Aracınızı Serin Tutmanız İçin İpuçları – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Aracınızı Serin Tutmanız İçin İpuçları – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Aracınızı Serin Tutmanız İçin İpuçları – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Aracınızı Serin Tutmanız İçin İpuçları – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti ile kiraladığınız otomobili veya kendi otomobilinizi serin tutmanız için ipuçlarını bu yazıda bulabilirsiniz. Keyifli okumalar.

 

Yaz ayları artık gün geçtikçe daha sıcak daha bunaltıcı olmaktadır. Bu sıcaklardan kaçmaya çalışmak durumunda kalıyor insanlar. Şimdi bu sıcak havalarda toplu taşıma araçları kullanmak daha da işi zorlaştırmaktadır. Siz klima açılsın istersiniz orada önde oturan bir kişi "aman klima açılmasın hasta oluruz." der. Herkesin kendine göre bir durumu vardır ancak insanlar bundan kaynaklı kendine özel araçları olsun isterler.

 

Örnek verilecek olursa bir iş görüşmesi olan kişinin hızlı bir şekilde şehir değiştirmesi hava yolu ulaşım ile olmaktadır. Ankara ilinden İstanbul iline hareket eden bir uçuşta bulunan yolcu İstanbul iline iniş yaptığı anda kendine özel bir araç kullanmak isteyebilir. Sıcak havalarda İstanbul Havalimanı araç kiralamaişlemi yapmak ve serin serin bir yolculuk yapmak isteyebilir. Bu durumda İstanbul Havalimanı araç kiralama şirketleri arasından birini seçecektir. 

 

Peki sürücü İstanbul Havalimanı araç kiralama​​​​​​​​​​​​​​ şirketleri arasından hangi özelliklerden dolayı seçim yapacaktır? Sürücü sıcak havadan kaçmak istediği için İstanbul Havalimanı araç kiralama​​​​​​​ şirketleri arasından en konforlu araçları olanı seçecektir. 

 

 ARAÇ NASIL SERİN TUTULUR?

 

Yaz aylarının korkulu rüyası sıcak; deniz, kum, kumsal ya da havuz olmadığı zamanlarda bir işkenceye dönebilmektedir. İnsanlar bu sıcak havalarda yolculuk yapmayı çok fazla tercih etmemektedir. Ancak iş ortamı ya da tatil ortamına gidebilmek için mecburen yolculuk yapmak durumunda kalırlar. 

 

Sıcak bir ortamda yolculuk yapmak zorunda değilsiniz. Çünkü aracınıza yaptığınız küçük ve kullanışlı eklemeler sayesinde aracınız dış ortama göre çok daha serin olacaktır. 

 

 CAMLAR

 

Araç camları güneş altında bulunduğu anda araç içerisinde sera etkisi yaratarak sıcağın çok daha fazla içeride tutulmasını sağlar. Araç içerisinde ısının en çok geçiş alanı camlardır. Bundan dolayı kişiler araçlarını gölge alanlara park etmeye çalışır. 

 

Tabii ki araç içerisine ışığın daha az girişi sağlandığın zaman çok daha az ısınma sağlanmaktadır.

 

Araba Güneşliği

 

Araç içerisinde bulunan güneş gölgelikleri sayesinde araç içi güneş ışınlarından uzak kalacaktır. Araç içerisine girişi engellenen güneş ışınları sayesinde araç içerisinin soğuk kalması sağlanmış olur. Araç ön camı önüne park etmeden önce bir güneşlik koyulması durumunda aracınızı biraz daha serin tutmuş olursunuz.

 

Renkli Camlar

 

Araç içerisinde renkli camlar kullanılması durumunda güneş ışınlarının size ve araç iç döşemesine değme oranını azaltmış olursunuz. Aracında renkli cam kullanan sürücülerin, renkli cam kullanmayan sürücülere nazaran daha az klima kullandığı görülmüştür. Renkli camlar klimanın daha az kullanılması sayesinde yakıt tasarrufu da sağlamış olacaktır. 

 

Araç kiralama örneğinden devam edersek İstanbul Havalimanı araç kiralama​​​​​​​ şirketleri arasından seçim sırasında sürücüler renkli cama önem vermektedir. Hem araç görünümünü daha güzel kılar hem de İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemi yaptıktan sonra çok daha az yakıt harcaması yapmış olursunuz. 

 

Gölgeye Park Etmek

 

Araç üzerinde çok fazla para harcanmamış ve üstte belirtilen seçenekler uygulanmamış ise bir kısa süreli pratik yöntem de aracı gölgeye park etmektir. Hem benzinin buharlaşmasını engelleyerek yakıt tasarrufu sağlamış hem de araç içerisinde bulunan ısıyı aşağıda tutmanızı sağlayacaktır. 

 

Sürücü tarafından İstanbul Havalimanı araç kiralama​​​​​​​ şirketinde kiralanmış araçta renkli cam ve klima yok ise gölgeye park edilmelidir.

 

Camları Aralık Bırakmak

 

Aracınızı güvenli gördüğünüz bir alana park ettiğiniz zamanlarda camları aralık bırakarak araç içine hava giriş çıkışını sağlayabilirsiniz.

 

Sürücü  İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemi sonrası yukarıda bulunan hiç bir özellik araç içerisinde yok ise bu yolu denemelidir. 

 

 KOLTUKLAR

 

Koltuk seçimleri araç içinin dizaynı için önemlidir. Ancak görünüş kadar kullanış da çok önem arz etmektedir. Deri koltukları kullanmanız durumunda çok daha terlemeniz kaçınılmazdır. Bu nedenle İstanbul Havalimanı araç kiralama​​​​​​​ işlemi sırasında kumaş koltuk seçmeniz serinlik açısından daha avantajlı olacaktır.