İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama: Şehir Dışı Yolculuk İpuçları İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama: Şehir Dışı Yolculuk İpuçları - 5sCarRental

Blog

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama: Şehir Dışı Yolculuk İpuçları


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama: Şehir Dışı Yolculuk İpuçları

Kiralık Araçla Şehir Dışına Yolculuk Yapılabilir Mi?

 

Gerek iş seyahatleri, gerek tatil gerekse de şehir dışı ziyaretler söz konusu olduğunda seyahat etmek zorluğa dönüşebiliyor. Özellikle kısıtlı zamanlarda daha çok konfor ve zamandan kazanmak için araç kiralama tercih edebilirsiniz. Özellikle havalimanına indikten sonra İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile zamanınızı kendinize göre ayarlayabilir, daha konforlu ve keyifli seyahatler yapabilirsiniz.

 

 Kısa ve Uzun Dönem Araç Kiralama 

 

Kısa ya da uzun dönem tüm seyahatlerinizde konforu artırmak, konaklama kalitesini yükseltmek, ziyaret noktalarının zevklerine göre şekillendirilmesi için araç kiralama tercihleri yapabilirsiniz. Kiraladığınız yer ile anlaşarak kiraladığınız araç ile şehir dışına çıkmak mümkündür. Pek çok araç kiralama firmalarının farklı şehirlerde teslim noktaları bulunuyor. Özellikle havalimanlarında araç kiralama firmalarının büroları bulunmaktadır. Bu alanda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralamahizmeti talep ettiğinizde şehir dışında faklı teslim noktaları bulunan firmalara istediğiniz sürede aracı teslim edebilirsiniz.

 

Dikkat edilmesi gereken tek nokta seçtiğiniz aracın kullanmak istediğiniz zaman dilimi içinde başkasına rezervasyonun olmamasıdır. Bu nedenle aracı kiralarken ne kadar sürede kullanacağınızı planlayarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmalarla anlaşabilirsiniz.

 

 Araç Kiralama Süreci

 

İl ya da yurt dışından gelen misafirler seyahat öncesinde rezervasyon yaptırarak havalimanına indiklerinde araçlarını anında teslim alabilirler. Online ya da çağrı merkezi numaraları üzerinden tarih aralığı, teslim alma ve teslim etme yeri, araç marka ve modeli, ek hizmet taleplerini belirterek İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralamahizmetlerini kullanabilirsiniz. Tarih aralığını önceden belirleyerek kiraladığınız aracı şehir dışına çıkarabilirsiniz.

 

Belirlediğiniz tarih aralığından daha fazla sürede araca ihtiyacınız olduğunda eğer o araca ait rezervasyon yok ise kiralama süreniz uzayabilir. Ancak araca ait rezervasyon var ise ve yoğun bir dönemde kiralama yapılmış ise tekrar kiralama yapmanız mümkün olmayabilir. Bu nedenle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmetleri taleplerinde tarih aralığını ve seyahat planını net bir şekilde belirlemek önemlidir.

 

 Şehir içi ve Şehir Dışı Araç Kiralama

 

Kiralama sürecinde sadece tarih aralığı belirtilmektedir. Araçlarda bulunan araç takip sistemi ile kiralama firmaları araçlarını takip etmektedir. Bu nedenle herhangi bir sorun olmadan kullanılabilir. Şehir içi ya da şehir dışı kullanılacak araçlar değişebilir. Kullanım amacına ve kişi sayısına göre farklı kapasitede ve özelliklerde araçlar tercih edilebilir.

 

Şehir dışından gelenler İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralamahizmet taleplerinde günlük fiyatlar üzerinden araç kiralayabilir. Ancak haftalık ve aylık kiralamalarda fiyat aralıkları değişebilir. Daha uygun fiyat aralıklarında araç kiralama hizmetleri alabilirsiniz. Yurt dışından gelenlerde araç kiralayabilir. Bunun için ehliyet ve pasaportlarının yanında olması yeterlidir.

 

 Araç Kiralama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 Kiralanan araç kaza yaptığında anında firmaya bildirmeniz gereklidir.

 * Bu alanda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmalardan araç kiraladığınızda araçlarınız ile şehir içi ya da şehir dışında kullanabilirsiniz. Ancak yurt dışına çıkamazsınız.

 * Kiraladığınız aracı sözleşme esnasında belirtmediğiniz sürece başkası kullanamaz.

 * Araç kiralarken tarih aralığı, araç marka ve modeli, teslim alanı belirtmeniz gereklidir. Sürücü için yaş aralıkları olabilmektedir.

 * Rezervasyon tarihini değiştirmek için doğrudan çağrı merkezi numaralarını arayabilir, online iletişim formlarını kullanarak rezervasyon değişikliği taleplerde bulunabilirsiniz.

 

 Kiraladığınız Aracı Alırken ve Bırakırken

 

 *Aracı nerden teslim alacağınızı belirtin

 * Aracı teslim alırken hangi belgelerin yanınızda olması gerektiğini öğrenin.

 * Araç teslim alırken İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi seçtiğiniz lokasyona göre gün ve saat belirtilir. Tedarikçi firmanın bu saatlerde teslimatı yok ise araç teslim alamayabilirsiniz. Bu nedenle rezervasyon yaparken planınızı net olarak hesaplamalısınız.

 

 Kiralık Araçların Özellikleri

 

Araç kiralarken bazı özelliklere dikkat etmeniz kullanım konforu açısından çok önemlidir. Özellikle araçlarda HGS ve OGS olması şehir içi olsun şehir dışı olsun seyahatlerde otoyollardan rahat geçiş imkanı sağlayacaktır.

 * Kiraladığınız aracın maksimum 3 yaşında olmasına dikkat edin.

 * Kiraladığınız araçlarda sınırsız km olmasını istiyorsanız, sözleşme yapılırken belirtmeniz önemlidir. Kiralama süresine bağlı olarak belirtmesiniz de sınırsız km hakkı verilmektedir. Seçtiğiniz araç ve sınırlama süresinde sınırsız km yok ise ek hizmet olarak satın alabilirsiniz. Özellikle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama taleplerinizde kiralık aracı şehir dışında kullanacak iseniz sınırsız km hakkı alabilirsiniz.

 * Kiraladığınız araçtaki yakıt politikasını öğrenirseniz uzun süreli kiralamalarda ve uzun yollarda kullanacağınız araç kiralama hizmetlerinde ekonomik yakıt daha tasarruflu kullanım imkanı sağlayacaktır.