Araçlarda iç ve dış temizlik nasıl yapılır? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Araçlarda iç ve dış temizlik nasıl yapılır? – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firmaları pandemi döneminde araç iç ve dış temizliğiniz müşterilerin sağlığı için titizlikte yapmaktadır. 

 

Araçlar makinelerden oluşmaktadır. Birçok aksam ve birçok sistem bulunmaktadır. Bu aksamlar ve sistemler temiz kullanılması durumunda aracın arıza oluşumunu engellemiş ve kullanım süresini arttırmış olursunuz. 

 

Araçlar birçok canlı gibi temizlenmesi gerekmektedir. Yol aldıkları için sürüş sırasında yağmur, kar, çamur, rüzgar gibi koşullarda ilerlemekte ve bu ilerleme ile çok fazla kirlenmektedir. Araç sadece dış aksamlarının temizlenmesi ile temizlenmiş olmaz. Araçların havalandırma alanlarından, ızgaralarından birçok kir girişi sağlanmaktadır. Bu kir girişleri araç içerisinde bulunan canlıların soluduğu hava kalitesini bile etkilemektedir. 

 

Örnek verilecek olunur ise bir şahıs uçuş yolculuğu sırasında Ankara ilinden İstanbul iline yolculuk etmiş olsun. Yolcu inişini tamamlayan uçaktan iner inmez gideceği yere özel bir araç ile gitmek isteyebilir. Bu durumda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemi yapmak isteyecektir. Bu işlemi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketleri arasından seçecek ve bu da bu şirket bünyesinde olan araçların dış görünüşüne dikkat edeceği anlamına gelmektedir. 

 

Sürücü seçeceği aracın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketleri arasından en temiz kullanımı sağlanmış araçlar arasında seçer. Böylelikle kendisini ve sevdiklerini bir nebze de olsa korumuş olmakta ve parasının boşu boşuna bir İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketine harcanmamasını sağlamış olmaktadır. 

 

 Aracınıza Pasta Cila Neden Yapılır?

 

Aracı sürekli temizlik malzemeleri ile dış temizliğini yapmak önemlidir ancak araç üzerindeki boyanın birçok işlem görmesi araç dış korumasını sağlamaktadır. Pasta cila insanlar tarafından yaygın olarak birlikte anılmaktadır. Ancak ikisinin de farklı anlamları bulunmaktadır.

 

Pasta kaba bir şekilde tabir edilmesi gerekir ise sıvı bir zımpara işlemidir. Araç boyası kaldırılmış olur. Bu araç boyası kaldırıldığı anda metal bir yer gözükmemektedir. Araçlar üretilir iken çok katmanlı bir boyama işleminden geçmektedir. Pasta bu katmanların en üşt kısmında olan bölümünü kaldırmaktadır. Zarar görmüş olan boya kaldırılarak temiz boya ortaya çıkarılır.

 

Cilanın araç üzerinde ki amacı ise aracı parlatmak ve az da olsa bu araç üzerindeki boyanın korunmasını sağlamaktır. 

 

Araç sahiplerinin dikkat etmesi gereken husus ise cila pasta yapılmadan kullanılmamalıdır. 

 

 Araç İç Bakım Nasıl Yapılmalıdır?

 

 Araç Koltuk Temizleme

 

Araç koltukları sürücü dahil olmak üzere araç büyüklüğüne bağlı olarak sayıları değişmektedir. Araçların en çok kullanılan yerleri koltuklardır. Hiç bir kimse kirli gözüken bir koltuğa oturmak istemez. Bundan kaynaklı en çok kirlenen yer olan koltukların temizliği yapılması durumunda araç çok büyük bir oranda temiz gözükecektir. 

 

Aynı örnek üzerinden gidilecek olursa yolcu İstanbul'a hava yolu ulaşımı ile iniş sağladıktan sonra İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemi yapacağı sırada seçeceği İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketleri arasından araç dışı sonrası içine bakacaktır. Sürücü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketinin göstermiş olduğu araçlar arasından kirli bir koltuğa sahip olan aracı seçmemektedir. 

 

 Paspas Temizliği

 

Araç paspasları çeşitleri kauçuk ve halı olarak ikiye ayrılır. Paspaslar temizlenmeden önce kesinlikle çırpılma işlemi uygulanır. Kauçuk paspaslar fırça ve köpüklü su yardımı ile temizlenebilir ancak halı paspaslar bu şekilde temizlenir ise zarar görür. Halı paspasları süpürge yardımı ile temizlemek gerekir. 

 

 Plastik Yüzeylerin Temizliği

 

Ön konsol ve kapılarda bulunan plastik yüzeyleri temizlemek için özel üretilmiş kimyasallar bulunmaktadır. Hatta bu kimyasallar temizlik yapıldıktan sonra cilaları ile silindiğinde çok da yeni ve parlak görünüm sağlamaktadırlar. Bu tarz kimyasallar araçların plastik aksamlarının temizliği yapılabilir. 

 

 Havalandırma Temizliği

 

Araç içinde bulunan havalandırma alanlarının temizliği çok önemlidir. Sürüş sırasında bütün kirli havayı içeride dolaştırarak araç içinde bulunan kişileri hasta etmek mümkündür. Bu sebeple havalandırma temizliği çok önemlidir. Havalandırma sistemlerini kokusuz araç temizleyicisine batırılmış bir pamuklu çubuk yardımı ile temizleyebilirsiniz. Otomobilinizin hava filtresini de düzenli bir şekilde değiştirmelisiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketleri müşterilerinin sağlığı için havalandırma temizliğine önem vermektedir.