Kör Nokta Aynası Nedir, Nasıl Ayarlanır? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

- 5sCarRental


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Kör Nokta Aynası Nedir, Nasıl Ayarlanır? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama yapan veya kendi aracıyla seyahat eden sürücüler için kör nokta aynası nedir sorusunun cevabını merak ediyor. Peki kör nokta aynası nedir, nasıl ayarlanır. Detaylar bloğumuzda.

 

Araç kullanırken emniyet her şeyden önce gelir. Bu sebeple daha güvenli bir sürüş için gerekli tüm ekipmanları aracınızda bulundurmanız gereklidir. Ehliyet almak üzere sınava girdiğinizde ilk başta yaptığınız en gerekli kontrolleri yapıp yapmadığınıza gözetmen tarafından dikkat edilir. Bunlardan en önemlisi aynaların kontrolüdür. 

 

Kör Nokta Aynası Nedir?

 

Peki kör nokta aynası nedir? Aracınızla giderken şerit değiştirdiğiniz anlarda dikkat ettiyseniz tam olarak göremediğiniz bir alan vardır. Herhangi bir ayna ile göremediğiniz bu alanlara kör nokta denir. Kör nokta aynaları burada devreye girmektedir. Trafikte giderken bazı araçların aynalarına takılı küçük bir yuvarlak daha görürsünüz. İşte o küçük aynalar kör nokta aynalarıdır. 

 

 Kör Nokta Aynasının Tarihçesi

 

1900'lü yılların başında kör nokta aynasına çok benzeyen aynalar tasarlandı. Sonrasında ise dikiz aynası adını alan bu aynalar ilk kez 1914'te kullanılmaya başlandı. O yıllardan özellikle araba yarışları için tasarlanan bu aynalar günümüzde trafikte hayat kurmaktadır.

 

Araç kiralanacağı zaman yapılması gereken kontrollerden biri de araçlarda kör nokta aynalarının olup olmadığıdır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmalarının portföylerinde bulunan araçlarda ihtiyaç duyulan modellerde dikiz aynasına ek olarak kör nokta aynaları da bulundurmaktadır. 

 

 Eğer kiralanan araçta kör nokta aynası yoksa talep edilebilir veya sonradan eklenebilir.

 

 Kör Nokta Aynası Nasıl Ayarlanır?

 

Kör nokta aynasının ayarlanması oldukça kolaydır. Araç kiralarken kör nokta montajı yapılmış şekilde aracınızı teslim alabilirsiniz. Montajı yapılmamışsa çok pratik bir şekilde siz de kendiniz kurulumunu yapabilirsiniz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmalarından kör nokta aynasının araca montajıyla ilgili bilgi alabilirsiniz.

 

Kabından çıkarıldıktan sonra 3M yapıştırıcısı sayesinde dikiz aynasına sağlam bir şekilde yapışan kör nokta aynaları etrafı daha iyi görmenizi sağlar. Monte edildikten sonra oynar başlıklı olduğu için açıyı rahatlıkla değiştirebilirsiniz. Yapıştırıcısı oldukça kuvvetli olduğundan iyi tutunur. Yolda düşme tehlikesi yoktur.

 

 Hangi Otomobillerde Kör Nokta Aynası Bulunur?

 

Özellikle eski nesil dediğimiz Tofaş gibi araçlarda dikiz aynaları dar açılıdır. Bu sebeple eski nesil araçların sürücüleri arkasını ve yanlarını yeni nesil araçlar kadar iyi göremez. Dar açılı aynalara sahip araçlarda kör nokta aynasının bulunması emniyet açısından gereklidir.

 

 Kör Nokta Aynasının Önemi

 

Kör nokta aynası trafikte çok önemlidir. Çünkü bazen çok hızlı gelen motosikletleri veya şerit değiştirirken hızlı geçen diğer araçlar bazı açılarda görülemeyebilir. Bu durum daha çok eski nesil araçlarda karşımıza çıkmaktadır. 

 

Havalimanına giden yolcuların ve pilotların her zaman acelesi vardır. Trafikte acele her zaman risklidir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmalarının ellerindeki araçlar genellikle yeni nesil araçlardır. Bu araçların aynaları çoğunlukla geniş açılı olduğundan kör nokta aynasına ihtiyaç duymaz. Yine de kör nokta aynasının olduğunu bilmek acelesi olan sürücülere hız yaptıklarında güven verir.

 

Sadece hız yapmak değil, görüş yetersizliği de pek çok kazaya sebebiyet vermektedir. Her gün binlerce insan trafik kazası geçirmektedir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmaları trafik kazaları konusunda ciddi hassasiyet göstermekte ve bunun önüne geçebilecek her türlü önlemi almaktadır.

 

 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralamada Kör Nokta Aynası

 

Özellikle araç kiralarken kendi aracınız olacakmış gibi bütün güvenlik önlemlerini düşünmeniz gerekir.İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketleri sizin güvenliğinize her şeyden çok önem verir. Piyasada araç kiralama işini illegal yapan havaalanı transfer firmaları da vardır. Onlar emniyete kurumsal firmalar kadar önem vermeyebilirler. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmalarının bu işi layığıyla yaptıkları çok açıktır. Hem yeni nesil araçlar kullanmaları hem de sizin emniyetinize azami özen göstermeleri bunun bir kanıtıdır.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama konusunda da yerli ve yabancı ziyaretçilerine yardımcı olmaktadır. Havaalanından çıktıktan sonra tek seçeneğiniz taksi değildir. Güvenli bir yolculuk için bineceğiniz aracın modeline ve kör nokta aynasının olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir.

 

Bir aracı kiralarken nelere dikkat edilmesi gerektiği düşünüldüğünde kör nokta aynaları da artık aklınıza gelecektir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama dışında sizin konforunuz ve emniyetiniz için bütün detayları düşünür. Girişteki güvenlikten başlayarak çıkıp aracınıza binene kadar her adımda yanınızdadır.