Kiralık Araçla HGS Geçişi – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Kiralık Araçla HGS Geçişi – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Kiralık Araçla HGS Geçişi – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Kiralık Araçla HGS Geçişi – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

Hızlı Geçiş Sistemi diye belirtilen HGS, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bütün Boğaz Köprüleri, Otoyol geçişleri içerisinde alınan geçiş ücretleridir. Çok önceden sürücülerin kilometrelerce sıra olarak bilet alıp para ödediği sistem yerine gelmiştir Hızlı Geçiş Sistemi.

 

Sürücüler radyo frekansları ile araçlarına önceden yükledikleri bakiyeler yardımı ile hiç beklemeden yollarına kaldıkları yerden devam ettikleri sistemdir. 

 

 Bu sistem sayesinde sürücüler yetişecekleri yerlere geç kalmamış ve insanlar buna bağlı olarak ruh sağlıkları konusunda problem yaşamamış olmaktadırlar. 

 

Örneğin İstanbul'a yolculuk etmiş bir yolcu İstanbul Havalimanı araç kiralama ile araba kiralamış ve yine bu araç ile Hızlı Geçiş Sistemi olan bir yoldan geçmek durumunda kalmış olabilir. Bu durumda bilgisinin olması çok önemlidir. Hem İstanbul Havalimanı araç kiralama yapan sürücü için hem de İstanbul Havalimanı araç kiralama sahibinin rahat bir işlem yapması sağlanmış olur. 

 

 Hızlı Geçiş Sistemi HGS Bakiye Nasıl Sorgulanır?

 

Hızlı Geçiş Sistemi 17.09.2012 yılında Avrupa Otoyolu, İzmir-Aydın Otoyolu, Anadolu Otoyolu, İzmir- Çeşme Otoyolu, Boğaz Köprüleri ve Niğde-Mersin- Şanlıurfa Otoyolu arasında ki bakiye toplama istasyonlarını PTT Genel Müdürlüğü devir almıştır. 

 

 Sürücüler yola çıkmadan önce bakiye sorgulama işlemlerini ürün satın alma işlemi esnasında ilgili PTT memuru ya da banka personeli aracılığı ile beyan ettirdiği, resmi sistem üzerinden kayıtlı olan GSM numarasının aktif olmasını sağlamalıdır. Aktifleştirilmesinin bir nedeni ise kişinin bakiyesini sorgular iken web sitesi üzerinden de kolaylıkla sorgulayabilecek olmasıdır.

 

Örneğin İstanbul havaalanında inen yolcu İstanbul Havalimanı araç kiralama ile araba kiralayıp yolculuk etmek istediğinde web sitesinden plaka ve numara ile HGS sorgulaması yapabilir buna göre yola çıkabilir. Böylelikle oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğu ortadan kaldırmış olacaktır. 

 

Böylelikle yolculuğunuz bittikten sonra İstanbul Havalimanı araç kiralama kişi rahatlıkla yolculuğuna devam edebilmektedir. 

 

 Araç Sınıfları

 

Hızlı Geçiş Sistemi içerisinde araçlar 6 sınıf olarak ayrılmakta ve buna bağlı olarak ücretlendirilmektedir. Sürücünün aldığı aracın hangi sınıf içerisinde bulunduğunu bilmesi durumunda sürücü rahatlıkla ücretlendirme sırasında ceza yemeden bu konuyu atlatmış olacaktır. 

 

Sürücü bakiyesi yeterli olması durumunda ücretlendirme yapılıp geçiş sağlanacaktır. Sınıf uyumsuzluğunu sürekli olarak gerçekleştiren sürücüler Hızlı Geçiş Sistemi içerisinde Kara Listeye alınacaktır. 

 

Örneğin İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemi gerçekleştirmiş bir sürücü Hızlı Geçiş Sistemi içerisinden web siteleri yardımı ile bakiye sorgulamadan ve araç sınıfını gösteren Hızlı Geçiş Sistemi etiketinin uyumunu irdelemeden yola çıkar ise bir süre sonra bu aracın Kara Liste içerisinde olmasına neden olacaktır.

 

Bu da İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemi gerçekleştiren firmanın bu aracı ve plakasını uzun bir süre Otoyol ve Boğaz Köprüleri üzerinden hareket ettiremeyecekleri anlamına gelecektir. 

 

 1. Sınıf Araçlar

 

 Dingil mesafesi ( AKS aralığı) 3.20 metrenin altında olan araçlardır.

 

 2. Sınıf Araçlar

 

 Dingil mesafesi ( AKS aralığı) 3.20 metrenin üzerinde ve 2 AKS taşıyan araçlardır.

 

 3. Sınıf Araçlar

 

 Dingil sayısı yani AKS sayısı 3 olan bütün araçlardır.

 

 4. Sınıf Araçlar

 

 Dingil sayısının 4 ya da 5 adet olması durumunda olan bütün araçları içermektedir.

 

 5. Sınıf Araçlar

 

 Dingil yani AKS sayısının 6 ya da daha fazla olması durumundaki araçların tamamını kapsar.

 

 6. Sınıf Araçlar

 

 Bu araçların tamamı motosikletlerdir.

 

Bu sınıfları bildikten ya da araştırdıktan sonra yolculuk sırasında oluşabilecek bir olumsuzluğu daha ortadan kaldırmış olursunuz. Örneğin sürücü İstanbul Havalimanı araç kiralama yapmış ve bu kriterlere dikkat etmiş ise hem hızlı hem de sorunsuz bir yolculuk yapmış olacaktır. Sürüş keyfini yarıda kesmek zorunda kalmayacaktır.