İstanbul havalimanı araba kiralama - Fiat egea özellikleri

İstanbul havalimanı araba kiralama - Fiat egea özellikleri - 5sCarRental

Blog

İstanbul havalimanı araba kiralama - Fiat egea özellikleri


İstanbul havalimanı araba kiralama - Fiat egea özellikleri

Fiat Egea Özellikleri

Ezberleri bozan tasarımı ile karşımıza çıkan Fiat Egea’nın en büyük artısı bütün hatchback modellerinin aksine son derece geniş bir iç mekanının bulunması olmaktadır. Bu özelliği sayesinde birçok İstanbul havalimanı araba kiralama firmasının filosunda yer alan modelin diğer önemli özellikleri bulmak mümkün olmaktadır.

 Fiat Egea Tasarım Özellikleri

 Motor kaputundan başlamak üzere modelin arkasına kadar devam eden çizgiler karakteristik bir görünüm sunmaktadır. Bu çizgiler sayesinde aracın fark edilmesini sağlayan detaylar ön plana çıkmaktadır. Bu detaylar arasında bulunan ve aracın tasarım çizgileri ile paralellik gösteren krom ayrıntılara sahip geniş ızgarası çarpıcı bir görünüm oluşturmaktadır. 

 Fiat Egea tasarımları modellere göre farklılık göstermektedir. Bu farklılıklar ise kapı kollarında, tamponlarda, ayna kapaklarında, arka camlarda, cam çıtasında, panjurlarda, sürüş farlarında ve jantlarda farklılık göstermektedir.

 Kapı kolları seçenekleri arasında siyah kapı kolları, krom kapı kolları, krom ayna kapı kolları ve parlak siyah ayna kapı kolları bulunmaktadır.

 Ayna kapaklarında da kişiselleştirme olanaklarına yer veren Fiat Egea, diğer bir yandan karartılmış arka cam seçenekleri sunarak yolcuların daha konforlu ve daha mahrem bir yolculuk deneyimi yaşamalarına da olanak tanımaktadır.

 Fiat Egea’da Bulunan Detaylar

 İstanbul havalimanı araba kiralama firmalarının filolarında bulabileceğiniz Fiat Egea’nın sunduğu detaylar sürücülere mükemmel bir sürüş deneyimi yaşatmaktadır.

 Ön Konsol Özellikleri

 Bu detaylar arasında ilk sırayı ön konsol oluşturmaktadır. Ön konsolun şık ve zarif tasarımının yan sıra bütün kontrol tuşlarının sürücülerin parmak uçlarına taşıması ise kullanımı hem kolay hem de güvenli hale getirmektedir.

 İç Tasarım Özellikleri

 Fiat Egea’nın büyük özelliği şüphesiz ki benzer araç sınıfından çok daha geniş bir iç hacme sahip olması olmaktadır. Ayrıca iç mekandaki diğer ayrıntılar da sürüşü ve yolculuğu keyifli bir hale getirmektedir.

 Aracın içerisinde kullanılan detaylara gelecek olursak karşımıza ilk çıkan özellik vücudu destekleyecek özellikteki koltuklar olmaktadır. Bu modelin İstanbul havalimanı araba kiralama firmalarının filolarında bulunmasının bir diğer sebebi ise döşemelerde kullanılan yüksek kalitede ki kumaşlar olmaktadır.

 Bagaj Tasarım Özellikleri

 Hatchback modellerin en büyük sıkıntısı yeterli hacimlerde bagaja sahip olamamaları olmaktadır. “Ezber Bozan” sloganı ile piyasaya sunulan bu modelde ise kullanıcıların son derece memnun edecek kadar genişlikte ki bagajlara sahip olmaktadır.

 440 litreye sahip olan bagaj hacminde bu hesaplamalara lastik tamir kiti de ilave edilerek kullanıcı bilgilerine sunulmuş bulunmaktadır.

 Fiat Egea’nın Teknolojik Özellikleri

 Teknolojinin hızlı gelişimine son derece dikkatli bir şekilde ayak uyduran Fiat Egea, sahip olduğu teknolojik özellikleri ile de İstanbul havalimanı araba kiralama şirketlerinin filolarında yer almayı hak etmektedir.

 Fiat Egea’nın teknolojik özellikleri arasında ilk sırayı Untouched teknoloji kullanılarak tasarlanmış olan multimedia almaktadır. Bilgiye ve eğlenceye etkili bir şekilde ulaşımı sağlayan bu sistem aynı zamanda gözlerin her zaman yolda olmasına da yardımcı olmaktadır.

 Untouched teknolojisinin kullanıldığı modül aynı zamanda Apple CarPlay ile de uyumlu olmaktadır. Bu sayede anlık trafik bilgilerine ulaşılabilir ve en güncel navigasyon bilgileri ile kısa sürede istediğiniz yere varabilirsiniz.

 İstanbul havalimanı araba kiralama şirketlerinin bu modeli tercih etmesinde ki bir diğer sebep ise geri görüş kamerasının bulunmasıdır. Bu sayede park etmek ve park halinden çıkmak son derece kolay olmaktadır.

 Fiat Egea Motor Özellikleri

 Fiat Egea modellerinin birbirinden farklı motor özellikleri bulunmaktadır. Üç farklı seçenek ile piyasaya sunulan Fiat Egea’nın 1.4 Fire 95 Hp, 1.3 multijet II 95 Hp ve 1.6 multijet II 120 Hp Dct seçenekleri bulunmaktadır.

 Bu seçeneklerin azami güçleri ise modeller arasında farklılık göstermekle birlikte 95 ile 120 arasında değişiklik göstermektedir.

 Fiat Egea’nın istanbul havalimanı araba kiralama filoları içerisinde yer almasının bir başka sebebi ise azami 127 ile 320 tork aralığında modellerinin bulunmasıdır. Bunun yanında modellerin azami hızları 182 ile 199 km/h aralığında değişmektedir. 

 0’dan 100 km’ye çıkma süreleri ise bu modeller için 12.4 sn ile 11 sn arasında değişiklik göstermektedir.

 Fiat Egea birçok araca göre yakıt sarfiyatı bakımından da oldukça avantajlı olmaktadır. Motorun gücüne ve bulunan trafiğe bağlı olarak yakıt tüketimi farklılık göstermektedir. Fiat Egea yakıt tüketimleri şehir içinde en az 4.9 olmakla birlikte şehir dışında ise 3.3 olmaktadır. Ayrıca en büyük motor hacmine sahip olan modelinin şehir içi yakıt tüketimi 5.5 olurken, şehir dışı yakıt tüketimi ise 3.8 olmaktadır. İstanbul havalimanı araba kiralama firmalarından kiralanacak Fiat Egea marka araçların ortalama olarak 100 km’de 4 litre yakıt kullandığı söylenebilir.

 Fiat Egea Güvenlik Donanımları

 Farklı özellikte modelleri ile piyasaya sürülen Fiat Egea güvenlik donanımları genellikle modellere göre farklılık göstermektedir. Ancak bütün modellerde standart olarak uygulanan güvenlik donanımları mevcut olmaktadır. Bu donanımlar ise şu şekilde sıralanabilir:

 ABS

 ESP

 EBD

 BAS

 TCS

 MSR

 ERM

 DST

 6 hava yastığı

 Yokuş Kalkış Desteği

 Lastik basınç izleme sistemi

 İmmobilizer

 İstanbul havalimanı araba kiralama firmalarının filolarında bulunan Fiat Egea modellerinin farklılıklarına göre ise aşağıda belirtilen ilave güvenlik sistemleri bulunmaktadır.

 Xenon farlar

 Çarpma riski uyarı sistemi

 Otomatik acil durum freni

 Adaptif hız sabitleme sistemi

 Fiat Egea tarafından sunulan bu güvenlik sistemlerinin kullanıcıların sürüş deneyimlerini zenginleştirmesi ve daha güvenli kılmasından birçok farklı avantaj sağlamaktadır. Örneğin bu avantajların başında hız sabitleme sistemi sayesinde özellikle uzun yolculuklar sırasında sürücüler in çok daha az yorulmaları sağlanmaktadır. Ayrıca sürücüler bu sistemi aktif hale getirmeleri durumunda öndeki araçla mesafe de her zaman korunmuş olmaktadır.

 Maksimum güvenliği esas alındığı bu modelde ayrıca 6 adet hava yastığının kullanılması da olası bir kaza halinde aracın içerisindekileri koruyor.

 İstanbul havalimanı araba kiralama firmalarının filolarında bulunmasının bir diğer sebebi olarak karşımıza Elektronik Stabilite Programı çıkmaktadır. Bu program sayesinde yağışlı havalarda, kaygan zeminlerde veya ani manevralarda kontrol sağlamak oldukça kolay oluyor.

 Fiat Egea’nın ön tamponun altına yerleştirilen radar sayesinde öndeki araçla mesafe ve hız her zaman kontrol altında tutulabilir. Bu sistemin bir diğer avantajı ise olası bir kaza anında sistemin sürücüleri uyarmasıdır. Aynı zamanda otomatik fren sistemini de bulunması ile gerekli olduğu zamanlarda araç kendi otomatik frenini devreye sokabiliyor.

 Fiat Egea Konfor Özellikleri

 Keyifli bir sürüş deneyimi yaşatan Fiat Egea eklediği konfor öğeleri ile de kullanıcıların ve yolcuların deneyimlerini güzelleştirmeyi başarmıştır. Bu özellikler arasında ise şunlar bulunmaktadır.

 İstanbul havalimanı araba kiralama firmalarının filolarında bulunan çift fonksiyonlu direksiyon alternatifinin yanı sıra elektrikli ön ve arka camlar, klima, yol bilgisayarı, park sensörü özellikleri de bulunmaktadır.

 Ayrıca modeller ile birlikte farklılık göstermekle birlikte elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, yol bilgisayarı ekranı ve yağmur/ışık sensörü bulunmaktadır. Sizlerde kiraladığınız araçlarda maksimum konfor ve güvenlik arıyor iseniz filoların Fiat Egea bulunan araç kiralama şirketlerini tercih edebilirsiniz. Hatchback sınıfının en geniş iç hacmine ve bagajına sahip olması da tercih edilmesi için özelliklerinden birisi olmaktadır.