Erkek ve kadın sürücülerin tercihleri – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Erkek ve kadın sürücülerin tercihleri – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Erkek ve kadın sürücülerin tercihleri – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Araç kiralamada erkek ve kadınların tercihi – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firmamız 5s CarRental olarak sizler için lüks ve ekonomik seçimler sunmaktayız. Erkek ve kadın sürücülerin tercihlerine göre geniş araç filomuzla sizlere en iyi hizmet verebilmek için müşteri memnuniyeti ve hassasiyetlerini ön planda tutmak adına deneyimli personellerimizle sizlere her konuda destek vermekteyiz.

 

Kadınların Araç Kiralama Tercihleri

 

Kadınlar her konuya farklı bakış açıları getirdiği ve bir işe başlamadan önce ince eleyip sık dokudukları için detaycı bir görünüm sergiliyorlar. Bu detaycılık araç kiralama sektörüne de yansıyor. Araştırmalara göre kadınlar araç kiralarken otomobilin dizel, benzinli olup olmadığından çok manuel ya da otomatik olmasına göre karar veriyorlar. Dış görünüm ve konforu da ön planda tutan kadınlar donanıma oldukça önem vermektedir. Görsellik kadınlarımız için her zaman ön plandadır bu nedenle renk ve model konusunda hassas olduğunuz bilincindeyiz.

 

 Erkeklerin Araç Kiralama Tercihleri

 

Araç kiralama söz konusu olduğunda erkeklerde detaycılık gözlenmiyor. Daha çok aracın konforu ve düz vites olması tercih sebebi olabiliyor. Lüks bir araç beğenen erkek rengi konusuna çok fazla takılmıyor. Aracın maksimum hızı renginden çok daha fazla önem arz ediyor. Kiralama ister uzun süreli ister kısa süreli olsun araç dizel mi benzinli mi sorusunun cevabı erkekler için dış görünüşünden çok daha fazla önemli görünüyor. İster kadın ister erkek olsun İstanbul Havalimanı araç kiralama şirketimizden tercihinize göre en iyi hizmet bulabilirsiniz.

 

 Kadın ve Erkeğin Araç Kiralama Süreleri

 

Kadınlar ve erkekler arasında her sektörde olduğu gibi araç kiralama sektöründe de tercih bakımından çok büyük zıtlıklar mevcut görünüyor. Kadın ve erkekler arasında araç kiralama süreleri de farklılık gösteriyor. Erkekler daha uzun süreli, kadınlar daha kısa süreli kiralamayı tercih ediyor. Genellikle erkekler iş amaçlı olarak uzun süreli araç kiralama yönünde eğilim gösteriyor. Kadınlar ise daha çok tatil ve gezme amacıyla İstanbul Havalimanı araç kiralama noktasında araba kiralıyor.

 

 Kadın ve Erkek Kiralık Araç Model ve Renkleri

 

Araç kiralama sektöründe hizmet veren firmamız İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız oldukça geniş bir yelpaze ile hizmet veriyor. Lüks ve ekonomik marka ve modellerde düzenli bakım yapılan araçlarımız içerisinde kadın sürücülerin en çok tercih ettiği renk kırmızı olarak görülüyor. Erkekler ise daha çok siyah ve gri renklerde araç kiralamayı tercih ediyor. Kadın sürücüler den uzun dönem araç kiralayanlar da mevcut tabiî ki bu da genellikle iş amaçlı olduğundan renk seçiminde yine hassas davranıyorlar. Model olarak daha çok hatchback ve suv kullanmayı tercih ediyorlar. Erkekler ise daha çok sedan tarzı araç modelini tercih ediyor.

 

 Araç Kiralama Sektöründe Erkeğin Yeri?

 

Günümüz şartlarında kadınlar İstanbul Havalimanı araç kiralama firmalarına erkeklerin olduğu kadar olmasa da ilgi gösteriyorlar. Kullanım koşulları iyileştirildikçe ulaşım sorunu yaşamak istemeyen kadın sürücüler de araç kiralama ile konforu yakalamaya çalışıyorlar. Ancak erkekler sektörde çok daha fazla yer tutuyor. Kiralama hizmetlerinin yaklaşık %70 ini erkeklerin yaptığı görüldüğüne göre ağırlığın da İstanbul Havalimanı araç kiralama olarak erkeklerin bu sektördeki yeri yadsınamıyor. Tatil beldelerinde daha çok kadın sürücülerin araç kiraladığı görülüyor. Ancak büyük şehirlerde hala bu oran erkeklerin üstünlüğüyle devam ediyor.

 

 Araç Kiralama Fiyat Tercihleri?

 

Erkekler kadınlara nazaran daha ucuz araçlar kiralamayı tercih ederken benzinli yerine dizel araç kiralama hizmetlerinden yararlanıyor. Kadınlar lüks, model ve renk tercihleri arasında fiyatı daha geri planda tuttuklarından İstanbul Havalimanı araç kiralama firmalarından kadınların kiraladığı araçlar erkeklerinkine oranla daha pahalı görünüyor. Her ne kadar bu oranlar kadınlarda daha yukarı yönde izlense de tabi ki kadınlar da uygun ve lüks araç kiralama konusunda hassas davranıyorlar. Araç kiralama konusunda fiyat konusu çeşitlilik gösterdiğinden ve kişisel zevkler de ön planda tutulduğundan yine de bu konuda net bir bilgi vermek pek doğru değildir.

 

 Araç Kiralama Benzinli mi, Dizel mi?

 

Kadınlar için bu nokta çok fazla önem teşkil etmese de erkekler için hassas bir nokta olarak karşımıza çıkmaktadır. Erkekler özellikle de uzun dönem araç kiralayacaklar, dizel olması noktasında hassasiyet gösteriyorlar. Kadınlar ise araç manuel mi otomatik mi daha çok ilgileniyorlar. Dizel araçların daha ekonomik olduğu düşüncesi ile erkekler dizel tercih etse de performans açısından benzinli aracın yerini tutmadığı için bu tercihi benzinli yönünde yapanlar da mevcut görünüyor.