İstanbul araba kiralama l İstanbul Hakkında Bilgiler

İstanbul araba kiralama l İstanbul Hakkında Bilgiler - 5sCarRental

Blog

İstanbul araba kiralama l İstanbul Hakkında Bilgiler


İstanbul araba kiralama l İstanbul Hakkında Bilgiler

İstanbul araba kiralamahakkında bilgiler. İstanbul ve İstanbul’un gezilecek yerleri haklında tüm bilgileri sizler için derledik.

 İstanbul Türkiye’nin, hatta dünyanın en güzide şehirlerinden bir tanesidir. Romalılardan, Osmanlılara birçok imparatorluğa ve devlete başkent olmuş ve o imparatorlukların gözbebeği olmuştur. 16 milyonluk nüfusuyla bir metropol olan kent, birçok etnik yapıyı içerisinde bulundurmaktadır. Dünya gezginlerinin ve turistlerin vazgeçilmez noktası olan İstanbul, kendini ziyaret edenleri hayran bırakarak uğurlayıp içerisindeki tüm tarihsel, etniksel bilgileri sunmaktadır.

 İstanbul kaleleri, camileri, medreseleri, sarayları ve türbeleriyle ölmeden önce gezilmesi ve görülmesi gereken yerleri içinde barındırmaktadır.

 İstanbul Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer almaktadır. İktisadi büyüklük açısından dünyada 34. sıradadır. Nüfusu 15.519.267 olup kalabalık açısından Avrupa’da 1’inci, dünyada 6. sıradadır. Nüfus yoğunluğu 2841/km²’dir. 39 ilçeye sahiptir. İstanbul Türkiye ülkesinin kuzeybatısında bulunur, Marmara denizine kıyısı ve Boğaziçi boyunca, Haliç koyunu da çevreleyecek şekilde kurulmuştur. İstanbul kıtalararası bir şehirdir. Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlar. Avrupa'daki bölümüne Avrupa Yakası veya Rumeli Yakası, Asya'daki bölümüne ise Anadolu Yakası veya Asya Yakası denir.

 İstanbul’un Tarihi

 Son yıllarda birbiri ardına ortaya çıkartılan arkeolojik bulgularla insanlık tarihine ilişkin önemli bilgiler elde edilmiştir. Yarımburgaz Mağarası'nda bulunan taş aletlerle, ilkel zamanda yaşayan insan izlerinin 400.000 yıl öncesine dayandığı ortaya çıkarılmıştır.

 Tarihte ilk kurulduğunda üç tarafı Marmara denizi, Boğaziçi ve Haliç ile sarılan bir yarımada üzerinde kurulan İstanbul'un batıdaki sınırını İstanbul surları oluşturmaktadır. Gelişme ve büyüme aşamasında surların her seferinde daha batıya ilerletilerek yeniden yapılmasıyla şehir 4 defa genişletilmiştir.

 Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul, 330-395 tarihleri arasında Roma İmparatorluğu, 395-1204 tarihleri arasında Bizans İmparatorluğu, 1204-1261 tarihleri arasında Latin İmparatorluğu,1261-1453 tarihleri arasında yeniden Bizans İmparatorluğu ve en sonunda 1453-1922 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yaptı. Ayrıca İstanbul, halifeliğin Osmanlı İmparatorluğu'na geçtiği 1517'den 1924'e kadar İslam dünyasının da merkezi oldu.

 İstanbul’da Gezilecek Yerler

 Bizans İmparatorluğu, şehirde bin yıl kadar hüküm sürdü ve burayı başkent olarak kullandı. Bu sebepten dolayı şehirde çok sayıda Doğu Roma‘dan kalma yapılar mevcuttur. Bunların en önemlileri Eminönü'nde toplanmıştır çünkü eski İstanbul’un konumu bugünkü Eminönü’dür. Bu yapılar içinde en önemlisi, kilise olarak açılıp faaliyete geçirilen Ayasofya Müzesi'dir. Ayasofya bir patrik katedrali olup, 1453 yılında İstanbul'un Türkler tarafından fethedilmesiyle II. Mehmed (Fatih Sultan Mehmet) tarafından camiye dönüştürülmüştür. Şu an müze olarak hizmet vermektedir. İstanbul’da görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.

 Eski adıyla Yeni Köprü yeni adıyla Galata Köprüsü, I. Abdülmecit’in annesi Valide Sultan tarafından yaptırılmış olup Eminönü ve Karaköy’ü birbirine bağlamaktadır.

 Şehrin simgesi haline gelmiş Galata Kulesi de görülmeye değer bir güzelliğe sahiptir. Beyoğlu’nda bulunur.

 İstanbul’un başlıca başka bir sembolü haline gelmiş olan Kız Kulesi‘nin geçmişi 2500 yıl öncesine dayandığı söylenir. Çeşitli efsanelere sahip olan bu yapının 5. yüzyılda Yunanlılar tarafından yapıldığı söylenir. Kule Üsküdar ilçesinin kıyılarında bulunmaktadır.

 Rumeli Hisarı

 İstanbul’un Fethi döneminde Fatih Sultan Mehmet’in emriyle, Anadolu Hisarı’nın karşısına 4 ay gibi kısa bir sürede yapılmıştır. 300’e yakın usta ve 800 işçi tarafından yapılmıştır ve Sarıyer ilçesinde bulunmaktadır. Görülmeye değer bir güzelliğe sahip niteliktedir.

 İstanbul bu yerlerin haricinde Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Camii gibi 100’lerce esere de ev sahipliği yapmaktadır.

 İstanbul’da Ulaşım

 İstanbul’da ulaşım kara, hava, demiryolu ve deniz yolu gibi birçok yolla sağlanmaktadır. İstanbul’un Asya ve Avrupa gibi iki büyük kıtayı birbirine bağlaması ulaşımda bu şehri merkez haline getirmiştir.

 Şehirde iki büyük havalimanı bulunmaktadır. Bunun haricinde otogarları, tren garları ve limanlarıyla da şehirlerarası ve uluslararası ulaşım sağlanabilmektedir.

 Şehir içi ulaşımda ise metro, tramvay, vapur, otobüs, metrobüs, minibüs, taksi gibi birçok yolla ulaşım sağlanmaktadır. Otobüslerle ulaşım sağlayan şirket İETT; şehir içi vapurlarını ve deniz taksilerini işleten şirket İDO; tramvay, metro, teleferik ve füniküler hatlarının sahibi olan şirket İstanbul Ulaşım A.Ş.; banliyö hizmetini sağlayan TCDD’dir. Dolmuşlar, yolcu motorları ve ticari taksilerle İstanbul kompleks bir ulaşım ağına sahiptir. İstanbul'da şehir içi raylı sistem uzunluğu 75.5 km, 51.5 kilometrelik raylı sistem inşaatı hâlâ devam etmektedir. İETT, 5.000 kapasiteli otobüs filosuyla; İDO, 89 gemilik filosu ile 33 hatta, 82 noktaya yolcu taşımaktadır.

 Belirtildiği gibi birçok ulaşım yoluna ve ağına sahip olmasına rağmen 16 milyon gibi kalabalık bir şehir olduğundan dolayı toplu ulaşım insanları memnun eden yollardan değildir. Tüm ulaşım ağlarında insan kalabalığı oluşmaktadır. İstanbul’da şehir içi ulaşımın rahat bir yolculuk sağladığı söylenemez. Bunun için başka yollar tercih edilmelidir.

 Uzak yerlerden geliyorsanız, şehre varış olarak havalimanlarını kullandıysanız ve şehri keyfince gezip dolaşmak istiyorsanız yapmanız gereken şey İstanbul araba kiralama olacaktır. İstanbul araba kiralama ile uçakta yaşadığınız konforun devam etmesini sağlayabilir ve İstanbul’un tüm gezilecek yerlerini rahatlıkla gezebilirsiniz.

 İstanbul araba kiralama Firması

 İstanbul’da havalimanınından indiğiniz an birçok araç kiralama firması görebilirsiniz. Fakat araç kiralarken birçok önemli hususta dikkat edilmesi gerekir. Firmaların güvenilir olması, müşterilerle ilgilenmesi gerekmektedir. Bu yüzden firma seçimi oldukça önemlidir.

 İnsanlar tarafından çokça tercih edilen bir marka olmak önemlidir. Tecrübe, deneyim ve kaliteyi bir arada tutmak firmamızın önde gelen misyonudur.

 Teslim Noktaları

 İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, biri Asya diğeri Avrupa’da olmak üzere 2 şehir içi ofisimizle beraber 4 teslim noktasıyla hizmet vermekteyiz. Bu yüzden ister şehir içinde olun, isterseniz şehir dışından gelin her türlü kolaylık sağlamaktayız.

 Araç Filomuz

 1000 araçlık filomuzla İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde hizmetimiz mevcuttur.

 İstanbul araba kiralama

 Havalimanında indikten sonra İstanbul’un çileli toplu taşımasına bulaşmadan kendinize rahatlıkla araba kiraladıktan sonra aracı kendi arabınızmış gibi kullanma hissiyatında olacaksınız.

 İstanbul araba kiralamahizmetini kullandıktan sonra yapmanız gereken İstanbul’un zengin yapısına kendinizi bırakmanız olacaktır. Aksi halde farklı yolları kullanmanız halinde İstanbul’u tanımak yerine şehrin boğucu ortamında kaybolursunuz.

 İstanbul araba kiralamasayesinde kiraladığınız aracı tatiliniz başından sonuna kadar kullanabilirsiniz. Ayrıca araç sayesinde şehri doya doya, rahatça gezme fırsatına sahip olursunuz.

 İstanbul araba kiralamaile Aracı İstanbul’un Derinliklerine Sürün

 Toplu taşıma gibi sınırlandıran bir ulaşım yolu yerine İstanbul araba kiralama vasıtasıyla özgürce hareket edebileceğiniz, sınırlandırılmadan gezebileceğiniz bir tatilin tadını doyasıya çıkarırsınız.

 İnsanlar genelde arabayla şehirlerarası ulaşımın zor olduğunu düşündükleri için uçakla gelirler ve pahalı olduğundan dolayı da araç kiralamalarını tercih etmezler fakat bu yöntemi kullanan her insan pişman olup bir sonraki seferinde daha farklı bir yol tercih ederler.

 Uçakla İstanbul’a vardıktan hemen sonra tıpkı kendi arabanız misali havaalanı kapısından aracınızı alabilirsiniz. Üstelik 5s CarRental’in uygun fiyatları sayesinde ekonomik bir tatil yapma fırsatınız da doğar.

 İstanbul araba kiralama ile gezmek ve ziyaret etmek istediğiniz her yere gidebilirsiniz. Bunu farklı bir yolla yapamazsınız çünkü herhangi bir toplu taşıma yolunu tercih edecek olursanız güzergahınız çok kısıtlı ve sınırlayıcı olur. Fakat konforlu ve güvenli İstanbul araba kiralamakullanarak tatili gerçekten tatil gibi yaşayabilirsiniz.