Trafik Sıkışıklığını Önleyecek Unsurlar – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Trafik Sıkışıklığını Önleyecek Unsurlar – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Trafik Sıkışıklığını Önleyecek Unsurlar – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Trafik Sıkışıklığını Önleyecek Unsurlar – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

Araçlar artık insanların her anında her durumunda bulunmaktadır. İnsanlar rahat ve özel alanlara o kadar ihtiyaç duymaktalar ki bunlardan biri de otomobilleri olmuştur. Kimi aileler de bir araba varken bazı ailelerde 3 araç bulunabilmektedir. Aracı olmayanlar ise İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetleri veren firmalar gibi araç kiralama şirketlerinden araba kiralamaktadır. 

 

 Trafik Neden Bu Kadar Çok Artmıştır?

 

Trafik araç yoğunluğu sonucunda bir kara yolunun sıkışması durumudur. Trafik olması durumu yalnızca duran arabalar olması demek değildir. Trafik normal seyirde gidilmesi gereken hızın dışında gidilen çok fazla araçların durup kalkmasını sağlanması durumudur. 

 

İnsanların çok fazla özel araç sahibi olması ve toplu taşıma araçlarını çok fazla kullanmak istememesi, şehirlerde toplu taşına araçlarının güzergahlarının yanlış ayarlanması, inşaat planlaması yapılan ve başlatılan alanların planlanan süre içerisinde bitirilememesi, sürücülerin düzenli bir şekilde trafik kurallarına uygun hareket etmemesi ve buna bağlı olan trafik kazaları sayesinde oluşan sürüşün zorlanma durumudur. Trafiğin oluşmasının nedenlerinden bazıları budur.

 

Örneğin İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama yapmak zorunda kalan bir sürücü ve kiralama işlemi yapan firma sorumluları birbirini biraz da olsa tanımalıdır. Nedeni ise İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlerine bakan firma sorumlusu verdiği aracı kullanacak sürücünün ehliyetini, kaç yılında almış olduğunu ve ehliyetin kiralanan araç ile aynı sınıfta olup olmadığını araştırmalıdır. Bunlar hem İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama yapan firmanın yararına hem de sürücünün yararına olacaktır. 

 

 Herkes Dikkatli Olmalı

 

Sadece bununla kalmamalı tabii ki trafik sadece sürücü ile oluşmak zorunda değildir. Aynı örnek üzerinden ilerlenir ise Ankara'dan İstanbul'a yolculuk yapan kişi il içerisinde özel araç kullanmak isteyebilmektedir. Bu durumda İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama işlemi yapman sürücü aracı aldığı yerde her şey normal iken araç bakımı yapılmamış bir araç ise yolda kalabilir, arıza oluşabilir ve hatta çok daha büyük problem oluşabilir. 

 

Problem aracı kiralayan sürücüde midir? Bu durumda İstanbul'a gelen sürücünün değil İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketi bulunan firmanın düzenli bir iş ahlakına sahip olmamasıdır. Sürücü İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemi yaptığı firmanın verdiği araca binmeden bakım kartlarını kontrol edebilir. Böylelikle ne sürücü ne de kiralama şirketi problem yaşamış olur ve yine buna bağlı olarak yol üzerinde trafik oluşması da bir bakıma engellenebilir. 

 

 Trafiğin Engellemesi İçin Neler Yapılmalı?

 

Trafik belirtildiği gibi birçok nedenden olabilmektedir. Bu durumu engellemek ise sadece bir kişi ile olabilecek bir konu değildir. Herkesin kendine düşen kısmı yapması gerekir. Araç sahipleri aracın bakımını yaptırmalıdır, araç kullanan sürücüler trafik kurallarına uymalıdır, yolculuk içerisinde iken sürekli şerit değiştirmek sizleri daha hızlı bir şekilde ilerletmez bu unutulmamalıdır.

 

Bunların dışında yapılan şehir düzenlemeleri amacıyla yapılmış olan projeler zamanında ve planlandığı şekilde yapılmalıdır. Yapılmaması durumunda ağır araçların bu bölgede bulunmasına ve kara yolu üzerinde kısıtlamalara neden olmaktadır.