Dört Çekerin Avantajları ve Dezavantajları – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Dört Çekerin Avantajları ve Dezavantajları – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Dört Çekerin Avantajları ve Dezavantajları – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Dört Çekerin Avantajları ve Dezavantajları – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralamafirmalarından kiraladığınız dört çeker araçların avantajlarını ve dezavantajlarını bilmeniz ihtiyacınıza yönelik otomobil kiralama konusunda faydalı olacaktır.

 

Araçlar insanların tarzına, iş olanaklarına, aile ortamlarına göre satın aldıkları ya da kiraladıkları ulaşım amaçlı kullanılan en az iki tekerlek üzerinde olan makinelerdir. Araçlar kimi zaman çok kalabalık bir aile için bir yere eğlenerek gidebilmeyi, kimi zaman ise kişinin hayalini kurduğu havalı bir anı, kimi zaman ise bir yerden bir yere götürürken kişinin cebine zarar vermeyen ancak mutlu eden bir makine haline gelmiştir. 

 

İnsanlar nasıl farklı tarzlara sahip olarak giyiniyorlar ise farklı tarzlarda sahip araçları da kullanabilmelidirler. Bu durumda araç üreticileri tam gaz çalışarak insanların isteklerini yerine getirmeye başlamıştır. Zamanla gelişen teknoloji sayesinde daha güçlü, daha hızlı, daha güvenli araçlar sağlanmaktadır. 

 

Araç kiralama ve satın alma durumunda sürücüler çeşitliliğe bu konudan dolayı önem göstermektedir. Örneğin İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketleri arasından birini seçerek kiralama işlemi yapmak isteyen bir sürücü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketleri arasından istediği aracı bulabilmelidir. Bu da ihtiyacı olan araç hangi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketleri arasında ise ona yönleneceği anlamına gelir.

 

 Araçların Çeşitleri

 

 Araçlar 2x2 ve 4x4 modelleri bulunmaktadır. Peki bu 2x2 ya da 4x4 ne demektir?

 

 2x2 ya da 4x4 araçta lastiklere verilen güç anlamını taşır.

 

2x2 araçların tekerleri arasında ya ön ya da arka çekişli olmasını sağlamaktadır. Yani araç ya ön iki tekere motor gücünü sağlar ya da arka iki tekere motor gücünü sağlamaktadır. Trafik içerisinde gördüğümüz araçların çok fazla oranı ise 2x2 çeker araçlardır. 

 

 Dört Çeker Araçlar

 

4x4 araçlar ise araçta bulunan 4 tekerinde birbirlerine motor gücünü dağıtması anlamına gelmektedir. Araç dağılımlı olarak tekerlere bu motor gücünü sağlamaktadır. 

 

Bu tekerlere eşit dağılım güç sayesinde araç yol tutuş performansı 2x2 araçlara göre çok daha fazladır.

 

 Dört Çeker Araç Avantajları

 

Dört çeker araç denildiği anda birçok kişinin aklına arazi araçları gelmektedir. Ancak dört çeker araçlar sadece arazi araçları olmamakla birlikte spor araçlar ve elektrikli araçlarda günümüzde üreticiler tarafından sıkça tercih edilmektedir. 

 

Dört çeker araç çeşitleri ise üretimine göre sınıflanır. Bunlar; kısmi dört çeker yani sürücünün istediği zaman aracını dört çeker duruma getirebilen araçlar ve sürekli dört çeker olan araçlardır. 

 

Avantajlar şu şekilde sıralanabilir;

 

Araç tekerlerinin dördünün de yolla bütünleşmesi sağlamakla birlikte ani bir patinaj durumunu ortadan kaldırmaktadır. 

 

Patinaj durumu aracın tekerleklerine zarar vermektedir. Dört çeker araçlarda patinaj engelleyen özellik bulunması da lastiklerin kullanım süresini arttırmaktadır. 

 

Ani virajlar alınması durumunda dört çeker araçlar da dört tekere de aynı güç sağlanmasından dolayı yoldan çıkma durumu engellenmiş olmaktadır. 

 

Araç kum, toprak gibi kaygan zeminler üzerinde yani sabit kalmayan zeminler üzerinde 2x2 araçlara göre çok daha güvenli sürüş sağlamaktadır. 

 

Dört tekere de aynı motor gücünün dağılmasından dolayı da sürüş sırasında 2x2 araçlara göre daha düşük viteslerde daha hızlı hareket sağlanmaktadır. Bunun nedeni ise aracın tekerleklerine düşen görevin dörde bölünmesidir.

 

Kaygan zeminler üzerinde daha önceki yerlerde de belirtildiği gibi daha güçlü yol tutuşuna sahip olması nedeni ile kar ya da yağmur alan bir bölgede güvenli sürüşü sağlamaktadır. 

 

Dört Çeker Araç Dezavantajları

 

Dört çeker araçların dezavantajlarını bir örnek ile açıklamak gerekir ise, uçuş yolculuğu yapan bir kişi inmiş olduğu havalimanında İstanbul olsun, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemi yapmaya karar versin. Sürücü yolculuk sonrası uçuşa ve gezmeye ayırdığı paranın dışında harcayacağı para ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketinden iki çeker araç tercih edebilir. Çünkü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketinde bulunan araçlar arasında dört çeker araçlar çok daha maliyetlidir. 

 

Aynı örnek üzerinden gidilir ise kişinin İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemini dört çeker bir araçla yaptığı düşünülür ise araç kütlesi ve aynı anda dört tekerleğe vermiş olduğu gücün yakıt üzerinden alındığı gerçeği bulunur. Bu da yakıtın 2x2 araçlara göre çok daha fazla kullanılması anlamına gelmektedir.