Araçlarda Donanım Paketleri – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Araçlarda Donanım Paketleri – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araçlarda Donanım Paketleri – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Araçlarda Donanım Paketleri – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama ile araç kiralayacak müşteriler, diledikleri donanıma sahip araçları bulabilmektedirler.

 

Donanım" aslında aracın iç kısmına atıfta bulunsa bile, iç mekan seviyesinin ( aynı zamanda iç kit olarak da bilinir) belirli bir modelin belirli bir konfigürasyona sahip versiyon modellerine denilmektedir. Performans özellikleri, teknoloji ve hatta güvenlik özelliklerine ek olarak, farklı trim seviyeleri ile modellerin birden çok donanım paketlerini alıcılara sunmaktadır. Günümüz de birçok üretici firma araç almak isteyenlere geniş bir donanım kitleri yelpazesi sunmuş olsa da, bazı modeller hala bir tek donanım paketine sahip olabilmektedir. Müşterilerin donanım paketleri arasında nasıl ayrım yapması gerektiğini bilmesi, araç almak isteyenlerin daha iyi bir seçim yapmasına yardımcı olacaktır.

 

 Araçların Donanım Paketi Seviyelerine Göre İsimlendirilmesi

 

Araçların donanım paketlerini ve seviyelerini belirleye bilmek için belirli harflerin kullanılması fikri ilk olarak 1980'lerin başında popüler hale geldi. Temel, orta düzey ve üst düzey en çok kullanılan donanım paketi seviyeleridir, ancak bazı araba firmaları donanım paketi düzeylerini ayırt etmek için bazı harf kombinasyonlarını takma ad olarak kullanmayı tercih etmektedirler. Oluşturulan harf kombinasyonları çoğunlukla arabanın arkasında, model isminin yan tarafında bulunur. Araba firmalarının farklı donanım kitleri için kendi harf kombinasyonları bulunmaktadır ve aynı marka araç kullanılsa bile bu kombinasyonlar her ülke pazarın da farklılık gösterebilmektedir. Ancak en çok kullanılan harf kombinasyonları ve oluşturulan isimler şu şekildedir:

 

 - T: Touring edition

 - CE: Classic/Custom edition

 - SL: Standard level

 - D/DL/DX: Deluxe

 - SE: Sport edition/Special edition/Special equipment

 - EX/X: Extra

 - LTD: Limited

 - GL: Grade level

 - LE/LX: Luxury

 - GLE: Grade Level Extra

 - GT: Grand Touring

 

 Araç Kiralama

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemlerinde araba kiralamayı düşünüyorsanız aşağıdaki hususları çok iyi bilmelisiniz ve araç kiralamayı düşünenler, yeni araç kiralamak için yeni bir ehliyet sahibi olmak isteyenler ve İstanbul Havalimanı araç kiralama isteyenler, sizlere birçok konuyu aşağıda açıklık getiriyoruz.

 

 Araç Kiralama da Yaş Sınır Nedir?

 

Sigorta şirketlerinin kendilerini korumak için yaş gereksinimleri vardır. Ekonomik araç kiralamak istiyorsanız en az 21 yaşında olmalısınız. Orta sınıf veya premium araç kiralamak için en az 25 yaşında olmalısınız. Son olarak, bir limuzin veya büyük bir sedan kiralamak istiyorsanız en az 28 yaşında olmalısınız. Bu şartların hepsi İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemleri için de geçerlidir.

 

 Araç Kiralamada Sürücü Belgesinin Süreleri Nelerdir?

 

Sürücü belgesinin süresi de aracın türüne ve sürücünün yaşına göre değişir. İstanbul Havalimanı araç kiralama da ekonomik, orta sınıf veya premium araç kiralamak isteyenlerin en az 2 yıllık ehliyet sahibi olması gerekmektedir. Ancak İstanbul Havalimanı araç kiralama da lüks veya büyük otomobil kiralamak isteyenler için alt sınır 3 yıldır.

 

 Araç Kiralamada Ek Sürücü Prosedürleri Nelerdir?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama da başkaları kiraladığınız arabayı kullanabilir. Ancak aracı kiralarken ikinci veya diğer sürücünün açıkça bilgilendirilmesi ve bu hususların kira sözleşmesine dahil edilmesi gerekmektedir. İstanbul Havalimanı araç kiralama da bu ihbarların verilmesinde en önemli nokta ihbar edilen sürücünün aracın kendi hasar ve sigortası tarafından karşılanmasıdır. Unutulmaması gereken bir şey de, İstanbul havalimanı araç kiralama da ikinci sürücünün veya ek sürücünün sürücü ile aynı koşulları sağlaması gerektiğidir. Örneğin yaş veya ehliyet dönemi.

 

 Araç Kiralamada Kilometre Sınırı Ne Demektir?

 

Kiralama şirketleri, araç güvenliğine birçok kısıtlama getirmektedir. Bazı İstanbul Havalimanı araba kiralama firmaları sınırsız kilometre avantajı sağlarken, bazı firmalar ise kilometre sınırı getirmektedir. Bu kısıtlama otomobil kategorisine göre ve birçok yerde değişir. Kiralamak istediğiniz aracın kilometre sınırı esas olarak araç listesinde belirtilmiştir. Ortalama olarak kilometre başına 50 kuruş ücret alınır. Kilometre kısıtlaması olmayan araçlarda da kullanılabilir. Araç kiralama işlemi sırasında elbette bu konular tartışılmalı ve sözleşme imzalanmalıdır.