Uzun Dönem Araç Kiralama - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Uzun Dönem Araç Kiralama - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Uzun Dönem Araç Kiralama - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Uzun Dönem Araç Kiralama - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

Günümüzde kolay bir şekilde ulaşımın sağlanabilmesi amacıyla birçok hizmetler sunulmaktadır. Bu hizmetlerin başında araç kiralama hizmetleri gelmektedir. Bir yerden başka bir yere zaman kaybeden hızlı ve konforlu bir biçimde seyahat etmek isteyenlerin tercih ettiği 5s CarRental firmamız ile siz değerli müşterilerimizin hizmetindeyiz. Ülkemizin her yerine, örneğin İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama hizmetleri kapsamında ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Bireylerin kendilerine ait aracı yok ise araç kiralamak isteyebilmektedir. Özellikle İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama işlemlerinde kasko ve hırsızlık güvencesi fiyata dahil edilmektedir. Araç kiralarken bazı detaylara dikkat etmekte fayda vardır. Mesela seyahatlerde araç kiralarken kişisel zevk ve beğenileri de göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Müşteriler, güler yüzlü ve kaliteli hizmetlerden son derce memnun kalmaktadır. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan 5s CarRental firmamız uzun süreli araç kiralama hizmeti ile sektöre farklı bir bakış kazandırmaktadır. Gerek şahıs bazında gerekse kurum bazında uzun süreli araç kiralama hizmeti sunulmaktadır. Uzun süreli araç kiralama hizmetinde cazip fiyat oranları ile şirketinizi kara geçirmeniz mümkün olmaktadır.

 

 Şirketler için araba kiralamak mı hesaplı yoksa satın almak mı?

 

 Kanuni değişikler gereği kiralama ve satın alma süreçlerinde bazı değişiklere gidilmiştir.

 

 Uzun Süreli Araç Kiralama Avantajları Devam Etmektedir.

 

 Kiralanan binek araçların her birisi için aylık kira bedelinin 5.500 TL’ye kadar olan kısmı tamamen giderleştirilebimekte, aylık kira tutarının 5.500 TL üzerinde kaldığı durumlarda ise 5.500 TL’lik giderleşme yapılabilecektir. Şirket binek otomobillerinin kiralama gideri dışındaki giderleri ise en fazla %70 oranında kurumlar vergisi hesaplamalarında indirilebilmektedir.

 

 Uzun dönem kiralama ile onarım 0 oranında, bakım 0 oranında, lastik 0 oranında, MTV ödemeleri 0 oranında, amortisman 0 oranında giderleştirilmektedir.

 Araç satın alma durumunda ise onarım %70 oranında, bakım %70 oranında, lastik %70 oranında, MTV ödemeleri giderleştirilmemektedir. Amortisman işlemleri de farklı limit oranında giderleştirilmektedir.

 

 Şirketler binek otomobilleri sıfır olarak satın alması halinde, ÖTV ve KDV hariç ilk satın alma bedeli 160 BİN TL’ye kadar amortisman olarak giderleştirilebilmekte ÖTV ile KDV tutarının giderlere eklendiği durumlarda ise maksimum 300 BİN TL gider olarak kaydedilebilecektir.

 

 Binek otomobillerin ikinci el olarak satın alınması halinde de, amortisman tabi tutarı 300 BİN TL yi aşan binek araçların her birisine ilişkin ayırılan amortisman miktarının en fazla bu tutarlara mukabil gelen kısmı, kurumlar vergisi hesaplamalarında gider olarak yazılabilmektedir. Satın alınan araçlara ilişkin giderlerin ise en fazla %70’i kurumlar vergisi hesaplamalarında indirilebilmektedir.

 

 Araç Kiralama Şartları Nedir?

 

 Seyahat amaçlı araç kiralanırken dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Araç kiralarken en az 2 yıl geçerli sürücü belgesi sahibi olmak gereklidir. Ayrıca 21 yaş ve üstü kişiler kiralama işlemini gerçekleştirebilirler. Özellikle İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama işlemlerinde kasko ve hırsızlık güvencesi fiyata dahil edilmektedir.

 

 Araç Kiralamaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

 Araç kiralamalarında dolu depo şartı aranmamakta ancak aracı kiralayan bireyler araç deposunu aldıkları seviyede geri getirmektedir. Özellikle İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama seçeneklerinde kasko sigortası ve hırsızlık güvencesi fiyata dahil edilmektedir. Eksik depo ile iade edilirse yakıt farkı ve hizmet giderleri hesaplanmaktadır. Araçların başka bir şehirde iadesi yapılabilmektedir. Örneğin İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama işlemi gerçekleştiren müşteri aracı Ankara ilinde bulunan temsilcimize bırakabilmektedir. Bu gibi durumlarda da tek yön ücreti uygulanmaktadır. Tek yön ücreti talebe ve geçerli kilometreye göre değişim göstermektedir. Ayrıca İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama sözleşmesi yapılırken bu hesaplamalar yapılmaktadır.

 

 Trafik Cezaları ve HGS Ödemeleri Nasıl Yapılmaktadır?

 

 Araç kiralama işlemleri esnasında provizyon ücretleri de tahsil edilmektedir. Mesela İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama işlemi gerçekleştiren bir müşteri için bazı detaylar ayrıntılı olarak incelenmektedir. Bununla birlikte trafik cezaları sürücüye ait olmaktadır. Araç kiralama işlemlerinde mesela İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama işlemlerinde mini hasarlar için beyan doldurulmaktadır.