Klima Aracın Performansını Etkiler Mi? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Klima Aracın Performansını Etkiler Mi? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Klima Aracın Performansını Etkiler Mi? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Klima Aracın Performansını Etkiler Mi? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama 

 

Bir yerden başka bir yere gitmek için araç kullanımı çok önemlidir. Kişisel bir araç yok ise araç kiralama yolları tercih edilebilir. Kişisel zevk ve beğeniler doğrultusunda araçlar kiralanabilecektir. Özellikle sıcak yaz aylarında araç kiralanırken pek çok detaya da dikkat etmek lazım. Özelikle İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Samsun ve Kayseri gibi büyük illerde de hizmet veren firmamız lüks araçlardan oluşan filo ile kaliteli hizmet veriliyor. Kaliteli hizmeti ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan İstanbul Havalimanı araç kiralama firmamız da ilgi görüyor. Kişisel beğenilere göre de araç tercihi yapılıyor. 

 

Klimalar Aracın Performansını Etkiler Mi?

 

Özellikle yaz mevsiminde ortaya çıkan sıcaklıklardan etkilenmemek için araç içerisinde klimaların açılması gerekir. Bu klimalar ile rahat ve konforlu bir yolculuk yapılabilir. Ayrıca İstanbul havalimanı araç kiralama hizmetlerinde de klimalı araçlar tercih edilir. Bazı sürücüler camı açmayı tercih ederken bazı sürücüler klimayı açıyorlar. Klima açmanın ise yakıt tüketimini arttıracağı da düşünülüyor. Ancak bu aracın tipine, hızına ve sıcaklığa göre değişiyor. 

 

 Yapılan Hız Ve Klima İlişkisi Nedir?

 

70 Kilometrenin üzerinde hız yaparken klima kullanmak camları açmaya göre daha ekonomik olur. Camları açmak aracın aerodinamiğini bozabilir. Bu nedenle de fazla tüketime neden olur. Uzun süre ısınmış bir araç rölantide olurken klima ile soğutmaya çalışmak motoru da yorar. 

 

 Araba Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli? 

 

Seyahat ederken araç kiralamak için dikkat edilmesi gereken pek çok detay var. Öncelikle araç kiralamak isteyen kişiler en az 2 yıl geçerli sürücü belgesine sahip olmalılar. Bunun yanı sıra İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti için 21 yaş üstü kişiler araç kiralayabiliyorlar. Bunun yanı sıra kişisel zevk ve beğenilere göre araçlar seçilebilir. Bunun yanı sıra pek çok detaya da dikkat etmek gerekir. Araçların tüm özelliklerini iyi bilmek lazım. Özellikle araç tipi, modeli, model yılı, motor hacmi ve bagaj kapasitesi detaylı olarak anlatılıyor. Muadil araçlar da değişiklik gösterebiliyor.

 

 Araç Kiralamada Fiyata Dahil Olan Hizmetler Ve Olmayan Hizmetler

 

Araç kiralamalarında dikkat edilecek pek çok detay var. Öncelikle fiyatlara yansıyan bazı hizmetler yer alıyor. Aynı zamanda bazı hizmetlerde de fiyatlandırmalar yapılıyor. Ayrıca İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetlerinde kasko sigortası, hırsızlık güvencesi ve katma değer vergisi fiyata dahildir. Bunun yanı sıra mini hasar sigortası da fiyata dahil değildir. Bunun yanı sıra dolu depo şartı da bulunmuyor. Sürücü araç deposunu teslim aldığı seviyede geri getirilir. Ayrıca eksik yakıt ile iade edilen araçlarda yakıt farkı hizmet ücreti ile birlikte alınıyor. 

 

 Araç Kiralamalarında Ek Sürücü Nasıl Belirlenir?

 

Araç kiralanırken arabayı kullanacak ek kişi de olmalıdır. Aynı zamanda İstanbul Havalimanı araç kiralama sözleşmesinde ek sürücüye ait sürücü belgeleri kira sözleşmesinde yer almalı. Araç kiralamasında verilen ek sürücü ve asil sürücüden başka biri aracı kullanmamalıdır. Bunun yanı sıra İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetinde herhangi bir kaza sırasında aracı kiralayan ve aracı kullanan kişiler sorumluluk tutar. Bunun yanı sıra firmanın ofislerinin bulunduğu yerde araçların müşteriye teslimi ve müşteriden teslim alınması kilometreye bağlı bir teslim ücreti karşılığında yapılır.

 

 Araçların Ödeme Ve Teminatı Nasıl Yapılır?

 

Kiralanan araçlarda bazı detaylara çok dikkat etmek gerekir. Eğer araç kiralama firmalarının ofislerinin olmadığı bölgelerde teslim etme ve teslim alma hizmeti onaya bağlı olur. Ve bu da belli bir ücret karşılığında yapılır. Aynı zamanda İstanbul havalimanı araç kiralama hizmetinde ücretlendirme için rezervasyon merkezi aranabilir. Aynı zamanda kiralama ücretinin toplam tutarı kişilerin kredi kartlarından tahsil ediliyor. Kişilere tahsis edilen araçlar için segmente göre değişiklik gösteren provizyon ücreti talep edilir. Rezervasyonlar da ücretsiz olarak yapılabiliyor. 

 

 Trafik Cezaları Ve Hgs Geçişleri Nasıl Oluyor?

 

Araç kiralama tutarları aracın teslim alındığı esnada verilir. Ayrıca İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetlerinde trafik yasalarına uyulmamasından doğacak tüm cezalar aracı kiralayana aittir. Araçların hangi nedenle olursa olsun resmi ve yerel makamlar tarafından tutulması sonrasında geçecek süredeki zaman sözleşme süresi içinde kabul edilir. Ayrıca trafik cezaları, ceza tutarına ilave olarak 25 tl ve KDV tutarında bir hizmet ücreti ödeniyor. Bunun yanı sıra kiralama süresinde köprü, otoyol, HGS ve OGS geçişleri de müşteriden tahsil edilir.