Bebek Koltukları Hakkında Bilinmesi Gerekenler - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Bebek Koltukları Hakkında Bilinmesi Gerekenler - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Bebek Koltukları Hakkında Bilinmesi Gerekenler - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Bebek Koltukları Hakkında Bilinmesi Gerekenler - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti alacak aileler çocuk ve bebekleri için mutlaka bebek koltuğu talep edilmelidir. 

 

Bebekler kırılgan yapıda olmaları ve sabit kalmama durumlarından dolayı araç içerisinde tehlikeye en yakın olan canlılardır. Bebeklerin güvenliği adına öncelikle ön koltukta oturtmamak bir yol olarak bulunmuştur. Ancak denenmiş ve görüşmüştür ki çocukları ve bebekleri arka koltuğa oturtmak da bir güvenlik sağlamamaktadır. 

 

Çocuklar çok fazla sabit duramazlar arka koltuğa oturtmuş olsanız bile ani bir fren durumunda ön cama kadar gelebilmekte ve can kaybına neden olabilmektedir. Bunun dışında bir yol daha düşünülmüştür. Bu da emniyet kemerini takmak olmuştur. Ancak araçların emniyet kemerleri standart bir insan boyutuna göre tasarlanmış olmasından kaynaklı minimum 151 santimetre olan kişilerin rahatlıkla korunmasını sağlamaktadır. 

 

 EMNİYET KEMERİ ÇOCUKLARI KORUMAMAKTADIR

 

Emniyet kemerleri takılması için belirli bir boy uzunluğu olmalıdır. Bu da minimum 151 santimetre boyunda olan bir kişi için geçerlidir. Araç içerisinde bir çocuğa emniyet kemeri takmanız durumunda ise çocuğun ani bir kaza anında emniyet kemeri yüzünden boynuna ya da yüzüne zarar vermiş olursunuz. Bunun nedeni ise emniyet kemerinin boy sınırının altında bulunan kişiler için boyuna denk gelmesi demektir. Ani fren anında bu boyna gelen kemer boyuna zarar verir. 

 

Örneğin bir aile uçuş yolculuğu yaparak Ankara ilinden İstanbul iline uçuşu sonunda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemi yapmaya karar versin. Küçük bir bebekle yolculuk biraz zor olmaktadır. Özellikle toplu taşımada bebek ile binmek gerçekten zordur. Bu durumda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketlerinden birini seçeceklerdir. Bu İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketleri arasından kendilerine en güvenli gelen aracı seçmeliler. Araç kiralarken de firmadan bebek koltuğu talep edilmelidir.  

 

 ÇOCUK KOLTUKLARI

 

Çocukları kucakta taşımaya artık son verilecek. En güvenli yer olarak gördüğünüz ana kucağı araç içerisinde geçerliğini yitirmiş bulunmaktadır. 150 santimetreden kısa ve 36 kilodan az olan herhangi bir insanı oto güvenlik koltuklarına oturtmak yakın zamanda zorunlu hale gelecektir. Zorunlu hale gelmesine gerek olmaması ve insanların çocuklarının güvenliğini düşünmesi gerekmektedir. 

 

Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bu durumda çocuklar için en güvenli hareketi yapmak durumundayız. Normal bir araç koltuğu zarar verecek ise bir çocuk koltuğu almak durumundayız. 

 

KİLOYA GÖRE ÇOCUK KOLTUK ÖNERİLERİ

 

0- 12 AYLIK ( 0-9 KİLOGRAM) BEBEKLER İÇİN ÇOCUK KOLTUĞU

 

Bebekler 0-12 aylık ise ana kucağı modeli olan çocuk koltukları bulunmaktadır. Bu koltuklar bebeğin hareketi sırasında da zarar görmemesini ve bilinçsiz yapılan hareketleri sırasında kalıcı bir hasar yaşamamasını sağlamaktadır. Bu ana kucağı modeli olan çocuk koltuklarında bebeğin yüzü arka cama bakacak şekilde ayarlanmalıdır. 

 

4 YAŞINA KADAR (10- 18 KİLOGRAM) ÇOCUKLAR İÇİN ÇOCUK KOLTUĞU

 

Çocuklar 4 yaşına kadar bebek ile çocuk arasında olup hareketlerini bazen bilinçsiz bazen ise bilinçli olarak yapmakta olmalarına rağmen çok daha hareketlidirler. Buna bağlı olarak da hareketli çocuk güvenlik koltukları bulunmaktadır. Bu koltuklardan satın alarak ve konumu çocuğun yüzü arka koltuğa gelecek şekilde monte edilerek sağlanabilmektedir. Çocuğunuzun yüzü olabildiğince arka cama bakacak şekilde yolculuk ettirmeniz daha güvenilir olacaktır. 

 

4- 12 YAŞ ARASINDA (15- 36 KİLOGRAM) ÇOCUKLAR İÇİN ÇOCUK KOLTUĞU

 

Bu boy ve kiloda olan çocuklarda ilk iki seçenek uygun olmayacaktır. Bu yüzden bu tarz artık büyümüş olan çocuklarınız için koltuk yükseltici çocuk güvenlik koltukları ideal olacaktır. 12 yaşından sonra ise emniyet kemerine başlatılmalıdır. 

 

Önceki örnek üzerinden gidilecek olunur ise İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemi yapacak olan aile araç içlerinde güvenlik beklemektedir. Eğer ki İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketleri arasında hangisinde çocukları için bir çocuk koltuğu bulunuyor ise o İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketini seçmelidir. Aksi takdirde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemi yapmış olduğu şirketten aldığı araç çocukları için hiç güvenli olmayacaktır.