın ağırlık dağılımının eşit olduğunu varsayalım. Ön koltukta iki kişi varsa ve arka koltuklar boşsa hava basıncı şu şekilde ayarlanır. Ön lastikler 36 psi arka lastikler ise 34 psi olacak şekilde ayarlanmalıdır. Ön ve arka koltuklarda ikişer kişi var ise tam yük konumunda bütün lastikler 36 psi uygulanmalıdır. Ön koltuklarda iki kişi ve arka koltuklarda üç yolcu varsa tam yük konumunda, ön lastikler 36 psi, arka lastikler ise 38 psi olmalıdır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketleri de bu tarz araçlara göre basınç işlemini uygular.

 

 3) 225 45 R17 Lastik Hava Basıncı

 

Ağırlık dağılımı eşit olan aracınızın lastikler için hava basınç dağılımı şu şekildedir. Ön koltuklarda iki yolcu varsa ve arka koltuklar boş ise ön lastikler için 38 psi, arka lastiklerde 36 psi olarak uygulanmalıdır. Önde ve arka koltuklarda ikişer kişi varsa tüm lastikler 38 psi olarak ayarlanmalıdır. Ön koltuklarda iki kişi, arka koltuklarda ise üç kişi mevcutsa bu durumda ön lastikler 38 psi arka lastiklerde 40 psi basınç uygulanmalıdır. Bu ebattaki lastik çeşidine göre basınç işlemini yapan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketleri de vardır.

 

 4) 225 40 R18 Lastik Hava Basıncı

 

Ağırlık dağılımın eşit varsayıldığı aracınızın basınç dağılımı şu şekilde yapılmalıdır. Arka koltuklar boşsa ve ön koltuklarda iki yolcu mevcut ise ön lastikler 40 psi arka lastikler 38 psi basınç uygulanmalıdır. Arka ve ön koltuklarda ikişer yolcu mevcut konumda yer alıyorsa bütün lastikler 40 psi hava basıncı uygulanmalıdır. Arka koltuklarda üç kişi, ön koltuklarda da iki kişi varsa ön lastikler 40 psi arka lastiklerde 42 psi basınç uygulanması gerekir.