Kara Yolu Çeşitleri ve Tanımları – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Kara Yolu Çeşitleri ve Tanımları – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Kara Yolu Çeşitleri ve Tanımları – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Kara Yolu Çeşitleri ve Tanımları – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

İnsanların birçok çeşit yol kullanımı mevcuttur. Bir yerden bir yere giderken birçok seçeneği bulunmaktadır. İnsanlara bu yolları seçerken kendilerine uygunluğuna göre karar vermektedir. Yol çeşitleri olarak kara yolu, deniz yolu, hava yolu, demir yolu gibi seçenekler mevcuttur. 

 

En çok kullanılan yol ise kara yoludur. Bu kadar kullanılıyor iken kara yolları hakkında da birçok bilgi var olmuş ve insanlar bunlara göre hareket etmişlerdir. 

 

Sürücüler ehliyeti aldıktan sonra hiç araştırmadan öğrenmeden ya da öğrendiklerini tazelemeden hareket etmemelidir. Birçok bilgiyi tekrar etmelidir ki ne sürücünün güvenliği ne araç içerisinde ki bir canlının güvenliği ne de araç dışında bulunmuş olan bir canlının güvenliği tehlikeye atılsın. 

 

Herkes kendine düşen görevi bilmelidir. Bu sayede trafik kazalarında oluşabilecek mal ya da can kaybına neden olmadan güzel ve keyifli sürüşler sağlanabilmektedir. 

 

Örnek verilecek olunur ise bir hava yolu ile yolculuk yaparak daha kolay ulaşım sağlamak isteyen bir yolcu Ankara ilinden İstanbul iline yolculuk edecek olsun. Bu yolcu uçaktan indikten sonra planlamış olduğu İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemini yapmak isteyebilir. Ancak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemi yapmadan önce bu duruma kendinin hazır olup olmadığı çok önemlidir.

 

Sonuç olarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketleri sürücü belgesinin olup olmadığına bakacaktır ancak tek olay sürücü belgesinin olması değildir. Sürücü olarak kendisini İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işleminden sonra araç sorumluluğu alabilecek bir durumda hissedip hissetmemesi önemlidir. 

 

Sürücü kara yolunu kullanacaktır. Karayollarını kullanımını İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemini yapmadan önce bilmiyorsa ve yetersiz ise öğrenmelidir. 

 

Yol tanımlarına göz atacak olunursa belli başlı bir yol tanımı bulunmaktadır. Bunlar ise şu şekildedir;

 

TRAFİK NEDİR?

 

Trafik yayaların, araçların ve canlıların yani hayvanların kara yolu üzerinde bulunma hali ve hareketleridir.

 

ANA YOL NEDİR?

 

Ana trafik içerisinde olan yoldur. Trafik içerisinde bu yolu birçok ara yolun bağlandığı yer olarak da anlayabilirsiniz. Bu yol içerisinde giden araçlara diğer yollardaki araçlar yol önceliği sağlamalıdır. Aksi takdirde oluşacak her hangi bir kaza anında ise yan yoldan giden araç sorumlu tutulmaktadır.

 

TALİ YOL NEDİR?

 

Yol yoğunluğu bakımından yani tercih edilmesi bakımından daha az tercih edilen yoldur. Daha az önemdedir. Bu yolu kullanan sürücüler diğer yoldaki sürücülere öncelik tanımak durumundadır. 

 

TEK YÖNLÜ KARA YOLU NEDİR?

 

Taşıtların yol üzerinde seyir halinde iken yalnızca bir yön ilerlemesi durumu olan yollardır. Bu yolların kullanımı sırasında tersten bir aracın sürüş yapması trafik kuralı ihlali olup sorumluluk tamamen sürücüye aittir. 

 

İKİ YÖNLÜ KARA YOLU NEDİR?

 

Taşıtların sürüş esnasında her iki yönde de gidebilme durumu olan yollardır. Tek yön olmadığı için şeritleri kullanan sürücülerin dikkat etmesi gerekmektedir. 

 

BÖLÜNMÜŞ KARA YOLU NEDİR?

 

Trafikte bir yönden trafiğe ait taşıt yolu için bir ayırıcı ile belirli bir şekilde diğer taşıt yollarından ayrılması ile oluşan kara yoludur.

 

BAĞLANTI YOLU NEDİR?

 

Bir kavşağın yakınında kara yolu yollarının birbirine bağlanması amacı ile yapılmış olan kavşak alanı dışında olan kara yoldur.

 

GEÇİŞ YOLU NEDİR?

 

Araçların her hangi bir mülk içerisine girip çıkarken yapılmış olan kara yolu üzerindeki geçiş kısmıdır. 

 

KAVŞAK NEDİR?

 

İki ya da daha fazla kara yolu kesişmesi ile birleşen alandır.

 

Sürücüler örnekte belirtildiği gibi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemi yapmadan önce bu bilgileri öğrenmelidir. En önemlisi de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemi yaptıktan sonra eğer ki ilk defa gidecekleri bir yerde kullanıyorlarsa araçlarını, dikkatli davranmalıdırlar. Bilindik ve hep gidip geldikleri yollarda yaptıkları rahat sürüşü buralarda çok fazla yapmamalıdırlar.