Araç Kiralamak Mı Yoksa Satın Almak Mı? - İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Araç Kiralamak Mı Yoksa Satın Almak Mı? - İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç Kiralamak Mı Yoksa Satın Almak Mı? - İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Araç Kiralamak Mı Yoksa Satın Almak Mı? - İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

Son yıllarda sıfır araba fiyatları, insanların bütçelerini oldukça zorlamaktadır. Buna bağlı olarak sıfır araç satın almak mı yoksa araç kiralama yapmak mı sorusu gündemde kalmaya ve popülaritesini korumaya devam ediyor. Bu soruya en doğru cevabı verebilmenin yolu ise hangi seçeneğin daha avantajlı olduğunun öncelikle tespitini gerekli kılıyor. İstanbul Havalimanını seyahatlerinde sıklıkla tercih eden yolcular da araç sahibi olmak mı yoksa İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak mı avantajlı diye araştırmalar yapıyor. 

 

 Şahıslar için Araç Kiralamak mı yoksa Araç Satın Almak mı Daha Avantajlı? 

 

Şahıslar için sıfır kilometre bir araç almak mı yoksa araç satın almak mı daha avantajlı diye sorulduğunda aylık araç kiralama ile yıllık araç kiralama yaptıklarında araç masrafları dikkate alındığında araç kiralamanın daha az bir maliyet hesabı ortaya çıkardığı açıkça görülmektedir. Bu tespit, aynı zamanda İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetlerinin neden yoğun bir şekilde talep gördüğü sorusunu da cevaplamaktadır. Araç kiralama hizmetlerinde kiralama şirketleri tarafından yapıldığı için yıllık bakım gibi periyodik bakımları ve lastik değişimlerini düşünmek zorunda değilsiniz.

 

 Yeni Nesil Araçlarla Sürüş Keyfi Ayrıcalığı 

 

Şahıslar, araç kiralama hizmetleri ile hem yüksek faizli kredilerle uzun yıllar boyunca borç ödemekten kurtuluyor hem de diğer araç masraflarını kiralama şirketleri ödediğinden son derece rahat ediyor. Araç satın alan kişiler, çeşitli yeni nesil araçları deneme keyfinden mahrum kalırken İstanbul Havalimanı araç kiralama gibi hizmetleri seçenler yakıt tasarruflu ve elektrikli son model araçlarla farklı sürüyüş deneyim ve keyfi yaşama fırsatını yakalıyorlar. Dilediklerinde kiraladıkları aracın marka ve modelini değiştirebilmeleri de araç kiralamanın bir diğer önemli ve öne çıkan avantajı. 

 

 Araç Satın Alma Fikrini Unutturan Hizmet 

 

İstanbul Havalimanı gibi yurt içi ve yurt dışı uçuşlar gerçekleştirilen kalabalık bir yolcu trafiğine sahip büyük bir havalimanına güvenilir ve konforlu bir şekilde ulaşmak ya da uçaktan iner inmez konforlu, son model bir araç teslim alarak dilediğiniz yere doğru gecikmeden seyahate çıkmak İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmalar ile mümkün. Böylelikle araç sahibi olmadan çok fazla seyahat eden kişiler için en uygun ve en iyi alternatif seçenek araç kiralama olarak gün yüzüne çıkıyor. Araç kiralamada fiyat indirim ve kampanyalarından yararlananlar ise araç sahibi olmayı genellikle düşünmüyorlar.

 

  Araç Satın Alma Yöntemleri 

 

Araç kiralama mı yoksa araç satın almak mı daha avantajlı diye düşünüldüğünde; her iki seçeneğin yol açacağı maddi giderlerin hesaplanarak karşılaştırılması sonucunda bu soruya verilebilecek yanıt netlik kazanabiliyor. Maddi yönden bir değerlendirme yapıldığı zaman şirket sahibi olmayan bireysel alıcıların sıfır bir araç almak istediklerinde banka kredisi çekerek bu aracı satın almayı daha fazla tercih ettikleri görülmektedir.

 

Bir kısım bireysel alıcılar ise, sıfır araç satın alırken nakit ödeme yapmaktadırlar. Peşin fiyatına nakit alımlarda, araç fiyatlarındaki indirimlerde lehlerine olmaktadır. 5sCarRental araç kiralama firması ile tanışanlar ise İstanbul Havalimanı ulaşımlarında İstanbul Havalimanı araç kiralama kapsamındaki zengin ve son model araç filosu ile araç kiralama fikrine daha çok yaklaşmaktadır. 

 

 Satın Alınan Sıfır Aracın Maliyetleri Nelerdir? 

 

Banka kredisi alarak sıfır araç satın alımlarında alındıkları yıla ilişkin bankaların uyguladıkları faiz oranlarının yüksek olması halinde çekilen kredinin geri ödemesi de uzun süreli ve oldukça yüklü meblağlarda olmaktadır. Yalnız banka kredisi değil, aracın satın alımı akabinde gelen çoğu zorunlu bir kısmı ihtiyari diğer masraflarda göz önünde bulundurulmalı. Bu masraflar içerisinde plaka, kasko, motorlu taşıt vergisi, yıllık periyodik araç bakım hizmetleri, lastik değişimleri gibi önemli giderler yer alıyor. Bu masraflarla birlikte birkaç yılda sıfır bir araca ödenen ücret bir hayli katlanmaktadır.

 

Sıfır araç satın alarak bu farklı ve yüksek maliyet kalemlerine katlanmak istemeyenler için ise bütçe dostu seçenek İstanbul Havalimanı araç kiralama. Bütçenizin büyük bir kısmını araç alımına ve masraflarına ayırmanıza engel olarak bütçenizi daha farklı ihtiyaçlarınıza yönlendirme fırsatını müşterilerine sağlıyor. 

 

 Araç Kiralama ile Bütçenizi Koruyun 

 

Sıfır araca ödenen kredi maliyetleri yanında araç sahibi olmanın gerektiği masraflar bir bütün olarak düşünüldüğünde her türlü masrafı üstlenen size sadece kira bedelini ödeme dışında bir maddi külfet bırakmayan 5S CarRental gibi kaliteli ve güvenilir İstanbul Havalimanı araç kiralama yaparak müşterilerinin memnuniyetini artıran ve bütçelerine hitap eden firmalara müracaat etmeniz doğru bir tercih olacaktır. 

 

 Şirket Sahipleri için Araç Kiralamanın Avantajları 

 

Şirket sahipleri, araç satın aldıkları zaman şirketlerinden yüklü miktarda bir nakit çıkışı olmaktadır. Buna bağlı olarak pek çok vergi ödemesi ile karşılaşırlar. Bunlara ilaveten sigorta, araç bakım ve kasko gibi ek masraf ödemeleri doğar. Bu sebeple şirketler, araç satın alımı yerine araç kiralama yapmayı seçmektedirler. Böylelikle şirketlerinden toplu nakit para çıkışı olmamaktadır. Sigorta, vergi gibi ek masrafları da kiralama şirketleri tarafından karşılanmaktadır. Şirketler, ani ortaya çıkan iş seyahatlerinde gidecekleri yere uygun aracı dakikalar içerisinde kiralayabilmektedir. 

 

Şirketler, kurumsal araç kiralama yaptıkları zaman toplu nakit çıkışı olmamasına dolayısıyla kasalarında kalan önemli bir bütçeyi farklı yatırım alanlarına yönlendirebilme fırsatına sahip olurlar. Araçların motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri, kasko ve trafik sigortaları İstanbul Havalimanı araç kiralamahizmetlerinde olduğu gibi eksiksiz bir şekilde araç kiralama şirketleri tarafından ödenmektedir.

 

Tüm bunlara ilaveten araçların tüm bakımlarının, kışlık ve yazlık lastik değişimlerinin de kiralama şirketleri tarafından yapılması önemli bir diğer avantajdır. Kaza ve hasar durumlarında tamir işlemleri de kiralama şirketlerince gerçekleştirilmektedir.