Otomobillerin Bakım Süreçleri – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Otomobillerin Bakım Süreçleri – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Otomobillerin Bakım Süreçleri – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Otomobillerin Bakım Süreçleri – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama 

 

Araba sahibi olmak herkesin istediği bir konudur. Ancak sürücüler aracı aldıklarında satana kadar bakmadan araç bakımlarını yapmadan kullanırlar ise bu sefer araçlar zarar görecek ve bunun sonucunda ya sizi yarı yolda bırakacak ya da satışını yapmak istediğiniz de size mali zarar verecektir. Araç kiralamayı düşünenler için İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmamız 5s CarRental ile kiraladığınız araçların bakımları zamanında ve tam olarak yapılmaktadır. 

 

Araçlara ne kadar temiz bakılırsa, ne kadar düzenli bakım yaptırılırsa o kadar uzun süre düzgün kullanım sağlanmaktadır. Araçlar bu konu da çocuk gibidirler.

 

Trafik kazalarının bir nedeni de araç bakımlarının yapılmamış olmasıdır. Araç satın almak sadece araca binerek yürütmek değildir. Sizin ve çevrenizde ki her şeyin güvenliği bazen sadece bir frene bağlıdır. Bundan dolayı araç bakımlarının düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir.

 

Bakım yapılması gereken neler olmalı? Bir aracın bakımları genellikle belirli kilometrelerde yapılmaktadır. Periyodik olarak bakımda değişim yapılması gereken parçalar ve sadece bakım yapılması gerekenler bulunmaktadır. Bunların dışında araçların ağır bakımları da bulunmaktadır. 

 

 

 Periyodik Bakım Sırasında Değişim Yapılması Gereken Araç Parçaları

 

Motor Yağı Değişimi 

 

Motor yağının araç içerisinde kullanım amacı motorun içerisinde olan aksamların çalışma sırasında aşınma ve sürtünmeyi azaltmak için ince bir tabaka halinde aksamlar etrafı sarılır. Motor yağı, motoru temizlemeye ve motorun pasa karşı korumaya ve bunun yanı sıra silindirlerin çevresinde bulunan aşırı sıcağın bir bölümünün kartere indirmeyi sağlamaktadır.

 

 Motor yağ filtresinin değişimi 10 000 ve 15 000 kilometre aralar ile değiştirilebilir. Kilometre yakınlarında seyahat yapmadan filtre bakımı yapılıp o şekilde yola çıkılmalıdır.

 

 Örneğin bir uçuş yolcusu Ankara'dan yolculuk yapıp İstanbul Havalimanı araç kiralama ile araç kiraladığını ve bu aracın yağ filtresi değişmemiş olduğunu düşünürsek araç üzerine binildiğinde aracın normalde performansından çok daha düşük performansta olduğunu fark edersiniz. Bunu fark ettiğiniz de iseİstanbul Havalimanı araç kiralama yaptığınız yere gidip aracı değiştirebilirsiniz. 

 

Hava Filtresi Değişimi 

 

Hava filtresinin değişimi aracın modeline, kilometresine, markasına ve bunların yanı sıra filtrenin kalitesine göre değişebilmektedir. Ancak genel olarak 10 000 ve 15 000 kilometre arası bakımı periyodik bir şekilde yapılmalıdır.

 

 Örneğin İstanbul'a gezmek için uçuş ile gelen bir yolcu İstanbul Havalimanı araç kiralama yapıldıktan sonra araç kullanıma başladığınız zaman aracın çekiş gücünde zorluk ve çok fazla yakıt harcadığını düşünüyorsanız hava filtresini kontrol ettirmelisiniz ya da İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemini hangi firmadan yaptırdı iseniz o firmanın yetkilisine bildirmelisiniz.

 

Polen Filtresi Değişimi

 

Yakıt Filtresi Değişimi

 

Yağ Filtresi Değişimi

 

Bakım Yapılması Gereken Parçalar

 

Motor

 

Motor arızası sürücüler arasında en çok korkulan ama zaman içinde her araçta görülen bir arızadır. Düzenli motor bakımı yapılan araçlar arasında motor arızası en aza iner. 

 

Motor bakımında dikkat edilmesi gereken konular ise yağın düzenli kontrolü , motor harareti görünmemesine özen gösterilmesi, motorla sürekli etkileşim halinde olan akü, buji, hava filtresi, yağ filtresi gibi elemanların periyodik şekilde kontrol edilmesi, park yerlerine park edince araç altını da kontrol etmeli yağ lekesi görünürse aracı direk bir yere götürmelidir. 

 

Örneğin iş için yaşadığınız şehirden uçuş ile İstanbul'a geldiğinizdeİstanbul Havalimanı araç kiralama ile aracı kiralayıp yola çıkıldığında ve motor zamanlıca bakım yapılan bir motor değilse çok fazla rahatsız edici bir sürüş sağlar. Kullandığınız süreçte yolda kalacak mıyım diye kendinize sorarsınız. Bundan kaynaklı hemen İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemi yapmış olduğunuz yerde değişim yapmalısınız. 

 

Fren

 

Fren çok parçalı bir sitemdir. Balatalar, diskler, kaliperler, kampana, fren hidroliği, bağlantı parçaları ve hortumlar bulunmaktadır. Fren bakımını aracınızın motor bakımlarını ne zaman yapıyorsanız aynı zamanda yaptırabilirsiniz. 

 

Örneğin bir sürücü uçuş ile yolculuk yapmış ve İstanbul'a gelmiş ise burada kendi aracı yok ise İstanbul Havalimanı araç kiralama yapması durumunda aracın fren balatalarını kontrol edebilir. Böylelikle aracı kullanırken frene basıldığında aracın vereceği tepki ve bunun sürücüyü nasıl etkileyeceğini düşünebilir. Sonuçta fren aracın en önemli parçalarından biridir. Eğer ki rahatsız olmuş ise İstanbul Havalimanı araç kiralama yapılan yere iletmeli aracı değiştirmelidir.

 

 Diğer yapılması gereken bakım unsurları ise;

 

Far Ayarları

 

Ön Takım Kontrolü

 

Genel Kontrol