Araç kiralamada en güvenli otomobiller – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Araç kiralamada en güvenli otomobiller – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Araç kiralamada en güvenli otomobiller – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Araç kiralamada En Güvenli Otomobiller – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

Otomobiller geride bıraktığımız yıllarda birçok alanda gelişim kaydetti. Bu gelişimlerin başında da kuşkusuz araçların güvenliği ilk sırada yer aldı. Günümüz şartlarında araç kiralamak bir zorunluluk olduğu kadar vatandaşlar tercihlerini güvenli otomobillerden kullandı. İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak 5s CarRental da müşterilerimizin güvenliği için filosunda en güvenilir otomobillere yer vererek araçlarım bakım ve kontrollerini eksiksiz ve zamanında yaptırmaktadır. 

 

Yetkililerden Bilgi Alın

 

Araçlardaki güvenlik sistemleri hakkında tüm sürücülerin yeterli bilgiye sahip olması gerekmektedir. Araçlarda kazaları önlemeye yönelik güvenlik sistemleri ve kaza anında sürücünün yaşamını korumaya yönelik güvenlik sistemleri kullanılmaktadır. Sürücülerin araçlardaki bu güvenlik sistemlerini tanıması hayati önem taşımaktadır. İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden yararlandığınız taktirde bu sistemler hakkında firma yetkililerinden bilgi alabilirsiniz. 

 

Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Sürücünün aracın bakımını yaptırması da güvenlik önlemidir, tüm iç aksamının kontrol edilmesi araçta sağlıklı ve güvenli sürüşü engelleyecek bir sorun var mı, hasar görmüş bir bölüm var mı düzenli bakım ve kontroller ile fark edilecek olası bir kaza riski bu şekilde önlenmiş olacaktır. İstanbul Havalimanı araç kiralama firmamız da bu konuda gerekli tüm tedbirleri almaktadır. 

 

Önce Güvenliğiniz

 

Sürücünün aracın iç aksamının hangi parçalardan oluştuğunu bilmesi hangi parçanın hangi hayati işlevi gördüğünü bilmesi oluşacak sorunlarda ne yapması gerektiğini bilmesini de sağlayacak kısmen de olsa önlem almasını sağlayacaktır. Amortisörü patlak bir aracın fren mesafesinin uzayacağı, lastiklerin çabuk yıpranmasına sebebiyet vereceği, aracın kontrolünün zorlaşacağını bilmesi ve derhal en yakın araç bakım servisine gitmesi gerekmektedir. İstanbul Havalimanı araç kiralama firmamız araçların bakımlarını zamanında ve eksiksiz yaptırmaktadır. 

 

Sürüş sırasında aniden farları sönen ya da tekerleği patlayan sürücünün paniğe kapılmadan neler yapması gerektiğini bilmesi güvenlik önlemlerinin bir parçasıdır. Günümüzde gelişen teknolojik faaliyetler sürücünün işini kolaylaştırmakta. Virajlarda ek aydınlatma sağlayan, gecenin karanlığında ışık ayarını kendisi yapabilen akıllı LED farlar sürüş kalitesini yükseltmeye başladı. İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetleri veren firmamız araç teslim ederken ve alırken bu kontrolleri yerine getirmektedir. 

 

Akıllı Sistemler

 

Sürücülerin kaza yapmasına sebep olan olaylar arasında, görüş yetersizliği, viraja hızla girmek, hatalı şerit değiştirmek gibi sürücü hatalarını saymak mümkün. Akıllı fonksiyonlar sürücüden kaynaklanan hataları engelleyerek kaza olasılıklarını azaltmaya yönelik etki gösteriyor. Şeritten ayrılan sürücüyü ses ve titreşim ile uyaran beyaz çizgileri algılayan fonksiyon günümüzde pek çok araçta kullanılıyor.

 

Araçlara eklenen 360 derece görüş özelliği ile sürücünün göremediği hiçbir nokta bırakılmamakta, kaza riskleri sıfırlanmaktadır ayrıca akıllı camların uygulamaya konulması ile sürücüler camı ekran gibi kullanabilmekteler, araçtaki arıza bilgisini verdiği gibi nasıl onarılması gerektiği konusunda da bilgi veren akıllı camlar ile güvenlik en üst seviyelere taşınıyor. İstanbul Havalimanı araç kiralama firmamızda tam donanımlı otomobillerimiz ile güvenli sürüşün keyfini çıkarabilirsiniz. 

 

Kurallar Uyun

 

Araçlar gelişen teknoloji ile orantılı olarak gelişmesini her geçen gün sürdürecek, sürücülerin güvenliği ve sürüş konforu için her geçen gün yeni bir fonksiyon kullanılır hale gelecek fakat yine de sürücülerin dikkatli olması, araçların zamanında dikkatli bir biçimde bakımlarının ve kontrollerinin yapılması, sürücünün sürüş kurallarına uyması, aracı uykusunu almış ve alkolsüz kullanması, emniyet kemerini bağlaması, sürüş halinde telefon ile konuşmaması birinci güvenlik önlemlerini oluşturmaktadır.

 

Sürücülerin unutmaması gereken önemli uygulamalardan biri aracın Trafik sigortasının ve kaskosunun yapılmasıdır. Sigortanız hatalı olduğunuz kazalarda yapacağınız ödeme yükünden kurtarırken, kasko uygulaması ise aracınızda meydana gelebilecek zararların maliyetini karşılayacaktır. İstanbul Havalimanı araç kiralama firmamızdaki tüm araçlarımızın sigortaları ve kaskoları tamdır. 

 

Sürücülerimizin araç kullanırken araç içindeki kimselerle dikkatini dağıtacak düzeyde konuşmaması, sigara içmemesi, sürüş esnasında başka herhangi bir işle ilgilenmemesi, hız limitlerine uyması, önündeki araç ile sürüş mesafesini koruması hem kendi yaşamlarını hem yayaların hayatını koruyacaktır. 

 

Hangi Otomobiller Tercih Edilmeli?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetleri veren firmamız ile kiralayacağınız araçların bakım ve onarımları tam ve zamanında yapıldığı için güvenli bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Marka ve model olarak Volkswagen Polo, Volkswagen Passat, Toyata Corolla, Opel İnsignia, Peugeot 508, Peugeot 3008, Hyundai Tucson, Opel Grandland X, Citroen C3 Aircross, Renault Captor gibi otomobiller tercih edilebilir.