İmmobilizer Arızaları Ve Çözümleri – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama İmmobilizer Arızaları Ve Çözümleri – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

İmmobilizer Arızaları Ve Çözümleri – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama


İmmobilizer Arızaları Ve Çözümleri – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

İmmobilizer Arızaları Ve Çözümleri – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak sürücüleri immobilizer arızaları ve çözümleri konusunda bilgilendirmek istedik. Detaylı bilgi için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

1944'te Frank Marugg hırsızlık önleme sistemini keşfetti; bu, hırsızlığın artmasını önlemek için tüm otomobil şirketlerinin kullandığı teknolojidir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak immobilizerin enellikle "çipli araba anahtar sistemi" olarak anıldığını söyleyebiliriz. Hırsızlık önleme sistemleri giderek daha yaygın hale geldi ve hemen hemen tüm araçlarda kullanılıyor.

 

 İmmobilizer Sistemi Nasıl Çalışır?

 

İmmobilizer, araçların çalınmasına karşı alınan en önemli önlemlerden biridir. Hırsızların sıklıkla başvurduğu bir yöntem olan düz temas yoluyla araç hırsızlığını tamamen devre dışı bırakan bir sistemdir. Immoblizer, düz temas yoluyla araç hırsızlığı için% 99'a kadar koruma sağlayabilir. Aracın ateşleme sistemi değiştirilmedikçe (ki bu oldukça zor), motor çalıştırılarak araç çalınamaz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firmalarından da konu hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

 

 İmmobilizer Sistemi Çeşitleri Nelerdir?

 

İmmobilizer, motor sistemindeki eşleşen parçalar ve kontak anahtarlarına dayanan bir sistemdir. Bu sistem genellikle anahtarlarla birlikte kullanılır ancak bazı markalar farklı teknolojiler geliştirir ve sistemi farklı şekillerde kullanır.

 

Bazı şirketler, ateşleme sistemine yerleştirmek yerine ayrı parolalar gerektiren klavyelere hırsızlık önleyici kilitler yerleştirmiştir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama olarak sisteme şifre girildiğinde elektronik kilit açıldığı için güvenliği tartışılmaya devam etmekte olduğunu belirtelim. 

 

Başka bir şirketin hırsızlık önleme sisteminin işlevi, hava akışını kilitleyerek aracın çalışmasını önlemektir.

 

 Sistem Araç Güvenliği İçin Yeterli midir?

 

Hırsızlık önleme sistemi maalesef araba hırsızlığını tamamen önleyemiyor ancak Avustralya'da yapılan araştırmalara göre sistemin araç hırsızlığı olaylarının% 75 oranında azaldığı tespit edildi. İzmir Adnan Menderes havalimanı araç kiralama firması olarak bu oranın, hırsızlık önleyici kilit kullanımının araçların çalınmasını büyük ölçüde engellediğini söyleyebiliriz.

 

 İmmobilizer Sistemin Dünyada ve Ülkemiz de Kullanımı

 

Bu teknoloji, dünyada ve Çin'de sıklıkla kullanılmaktadır ve 2000 ve sonrasında hemen hemen tüm modellerde standart ekipman olarak sağlanmaktadır. Birleşik Krallık, Kanada ve Avustralya gibi ülkelerde, araca bir hırsızlık önleme sistemi kurulmalıdır. Sistemin belirli bir Türkçe karşılığı yoktur. "Çipli otomatik anahtar", "araç hırsızlık önleme sistemi" gibi farklı terimlerle anılır.

 

 İmmobilizer Sistemin Araca Zarara Var mıdır?

 

İmmobilizer araca zarar vermez. Ancak bu sistemi kullanma riski vardır. Arabanızın anahtarının kaybolması veya hasar görmesi durumunda, araçla düz temas vb. Bunu yapamayacağınız için, fabrika aracınız için yeni bir kontak sağlayana kadar araç süremezsiniz. Yeni anahtar ücretinin maliyeti de hırsızlık önleme sisteminin kaybına eklenebilir.

 

 İmmobilizer Arızası Nasıl Anlaşılır?

 

Araç, çip ile iletişim kuramayabilir ve kontak anahtarının düşmesi, sıvı teması veya ateşleme arızası nedeniyle çalışmayabilir. Hırsızlık önleyici kilit arızasını aşağıdaki gibi anlayabilirsiniz. Arabaya binin, kontak anahtarını açın ve araç marş motorunu çevirip çalışmadığında, buğu önleyici lamba gösterge panelindeki bir anahtar şeklinde yanacaktır (maalesef bu ışık yanmaz). Bir şey olup olmadığını kontrol edin, denedikten sonra hala çalışmıyorsa, aracı çalıştırmak için yedek anahtarı kullanabilirsiniz.

 

 İmmobilizer Arızası Çözümü

 

Burada sıklıkla karşılaşılan şey, pilin boşalması ve immobilizer arızası arasındaki karışıklıktır. Pil bitmişse, ekranda pil göstergesi yanıp sönecek ve araç marş motorunu döndürmeyecek veya hafifçe çevirmeyecektir.

 

Yedek anahtarınız yoksa veya yedek anahtarınız yanınız da değil ise, yeni bir anahtar almak için otomatik bir çilingir veya sigorta kartı ile iletişime geçmelisiniz. Ancak sorun kontak sisteminde ise arızanın daha yüksek derecelere ulaşabileceği söylenebilir.

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama dahil 8 lokasyonda hizmet veren firmamız 5s CarRental’dan en son model arabaları kiralayabilirsiniz. Sınırsız kilometre ve teslimatta ödeme avantajı sağlayan 5s CarRental müşteri memnuniyetini öncelik alarak sektörde zirveyi hedeflemektedir.